What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din cate am inteles eu plantele lui sunt in floare, deci va dura mult pana cand varful va prinde radacini si va fi revegetat pentru a fi scos apoi outdoor (fiind sativa aproximez cel putin vreo luna si jumatate din momentul taierii).

Curios e ca o planta intrata in floare si scoasa outdoor nu mai re-vegeteaza la fel ca indoor (in sensul ca nu mai creste in inaltime, continua sa infloreasca dar foarte timid, iar mugurii raman mici si indesati, dar foarte potenti). Cel putin au asa am patit cu cateva.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Aha sorry, neatentia asta... credeam ca doar se teme de topping. O intrebare mica totusi: daca pun acele domuri de plastic cat sunt in ghivece inca, vor ajuta planta sa se dezvolte mai repede ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cam primele 10 zile ajuta, dupa, nu am observat sa ajute cu ceva. pentru simplitate eu unul prefer sa le stropesc cand am timp cu un jet fin de apa, si sa nu mai stau de domuri, ca alea le folosesc oricum la clone.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ajuta mai ales daca umiditatea relativa e foarte scazuta, situatie in care frunzulitele in formare se pot usca rapid, chiar daca in sol e destul umiditate.

Eu prefer sticlele de plastic transparente pentru ca in felul asta pot face domuri individuale destul de inalte (capacitatea domului conteaza si ea, pentru ca daca e prea putin spatiu planta consuma repede CO2-ul din dom si apoi stagneaza in propriile dejectii de oxigen :) ). Sticlele de Pepsi de 2.5 L sunt cele mai bune pentru acest scop (taindu-le fundul si pastrand partea de sus cu dopul inlaturat am si un pic de aerisire) .

Se poate folosi cu succes si orice punga de plastic transparenta, cu conditia sa fie din plastic un pic mai gros astfel incat sa-si sustina cu usurinta propria greutate. Problema cu pungile e ca uneori frunzele se lipesc de ele din cauza condensului si pot fi rupte cu usurinta.

In mod normal, in natura, nu e necesara folosirea unui dom de umiditate pentru ca primavara umiditatea relativa este crescuta, iar plantutele nu ies direct sub soare (din cate am vazut sanse mai mari de supravieturire si de dezvoltare rapida o au cele care incoltesc sub frunze si vegetatie moarta si isi fac loc incet catre soare).

Cum indoor umiditatea este de cele mai multe ori mult mai mica decat afara si exista si caldura degajata de becuri, ramane la latitudinea fiecarui crescator in parte sa protejeze sau nu plantutele tinere.

Eu la clone am folosit dom de umiditate doar cand le-am pus sa prinda radacini in cubulete de rockwool, iar rata de succes nu a fost de 100%. Cand le pun la inradacinat in bubbler nu mai e nevoie de nici un dom, si nici macar nu mai tai frunzele la jumatate.

MJgrow

Active member
Cam de la ce varsta de flower pot indeparta popcornu si tot ce e potential de popcorn si energy drain ?

MJgrow

Active member
pai cam in vreo 2-3 zile face 2 saptamani de 12/12.... au inceput sa apara pe ici pe colo si popcorn.

Imi place ca deacuma incepe sa se contureze asa frumos ramurile si varfurile care vor merge mai departe.

Cred ca e ok cam la 3 saptamani sa fac o defoliere si indepartare a tot ceea ce voi considera nedemn de bud si energy drain :) ?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu zic ca oricand ... Si asa cum zice Explo, cu cat le vezi si le indepartezi mai repede, cu atat mai bine pentru planta, pentru ca nu mai pierde energie pretioasa dezvoltandu-le.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
o ok si saptamana 3, dar incearca pe viitor sa retii pana unde bate lumina daca vei folosi acelasi set-up si sa o faci in primele 2 saptamani de flower operatiunea asta, pana nu incepe sa consume energie cu dezvoltarea mugurilor.

weed doc

Member
din cate am vazut difera programul de fert de la gh flora sua difera de cel de la gh flora europa , asa ca iti recomand sa intri direct pe situl lor din europa adica http://www.eurohydro.com/publications/publications/APPLICATION CHARTS/GB/CHART-FLORA-SERIES-GB.pdf

ps. nu te lua dupa nici un schedule , pt ca mai mult ca sigur dai gres < intrebarea corecta suna asa : Sunt in saptamana x de vegetatie , floarea are xx cm si cresc in pamantul y , ce cantitate de flora grow sa pun intr-un litru de solutie ? >

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cel mai bine e sa dai jumatete din doza recomandata si apoi cresti odata cu varsta plantei, si/sau in functie de cum raspunde.

nu uita sa agiti bine flaconul inainte de folosire. si fii atent la cantitati cand citesti programul, unele sunt in L, altele in Gal.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Sti tu ca o sa dea gres, doctore ? Nu speria omu, eu i-am dat un link, poate o sa-l foloseasca, poate nu. Problema cu schedules de la GH si GHE a venit de la faptul ca au avut concentratii diferite, adica la GH era Micro:5-0-1, Bloom:0-5-4 si la GHE Micro:4-0-2, Bloom:0-6-4 si ii incurcau pe astia de pe forum la formulele lu' peste pentru nutrienti. Big fucking deal... Daca te uiti atent la dozaj si incepi cu jumatate de strength si apoi ajustezi dupa ochi o sa fie ok.

Succes cu trainingul, e bine ca te incumeti ca asa inveti si acumulezi experienta. Si daca iti iese topping-ul poti sa iesi in castig la yield, unde mai pui ca varfurile pot deveni clone sanatoase, numai bune pentru outdoor, deci mai mult bud in final.

multam man... am inceput lucrarea cu fetele, uneia "i-am luat capu" si incerc sa vad ce iese cu topping-u, iar celeilalte....i-am rupt capul incercand sa o intind mai mult decat a suportat( imi pare rau ca am fost manelist cu fata)
acum vin si cu ceva imagini, din pacate nu e f buna calitatea
da... nu's ce s-a intamplat cu pozele :))

cred ca am reusit si cu pozele:)

Attachments

• Photo-0021.jpg
    Photo-0021.jpg
    55.6 KB · Views: 12
  • Photo-0020.jpg
    Photo-0020.jpg
    58.7 KB · Views: 17
  • Photo-0019.jpg
    Photo-0019.jpg
    59.4 KB · Views: 11
  • Photo-0022.jpg
    Photo-0022.jpg
    51.9 KB · Views: 13
  • Photo-0023.jpg
    Photo-0023.jpg
    65.6 KB · Views: 13
Last edited by a moderator:
multam man! multa bafta tuturora si cat mai multe fete de calitate...
asta este cea cu care am fost manelist dar nu este buba prea mare isi va reveni sigur este Mekong High
Pace!!!

iar aici este orange bud si am incercat un topping mai mult pt observatii si ceva +experienta

Attachments

• Photo-0027.jpg
    Photo-0027.jpg
    54.2 KB · Views: 12
  • Photo-0028.jpg
    Photo-0028.jpg
    69 KB · Views: 13
  • Photo-0039.jpg
    Photo-0039.jpg
    62.4 KB · Views: 18
  • Photo-0041.jpg
    Photo-0041.jpg