What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

kiraly1976

New member
Natomiast moje shamany z DP kwitną ale tylko samce, które musze w tym tygodniu wyrwać, kilka shamanów nie kwitnie wiec mam nadzieję że będą to damskie krzaki i lada dzień też zaczną kwitnienie.

kartofel

New member
GanJah Jak ostatnio patrzylem na mojego Church'a to jeszcze nie kwitl, ale mysle, ze do 20 sierpnia sie wyrobi. ;)
Btw. twoj tez ma takie ogromne liscie wachlarzowe? U mojego sa prawie 2 razy wieksze niz moja lapa. ;D

Moje mają liście całkiem normalne, może to kwestia trenowania bo były dość intensywnie cięte i naginane, ale kto je tam wie;)

już mi dziewczyny zaczęły kwitnąć:) shaman, church kwitną a z DP dziwna sprawa, klon rosnący obok matki już kwitnie a matka jakoś tak nie specjalnie, ale na dniach pewnie i ona zacznie:)

Cinnamon

Member
Zamieszczam to pytanie tutaj bo według mnie najbardziej tutaj pasuje ;)

Orientuje się ktoś czy jak zrobię taki greenhouse pod dwie dobrze rozkrzaczone rośliny to czy będzie potrzebna wentylacja ? Wiadomo, że rośliny w fazie ciemnej pobierają tlen a nie CO2. Jak to jest z nimi ? Dużo tego tlenu potrzebują ? Czy wymiary powiedzmy 1x1,5x1,5 wystarczą bez wentylacji ? Nie chcę się za bardzo bawić w różne kable i wentylatory... a zależy mi, żeby rośliny zakwitły szybciej.

btw. Czy wilgoć nie będzie zbyt dużym problemem przy takim rozwiązaniu ? Chodzi o brak wentylacji. Po równonocy jesiennej folia by zniknęła i rośliny już by spały pod gołym niebem :].

Jak uda mi się to wrzucę fotki tych dwóch panienek :].

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Ja bym wiatraków nie dawał, ale chyba oczywiste, że szczelnie zamknięty nie może być. Wystarczą otwory z dwóch, najlepiej przeciwnych stron greenhouse'a.

Oglądając fotorelacja Kov'a zobaczyłem że mam tą samą glebę co on i teraz pytanie do niego czy dawałeś coś na zwiększenie odczynu gleby, bo z tego co pisze na opakowaniu to ph gleby wynosi od 5,5 do 6,5 -więc można trochę podwyższyć zwłaszcza że w ciągu uprawy ph gleby trochę spada w odczyn kwasowy.

I drugie pytanie również kieruję do Kov'a ale również do pozostałych userów, którzy wiedzą coś na ten temat, w tym samym topicu gdzie owy user prowadził fotoreację zobaczyłem koło gleby Oscmote Substral korę, do czego służy kora ? I czy jest przydatna w uprawie ?

Dzięki za odpowiedzi.

G

Guest

Witam!

Mam pytanko. Otoz chodzi mi o to, ze moje dziewczyny rosna w mocno zaciemnionym miejscu - maja zaledwie pare godzin bezposredniego swiatla (2-4h). Czy ma to zauwazalny wplyw na ilosc plonu i moc weedu? Kieruje to pytanie szczegolnie do doswiadczonych growerow, kotrzy juz mieli okazje chodowac w takich miejscowkach.

Peace - Shaman! :dance:

G

Guest

Dziwne pytanie... Oczywiście, że ma. Im lepsze warunki, tym lepszy plon i jego jakość. Z takich warunków, jakie opisałeś uzyskasz mniej-więcej... nic.

G

Guest

Originally Posted by Buffalo
Dziwne pytanie... Oczywiście, że ma. Im lepsze warunki, tym lepszy plon i jego jakość. Z takich warunków, jakie opisałeś uzyskasz mniej-więcej... nic.

WTF?! Jak to nic? Tzn. ze nic mi nie zakwitnie, czy masz na mysli ze jak zakwitnie to nie bedzie nic kopac w banie? Co jak co ale takiej bajki to mi nie wmowisz :p :spank: Moje planty maja duzo cienia, ale bez przesady, przeciez nie rosna w jaskini :laughing:

Last edited:
G

Guest

Jeszcze nie kwitną? To dziwne skoro mają tyle cienia. Jeśli zakwitną, to pewnie będą "kopać w banie", ale szczyty po prostu będą małe, rzadkie i słabsze niż przy dobrych warunkach.

xy1

Member
GreenPoland said:
do czego służy kora ? I czy jest przydatna w uprawie ?

Dzięki za odpowiedzi.

Kora (5-10cm warstwa na powierzchni gleby) ogranicza rozwój chwastów, Zmniejsza wachania wilgotności i temperatury wierzchniej warstwy gleby oraz zapobiega szybkiemu wysychaniu tej warstwy.
Wady:
gdy stosuje się korę należy zwiększyć nawożenie azotem.
Nie można podlewać zbyt małymi dawkami wody bo zamiast wsiąknąć w ziemie kora ją pochłonie.

G

Guest

h9tric, miałem raz żeńską roślinę niewiadomego pochodzenia (przemysłówka to nie była na pewno), która rosła w miejscu, gdzie bezpośredniego słońca było 2-3 godziny na dobę. Po ususzeniu towar był strasznie słaby. Nie jestem pewien, być może była to słaba genetyka.

Shaman Trip, jeśli nasiona są dobrego pochodzenia i jeśli w ogóle Ci w tamtym miejscu zakwitnie, powinno poklepać.

hodowca85

Member
Rosliny rosnące w cieniu i mające mało bezpośredniego swiatła słonecznego-bedą podobne do tych którym dasz słabą zarówkę w domu,czyli-bedą chuderlawe ,bedą bardziej wyciągać sie w góre ,a kwiaty będą luźne i bedą mjały mniej zywicy,a co za tym idzie: bedą słasze...

Buffalo to ,ze rosliny mają duzo cienia nie przyspieszy ich kwitnienia, a moze je tylko spowolnić.Dla kwitka musi być "ciemno" i "widno" - wtedy reaguje,a to ze rosnie w cieniu to on traktuje ze jest "widno" i ciągnie w góre w strone światła...bo ma go za mało...

G

Guest

hej znlazłem taka dziwną kupę 20 cm od planta czy jakieś zwierze znaczy teren co z tym zrobić
DSCF6131.JPG

G

Guest

no wiem ze zostawiło ale następnym razem może zostawić samą łodyge . w kupie są jakieś owoce pełno ich na spocie stosuje sarna stop

sofronov

Member
hyhy...fajna kupa :D ... no to uwazajcie na kupy i jeszcze na pleśń ... wyciąłem juz 2 swoje najbardziej zbite krzaczory ktore mogly pobyc jeszcze z tydzien ,2 no bo juz je atakowala .......plesn - nie kupa .... JAH blesssss

sofronov

Member
czy opryski z tych preparatów od pleśni wpływają na smak,zapach,działanie ziela ? ... mocna to chemia jest? ... nie używam,nie bede ,ale jestem ciekaw jak to wychodzi w praniu...

hodowca85

Member
Ja przyznam sie szczerze ,że nie robiłem nigdy tych oprysków ,ale tym roku pryskałem własnie poto by sprawdzic jak to bedzie i czy duzo pomogą na grzyba.
Opryski po okresie karencji wywietrzeją i ulotnią sie całkowicie z rosliny i mysle ze nie bedziemy czuc juz zadnej chemii.
Takie czasy mamy...pomidory tez pryskają i je jecie....
to samo tyczy sie konopii....zresztą to jest indywidualna sprawa dla każdego growera.

Latest posts

Latest posts