ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Oricum e nedrept (desi ilegal) daca i-au luat doar pentru iarba, indiferent ca au fost cocalari sau nu. Sigur, cum zic buddhistii, karma lor, aia si-o merita, dar, din punct de vedere ... omenesc e nedrept, asa ca ... un moment de reculegere.
Acuma, daca aveau si arme si alte alea (scuze, nu am urmarit), e altceva, dar doar pentru iarba... un moment de reculegere baieti.
Vorba aia: Si iarta-ne Doamne greselile noastre/Precum iertam si noi greselile gresitilor nostri.
UPDATE: Cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan este suspectat de procurorii DIICOT atât de consum de droguri, cât şi de trafic de droguri de risc, după ce i-ar fi dat canabis unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al anchetatorilor, au declarat surse judiciare pentru News.ro.
Solistul trupei Paraziţii, Ion Cătălin Ştefan, cunoscut sub numele de scenă Cheloo, i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT, potrivit documentelor de la dosarul de anchetă.
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că respectivele probe au fost analizate în laborator şi a rezultat că este vorba despre substanţă vegetală cu conţinut de tetrahidrocanabinol, respectiv canabis.
Surse judiciare susţin că Cheloo a fost chemat la DIICOT în calitate de consumator, după ce anchetatorii au stabilit legăturile pe care acesta le avea cu restul persoanelor implicate în dosar.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii antidrog din Prahova au filat, timp de mai multe luni, o grupare de traficanţi de canabis, din care făceau parte zece persoane. Traficanţii aveau, însă, o mulţime de clienţi, din care au fost identificaţi 80, între care şi Cheloo. Acesta a intrat în vizorul DIICOT datorită legăturilor cu restul persoanelor implicate, care făceau obiectul supravegherii, care a implicat inclusiv interceptarea unor convorbiri telefonice. Astfel, anchetatorii au reuşit să probeze şi implicarea lui Cheloo, motiv pentru care, pe lista imobilelor care au fost percheziţionate se află şi locuinţa acestuia de pe Valea Doftanei.
Surse din Poliţie au declarat iniţial că în vila artistului ar fi fost găsite 500 de grame de canabis, însă DIICOT a menţionat că ar fi fost vorba doar despre o cantitate de aproximativ zece grame, pe care Cheloo le deţinea pentru consum propriu.
Liber la cultivarea de cânepă în gospodării. Măsura, promovată prin proiect de OUG
Cânepa va putea fi cultivată în România, în gospodării, pe suprafeţe de până la 1.500 de metri pătraţi, potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii. Măsura vine pentru a sprijini cultivarea acestei plante care aducea venituri importante României, odinioară al treilea producător din lume.
Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, va fi permisă „cultivarea plantelor de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa în vederea producerii de tulpini, sămânţă, în cercetarea agricolă ori pentru producerea de sămânţă certificată, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti”.
Totodată, va fi permisă cultivarea plantelor de mac Papaver somniferum L, pentru obținerea de semințe folosite în scop alimentar, numai cu autorizarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti.
Culturile de cânepă vor fi monitorizate pe tot parcursul perioadei de vegetație.
„Culturile de plante de cânepă Canabis sativa L, subspecia sativa cu suprafața maximă de 15,00 ari pot fi înființate în grădinile familiale, pe teren amplasat în intravilan, producția rezultată fiind utilizată exclusiv pentru uz propriu, gospodăresc și tradițional, prin declararea pe propria răspundere a suprafeței, producției estimată și realizată aferente fiecărei părți componente a plantei, respectiv tulpină, frunze, inflorescențe, fructe, semințe cât și a produselor obținute în urma prelucrării”, se arată în proiect.
Ministerul Sănătăţii va aduna, analiza şi comunica Agenţiei Naţionale Antidrog, toate datele statistice pe care le deţin în legătură cu activităţile de cultivare, sitauţia suprafeţelor pentru care s-au eliberat autorizații de cultivare, precum și suprafețele rămase în cultură și producțiile obținute după recoltare.
Cultivarea de cânepă, o problemă de urgenţă
Motivele pentru care această iniţiativă legislativă este promovată ca ordonanţă de urgenţă:
neadoptarea măsurilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență are ca efect discriminarea producătorilor agricoli care vor să cultive cânepă pentru consum propriu
țesătura de cânepă românească este recunoscută în lume drept ”fibra de aur a României”
cererea crescândă din țară și din străinătate pentru producția de cânepă industrială
nepromovarea prezentului act normativ în regim de urgență va avea ca efect: - imposibilitatea asigurării unor venituri membrilor gospodăriilor din spațiul rural, acesta fiind o sursă foarte importantă de venit; - imposibilitatea continuării tradițiilor și obiceiurilor românești: țesături, broderii, împletituri, covoare dar și organizarea de șezători în comunitatea satului; - neîncadrarea în termenul de eliberare a autorizației pentru cultivare, respectiv data limită de 10 mai 2016, precum și încadrarea în termenul de depunere a cererilor de plată și implicit pierderea sumelor pentru susținerea fermierilor români, poate avea consecințe nefavorabile atât pe plan economic cât și social prin pierderea subvențiilor acordate fermierilor; - neîncadrarea în perioada optimă de semănat a culturii conform tehnologiei de cultivare,
Sa fie in bafta noastra pretenash. Si pana acuma puteai cultiva canepa legal... Atat doar ca autorizatia era greu spre imposibil de obtinut...probabil cu noua lege se va putea obtine mai usor.sper ca asta sa fie inceputul legalizarii si al canepei indiene