What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

PC Grow

Już wszystko w porządku,teraz miały dzień i staneły na nogi heh

Przelanie odpada bo podlewam je co ok. 3 dni więc ziemie miały suchą, być może właśnie za suchą...

Pozdro

capta

Member
to ok, kiedys tez mialem podobne zmarwienie,otwieram boxa a tam wszyskie rosliny wisza jak zabite, w panice ze juz po nich wpakowałem je do plecaka ina spota,po podróży w plecaku myslalem ze bedzie jescze gorzej a tam wyjmuje i stoja wszystkie pieknie ladnie, nie wiem co to za przeczyna? moze brak cyrkulacji powietrza?

UNILITE

Member
ladnie to wyglada :yummy: , szkoda ze nie dales im pare dni wiecej wega zeby zarosly coprawie cala doniczke.
tak jak nol mowi, przy podlewaniu lej zeby cala ziemia byla mokra.

G

Guest

fajniutko rośnie ! :D zawsze cosik palonka bedzie, a i najwazniejsze ze to jest tajny grow :D zamierzasz drugą uprawe tez prowadzic w tym "PC-boxie" ? :D
pozdro

G

Guest

Zauwazylem ze daloby sie chyba jeszcze jednego planta upchnac. A moze masz juz jakies plany wzgledem tej przestrzeni?

pzdr!

C

Ca2

Ładnie zakwitły. Tylko troszkę bliżej lampa by im się przydała bo strasznie niskie są i już się nie wyciągną (mostly C. indica).
Na przesuszanie się ziemi poradzę kupić jakiś litr keramzytu lub jakieś kamyszki (coś jak do akwarium). Wysypiesz ładnie te sprzęty po powierzchni i już nie będzie takiego parowania.

Last edited:
Witam wszystkich

capta, u mnie akurat od braku cyrkulacji to nie jest bankowo

UNLITE, dzieki, ty tez ladnie lecisz z out'em. Takie mialem zalozenie, zeby zaroslo cala przestrzen, ale...wega malo.

johnQ, jesli zycie pozwoli to na pewno cos tam zdzialam:)

Shaman Trip, cala powierzchnia miala byc zapelniona przez te dwie roslinki. Teraz juz nie bede nic tam wrzycal bo jak zacznie ise piac w gore to zasloni swiatlo Bubleberry.

Ca2, zauwazylem, ze na drugi dziej mialy to samo, ale jak tylko dostana troche swiatla od razu listki sie podnosza. Do tego sa bardzo ciemno zielone...ale chyba nic im nie jest. Sama ziemia jest juz zmieszana z takim grysikiem ozdobnym, tez pochlania wode, podlewanie to nie problem.

Pozdro :rasta:

C

Ca2

Jeżeli grys ozdobny to są takie cmentarne kamyszki występujące w pigmentacji black & white to napewno wody to nie pochłania. Jeżeli to nie to co myśle to możliwe, że chłonie.

Podstaw coś pod te doniczki i daj bliżej lampy :D NIECH PUCHNĄ SUCZE !!

Dzień 48

Dzień 48

Witam!
Przybywam ze swieza porcja fotek, ale czy mam sie czym pochwalic to nie wiem...

Na moje niedoswiadczone oko cos slabo kwitna, bardzo slabo. To 30. dzien kwitnienia i zadnej zywicy jak narazie. Ale wiem chyba gdzie jest przyczyna. A jest to chyba HPS. Gdy go wlacze dziala prawidlowo przez pierwsze kilkadziesiat minut, po czym regularnie co okolo minute gasnie na kilka sekund, wyglada to tak jakbym go na na moment wlaczyl i spowrotem wlaczyl. Nie swieci przez kilkadziesiat sekund, zapala sie i znow gasnie kurwa mac. To chyba przez zarowke, kupilem nowa i jutro ja zamontuje.

A teraz kilka fotek moich biednych roslinek:

BxA:

WRxA:

C

Ca2

Roślinki sucho nieco mają... i chyba ze sobą rywalizują w tej doniczce. Tak poza tym to ładnie. Cierpliwości niedługo pojawi się żywica.

Wreszcie zamontowalem nowa zarowke:

A roslinki trzymaja sie jak narazie dobrze. Na pierwszy rzut oka widac, ze nowa zarowka swieci mocniej. Doniczke przyblizylem troche do lampy i zamontowalem wentylator w srodku:

Pozdrooo :rasta:

ss_argus

Member
Witam,

Całkiem fajnie Ci to wszystko rośnie :rasta:, jeszce trochę i będzie harveścik:sasmokin:
A jak tam się spisuje w boxie "słoikowy" bimbrownik, przez jaki okres czasu wydajnie dostarcza CO2 ? Bo mnie to ciekawi :chin:

Pozdr.
ss_argus

Dzien 64

Dzien 64

Siema!
W box'ie po zmianie zarowki o niebo lepiej, nareszcie widze, ze kwiatki nie stoja w miejscu. Pojawila sie nareszcie zywica, wow hehe

A bimbrownik troche sie nie udal, bo jak juz pisalem na poczatku wiekszosc drozdzy wykipalo jak zaszly w reakcje. Troche drozdzy sie zostalo, starczylo na jakies 10 dni. Za duzo dalem jablek i wody.

Dzien 45. kwitnienia

WhiteRussian x Afghani :

Bubleberry x Afghani :

Calosc:

Pozdrooo :rasta:

C

Ca2

Bardzo ładnie Mr. B.... odmiany są rewelka.. zajebiście kompaktowe :D
Jak jest u Ciebie z twardością topów? U mnie WRxA roślnie luźno i spiczasto...z kolei BbxA bardzo ładna twarda kulka na czubku.

Podaj ciut więcej PK ;)

Last edited:

Latest posts

Latest posts