What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
a folosit cineva produse GHE PH UP and DOWN, ? sunt pentru urcarea si coborarea Ph'ului dintr'un amestec de apa cu nutrienti? nu sunt sigur...si nu as vrea sa cheltui banii de pomana.
in acelasi timp as vrea sa va intreb biobizz bioheaven are vreun "super efect"?

pH Down = acid fosforic 25%
pH Up = hidroxid de potasiu ( 25% - daca imi aduc bine aminte)

Amandoua sunt critice pentru un grow hydroponic. De ce le mai multe ori insa, pH Up interactioneaza cu majoritatea nutrientilor, cauzand formarea de precipitat si tulburarea temporara a solutiei. Pentru asta se recomanda adaugarea lui in solutie preparata anterior, pentru a reduce reactia rapida intre hidroxidul de potasiu si fofsatii din nutrientii de inflorire.

pi27

Member
Da, este un corector de pH intr-adevar...
Si singurul "super efect" al lui Bio Heaven este ca iti arunca banii pe fereastra. Be langa ca e super diluat ca majoritatea nutrientilor la sticla, nu e nici organic...
Bafta !

du-te ma... e si de cacat, si nici nu e organic? eu zic ca tu n-ai nici o cu produsul in sine, daramite sa dai sfaturi pe aici.

:2cents:

pi27

Member
Si singurul "super efect" al lui Bio Heaven este ca iti arunca banii pe fereastra. Be langa ca e super diluat ca majoritatea nutrientilor la sticla, nu e nici organic...
Bafta !

Quote:
Originally Posted by pi27
du-te ma... e si de cacat, si nici nu e organic? eu zic ca tu n-ai nici o cu produsul in sine, daramite sa dai sfaturi pe aici.

Lasa jointul, indeparteaza-te de calculator si fa o plimbare lunga.

m-am intors de la plimbare. dar te rog, detaliaza.

De ce iti arunci banii pe fereastra?
Da-ne si noua un link unde spune ca nu e organic.

Aprinde jointul, i-ati laptopu-n brate si googleste un pic, poate mai inveti si tu ceva.

:tiphat:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Bai oameni buni, hai sa nu ne luam la cearta, ca unii dintre noi sunt prea sparti sa inteleaga motivul discutiei :biggrin:

Mai bine combateti cu argumente pro si contra, asa au de castigat toti curiosii de pe aici.

:2cents: :joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
este aprobat ca fiind din surse organice, despre cat de bun e nu pot spune nimic, nu am testat alt booster de la ei in afara de topmax, care e o risipa de bani, pentru niste nutrienti diluati si ceva extract de humus + zaharuri. din ce scrie, si asta e acelasi lucru. extract de humus + micronutrienti. nu ar trebui sa faca mari diferente daca aveti un mediu bine pus la punct si un program de hranire echilibrat.
sau, la banii astia puteti trece pe organice pe bune!

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Pi27, bineinteles ca peste tot pe Google o sa vezi cuvantul "organic" langa produsele Biobizz pentru ca vinde bine. Dar asta nu-ti da garantia ca produsele lor sunt organice.
Toata linia Biobizz a fost interzisa in Oregon pentru ca nutrientii contineau altceva decat ce era trecut pe eticheta, iar certificatul OMRI invocat de ei nu i-a ajutat cu nimic.
http://agr.wa.gov/PestFert/Fertilizers/FertDB/prodinfo.aspx?pname=5573
Iar sfaturile o sa le dau in continuare. Daca vrei, le asculti daca nu, nu.
Pace.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
HJ, nu vreau sa pun paie pe foc sau sa trec in vreuna din tabere, dar raportul asta e ciudat rau de tot. Spun asta pentru ca in lista de metale, nu sunt trecute principalele metale prezente , cum ar fi Calciu (Ca), Magneziu (Mg) , Sodiu (Na), Potasiu (K) , etc .

Rapoartele sunt totusi interesant, am gasit si eu acolo cate ceva despre actualii nutrienti folositi de mine (Canna Aqua). Multumesc pentru link.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Acum sunt sober, man si vad clar in jumatatea stanga a tabelului toate concentratiile nutrientilor si in dreapta metalele grele. Mai e cineva care nu le vede ?
Dar faza e ca sunt in concentratie foarte mica... De exemplu Ca: 0,04%, Mg: 0,2%, Fe: 0,017% si Sodiu... deloc. Asa ca nu vad ce beneficiu ar aduce acest produs...
Si chiar daca nu esti un impatimit al cultivatului organic, la pretul de 250 lei/litru sunt sigur ca se pot gasi alternative mult mai bune...
Pace.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
treaba e ca micronutrientii nu-s necesari in doze extrem de mari, iar metalele acelea grele se acumuleaza si in compost, adica exista cantitati maxime permise pentru diferitele tipuri de compost. (eu am o teorie care spune ca pe masura ce imbatraneste planeta se vor acumula si in noi din ce in ce mai mult..)

Acum, si eu am observat ca exista o tendinta ca boosterele din surse organice sa fie cam diluate, dar asta e practica mai tuturor producatorilor. nu inseamna decat mai multi bani pt. ei! nu prea ai cum sa-i eviti, decat (poate?) folosind ingrasaminte de sinteza mai curate (DA!) decat cele din sursa organica sau facand o gramada de compost hranita numai din natura.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Da, nivelul metalelor grele e la nivelul acceptat, daca nu era, produsul nici nu se afla pe aceasta lista.
Daca timpul iti permite, cu putina munca si research se poate trece pe organic, chiar si indoor.
De retinut e faptul ca in cazul nutrientilor chimici, flushing-ul nu elimina toate riscurile, anumite substante daunatoare raman in tesuturile plantei, chiar daca noi nu le "simtim".
Eu nu vreau sa "convertesc" pe nimeni la organic, pana la urma e alegerea fiecaruia ce foloseste.
Pace si fumuri placute !

Last edited:

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Rapoartele sunt totusi interesante, am gasit si eu acolo cate ceva despre actualii nutrienti folositi de mine (Canna Aqua). Multumesc pentru link.
Multumiri lui Clackamas Cootz, un adevarat guru al cultivatului organic.
Jon Malus, la sectiunea "Cannabis Harvesting and Processing" gasesti totul despre uscare si curing.

D

dragosant

Avand urmatoarele: o planta Super SKunk fem+ urmatorul tratament. In veg 4 neoane ,iar in flower sub un HPS 150W, un LST + Scrog facut , pe o suprafata de 80 de cm latime si 100 cm lungime. Pot ajunge la 200 g (cel putin) ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cat veg? si de cand un hps de 150w lumineaza cat unul de 400w, adica apraope 1 mp?

as spune nu, deoarece trebuie sa treci de 1 gr/w, iar asta nu se realizeaza in conditii de lumina slaba.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
SCROG

150hps screen size 1.75ft x 1.75ft
250hps screen size 2.25ft x 2.25ft
400hps screen size 2.91ft x 2.75ft
600hps screen size 3.45ft x 3.45ft
1000hps screen size 4.4ft x 4.5ft

1ft=0,3m

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
aia inseamna 0.28 mp, si tu ai 0.80 mp.. ti-ar mai trebui 2 becuri sa poti fi linistit ca treci de 1g/w la aceea suprafata.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Sau.. păstrează becul de 150w și alege o arie corectă de 50x50 cm, vegetează-le mult și fă scrog-ul, dar așteaptă-te la un gramaj compus din două cifre, nu din trei. Just, să privim asupra waților

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cu strainul potrivit ar trebui sa poti spera la 150 grame sau mai bine de la un hps de 150w. dar nu din prima. trebuie sa-l cunosti, sa stii ce mananca si cum trebuie sa stea sub bec, cand trebuie pus la inflorire etc. iar MINIM 200 grame e aproape vis pentru un hps asa mic, pentru cele mai mari, e posibil sa ajungi la 1.25 gpw, dar acolo intra in joc eficienta si puterea mare de penetrare a canopiei, chestii care lipsesc in cazul hps-ului tau de 150w. trebuie sa il privesti doar ca pe un cfl putin mai eficient.

D

dragosant

La un grower experimentat am vazut ca i-a iesit cu un hps 150w + 4 neoane , pe o suprafata de 60-70 cm cu un scrog bine facut ,in jur de 200 uscat . (bine din ce mi-am dat seama aseara recitind thread-ul el a mers inclusiv cu HPS si cele 4 neoane atat in veg cat si in flower. Eu ma gandeam sa merg pe un ciclu 24/0 pe veg pana umplu toata plasa . Si ma gandeam ca daca am toata plasa plina , pai ar cam trb sa iasa 200

Latest posts

Latest posts