What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

PROBLEME CU PLANTUTA?

arigog

Member
apa dorna ?! come on... bani dusi pe apa sambetei :))
e o planta , nu madona , nu are nevoie de apa plata :)

poti lua apa de la robinet si sa o fierbi , astepti sa se raceasca la temperatura camerei si o servesti cu aia , cred ca vei avea aceleasi rezultate

^ apa dorna nu e buna ca are phu 7 ... mi-a zis exploziv ceva mai sus

acuma.. cred ca am probleme cu ceva gandacei, au aparut pe tulpina si sub frunze ceva puncte negre ... care nu se misca acuma le-am curatat , sa vedem daca mai apar... ar putea fi spider bugs ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
spider mites vrei sa spui?
aia sunt albi cand sunt mici si cand sunt mari sunt negri dar de abia ii vezi. si se misca. ouale le lasa sub frunze, nu pe tulpina si sunt o culoare deschisa.

bun,tocmai ce s-au uscat cotidienele (sau cum se numesc) si acuma a inceput sa ingalbeneasca 2 frunze ... teoretic is primele frunze aparute dupa cotidiene (is impartite in 3)

frunzele care ies proaspat nu au nimic.. is verzi si miros de numa numa ...

e de rau ? sau bine ?

sznake

jarhead
acuma.. cred ca am probleme cu ceva gandacei, au aparut pe tulpina si sub frunze ceva puncte negre ... care nu se misca acuma le-am curatat , sa vedem daca mai apar... ar putea fi spider bugs ?
Punctele alea negre sunt ceva oua, daca imi amintesc bine sunt oua de "musculitze albe" (whiteflies). Astea apar de obicei datorita umezelii ridicate din box, dar cu o buna ventilatie nu ar trebui sa apara.

Mare lucru nu fac musculitzele doar ca infesteaza frunzele cu puncte din alea (cred ca is si rahati, nu numai oua) si daca infestatia se extinde prea mult, planta incepe sa sufere.

A-propos si de problema lui MS20.

sznake

jarhead
bun,tocmai ce s-au uscat cotidienele (sau cum se numesc) si acuma a inceput sa ingalbeneasca 2 frunze ... teoretic is primele frunze aparute dupa cotidiene (is impartite in 3)

frunzele care ies proaspat nu au nimic.. is verzi si miros de numa numa ...
e de rau ? sau bine ?
Ar putea fi:

(1)Un prim semn ca a inceput o deficienta de azot. Inseamna ca poti sa incepi sa ii dai fert de vegetatie.

(2)De multe ori primele 1-2 seturi de frunze de jos (alea de cate 1-3 lamele) incep sa se ingalbeneasca datorita faptului ca sunt umbrite in intregime de catre celelalte frunze, adica nu primesc nici minimul necesar de lumina. Atunci planta se descotoreste de ele, pt ca nu are nevoie de ele.

oke, thanx :) mai astept o saptamana inainte sa vad daca chiar e deficienta de azot.. sa nu fac ceva prostie... :D

pana mea cotidiene,cotiledoane .. acolo e :))

baaa, am mai pus 3 seminte si acuma au iesit si la una cotiledoanele is galbene ... e probleema ? la celalta is verzi si la ailalta nu vad ca e inca in "carapace"