white_pony
Member
Czesc Adrianmenyo, wiec jestem bardzo poczatkujacym growerem, znaczy narazie teorie szlifuje zeby byc gotowym na przyszly sezon kiedy to rozpoczne moja pierwsza uprawe, musze zaznaczyc ze na poludniowym krancu norwegii, dlatego nie moge byle czego sasadzic. klimat mam umiarkowany tylko ze przez cale lato dzien korewsko dlugi, boje sie ze niektore odmiany poprostu nie zdaza dojzec, bo np wczoraj w noc przymrozek juz byl (od jakiegos tygodnia sie robi tak ). Co do opadow to sytuacja wyglada bardzo podobnie jak w pl, porownywalem caly wzesien i zbyt wielkiej roznicy nie zauwazylem. Wiec, jesli masz dobry pomysl aby mi podpowiedziec co moge zasiac tutaj to chetnie wyslucham opinii, acha git by bylo jakiegos dobrego staffu narobic bo tez lubie se popalic wiec jakies tam siejki nie dadza rady.
Grunwald, git - ta odmiana powinna mi tutaj ladnie urosnac jak dunczyka rosna to mi tez musi, hm a myslalem ze to cosik z petard ale coz, musze poprobowac co mi urosnie i co pokopie, wiaddomo ze praktyka jest najlepszym nauczycielem wiec wszystko przedema. Aaaaa moze jako doswiadczony rolnik masz opcje co tutaj najlepeij zasiac (tak wiesz, z gornej polki jeslii chodzi o moc) dzieki za odp....
pozdr........
Grunwald, git - ta odmiana powinna mi tutaj ladnie urosnac jak dunczyka rosna to mi tez musi, hm a myslalem ze to cosik z petard ale coz, musze poprobowac co mi urosnie i co pokopie, wiaddomo ze praktyka jest najlepszym nauczycielem wiec wszystko przedema. Aaaaa moze jako doswiadczony rolnik masz opcje co tutaj najlepeij zasiac (tak wiesz, z gornej polki jeslii chodzi o moc) dzieki za odp....
pozdr........