What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

deepstate

Active member
Am facut joi un transplant intr-un ghiveci putin mai mare, contrar recomandarilor de pe net :)
M-am gandit ca uscarea sistematica a fruzelor ar putea fi cauzata si de un root bound, iar in ritmul in care se uscau nu aveam ce pierde.
La doua zile de la transplant arata ca in pozele de mai jos.
Intrebarea mea e, cat credeti ca mai are pana s-o pot culege?

Pun si cateva poze de ieri.
http://imageshack.com/a/img661/4928/KmMwD9.jpg
http://imageshack.com/a/img909/239/KMMtxL.jpg
http://imageshack.com/a/img540/8563/cUjYMK.jpg
http://imageshack.com/a/img910/2196/iEjBDz.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mie imi pare ca mai are ceva.. as zice 4 + saptamani, la cum arata. dar acum depinde si de cand e in flower si ce strain. ar putea fi putin mai putin de atat, sau ceva mai mult..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ai rabdare cu ea si o sa iti dea niste buzi monstruosi dar e abia la inceput de flower. Ai grija la ventilatie ca vine primavara si umiditatea aerului creste iar din ce vad in poze o sa fie niste 'flower towers' destul de aglomerate daca totul merge bine.

deepstate

Active member
Am un dezumidificator si abia face fata, n-am idee de unde atata umezeala. Dar il pun la intrare in grow sa sufle incolo aerul uscat, si ma mai descurc asa, incerc sa mentin sub 60%.
Acum spre exemplu am 50% ca merge aparatul, dar cand dorm e prea galagios. Totusi deschid usa la grow si se mai omogenizeaza aerul, dimineata cand se aprinde becul e in jur de 60%

Rabdare as avea mai multa daca nu m-as teme ca-mi moare in brate pana trec alea 4 + saptamani :)
Dar poate o salvez acum ca am ph metru si nutrienti. Incerc sa o ud cu cate 500ml in fiecare zi, ca sa pot alterna nutrientii si poate o sa-i dau si niste melasa intr-una din zile. Si calculez ph-ul la fiecare udare. Azi dupa ce am facut solutia cu Jungle Juice Bloom avea PH 5.4, era nasol daca-i dadeam fara sa-l masor mai intai.

Mnoah, speranta moare ultima.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nici sa le uzi prea des nu e smecherie.. si cand introduci si melasa + udare zilnica e risc de root rot.

deepstate

Active member
Stiu, de aia as vrea sa le dau atata apa cat le e suficient pentru o zi. Dar o sa vad, reglez eu cumva cantitatile. Melasa o sa le dau asa mai rar, cireasa de pe tort :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
udarea optima pentru microfauna si flora din sol ar fi la cel putin 4-5 zile distanta..

deepstate

Active member
E prea mic ghiveciul pentru asa ceva, nu are cum sa metina apa 4-5 zile. Poate trei, daca o inund. Flora in sol oricum nu cred ca exista, pamantul asta din magazin e steril. Urmatoarea plantare o voi face in compost si atunci voi tine cont.

Am aruncat acum o privire peste floare si arata foarte bine, verde, i-a prins bine mutarea in ghiveci mai marisor. Puteam lua si mai mare dar am zis ca nu il va umple in trei saptamani (cat am estimat eu ca ar mai avea), acum vom vedea, sper sa fie suficient.

http://imageshack.com/a/img661/875/TiOIob.jpg
http://imageshack.com/a/img538/9061/XaTUoD.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu la recipiente de 1 L am udarea undeva la 4 zile iarna, si undeva la 2-3 zile cand e mai cald. dar lucrez la a regla mai bine mediul de crestere ca sa pot sa am udarea uniform la 4 zile, tot anul.
Conteaza si mediul in care cresti, daca as folosi pamant de flori din magazin (si fara nici un element adaugat) si as incerca sa ud cat sa tina 4 zile, primele 2 zile dupa udare ar sta innundate plantele. Dar un mix aerat cu o buna retentie a apei face minuni.
Daca as decide sa nu le mai dau o zi de semi-seceta intre udari as putea sa le las sa stea in cativa centimetrii de apa continuu, si si-ar trage solul cat are nevoie. Dar cresterea cea mai mare se intampla exact dupa aceasta seceta. Daca incepi sa gandesti medium de crestere ca un ecosistem o sa realizezi treptat ca nu poate functiona eficient daca nu are aceasta variatie de umiditate.

deepstate

Active member
Cam asa e pamantul asta ce l-am cumparat, aerat, si absoarbe bine apa. Insa in mijlocul lui am o masa de radacini incalcite de volumul vechiului ghiveci, nu prea stiu cum isi gestioneaza planta apa in conditiile astea. Voi vedea cum o pot inseta :)
Eu initial m-am gandit sa ud asa mai des deoarece incerc sa si mentin umiditatea aerului scazuta, si ma gandesc ca respira mai mult planta daca are unde. Si omul are dificultati de transpiratie cand e cald si e mare umiditatea in aer.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ca sa faci radacinile sa se duca in noul sol trebuie sa uzi ori pe margine ori pe jos. daca au prea multa apa in zona imediat din apropierea radacinilor, nu se vor dezvolta asa repede in restul ghiveciului.
si bineinteles, radacinile cresc mai mult in perioada de seceta dintre udari, de aia zic ca are multe beneficii.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Simtomele sunt cele clasice are senescentei. Probabil a fost provocata de lipsa nutrientilor si apoi amplificata de conditiile nefavorabile din sol, cand ai adaugat prea multi nutrienti. In mod normal trebuia sa se intample mai tarziu acest fenomen.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu.. ia microscopul si vezi daca evolueaza tricomii.. si daca mai cresc buzii. daca nu.. inseamna ca pierzi timpul cu ea si o poti composta. Sau te folosesti de ea asa cum e.. daca crezi ca ai ce fuma sau folosi de pe ea..

deepstate

Active member
Eu ma uit la tricomii aia... sunt sigur ca are romanul o expresie potrivita aici, ca gasca la fasole, sau ceva de genu'.
Scade cantitatea de THC daca lasi prea mult planta sa imbatraneasca?
De curiozitate, o floare complet uscata in ghiveci mai are THC in ea?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da, scade. dar la tine nu cred ca e vorba de imbatranire inca. la cum arata ar mai avea mult pana ar fi gata de recoltat.
daca a avut inainte sa se usuce, o sa mai aiba si dupa ce se usuca.. nu la fel de mult ca si cum ai fii uscat-o in intuneric si cu temperaturi mai joase, dar diferenta este minora.

tot ce ai putea sa pierzi tu cu de acum incolo ea e timpul..
aa.. si banii de curent..

Latest posts

Latest posts