What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OUTDOOR - PYTANIA

masque

Active member
bedzie czuc chemie, ale z pewnoscia beda to lepszy budsy niz podlewane plantonem ;) polecam bat guano. a tak btw. chyba jedyna chemia ktora nie pierdoli smaku to pk 13/14 i zamierzam ja zastosować do niektórych krzaków w tym roku.

poza tym to stosuje kurzak na weg, bat guano na flo no i do niektorych zapodam pk 13/14

uwazam ze to wystarczy :) krzaków mam ponad 50.

G

Guest1012

No właśnie miałem pytać o to samo. Zbliża się powoli flo i zastanawiam się jakie nawozy organiczne stosujecie ? U mnie cały czas na kupie jadą wega.

quakemind

Member
ja wlasnie nie moge znalesc nic organicznego ciekawego, a pod ręką mam nawozy hesi ktore w zeszlym roku daly smakowite budsy. dwa lata wstecz mialem minaralne nawozy od GHE i smak roslin byl bardzo dobry, w zeszlorocznych po hesi jednak juz tak fajnie nie bylo ale dalej nie bylo zle.

czerwony

Member
Panowie wiecie czy Frisian Dew od Dutch Passion dojdzie u nas? Niby piszą że zbiory na początku października.

Miał ktoś z was?

masque

Active member
dochodzi w Polsce, ale pogoda na początku pazdziernika rożna bywa i moze sie to odbic na plonie, jesli bedze bedzie deszczowo i pochmurno.

a tak btw, w przyszlym roku kompletnie rezygnuje z odmian dochodzących pod koniec września.

najpozniejsze co bede mial to guerilla gold, ktora konczy zywot pod koniec sierpnia, poza tym same automaty :) mniejszy przypał, budsy rosnące w najlepszą pogode. teraz na rynek wchodzą takie pótrojne hybrydy, ktore całkowicie eliminuja geny lowryder :)

w Polsce jest jeden problem, wszystkie odmiany dochodzace u nas zaczynaja kwitnac w sierpniu i koncza pod koniec wrzesnia. a z pogoda we wrzesniu bywa rowniez roznie.

szkoda mi szczegolnie lipca, gdzie wiekszosc plantow w Polsce jeszcze sobie weguje w tym miesiacu a dla automatow i gg bedzie to czas najwiekszego puchnięcia szczytow :)

takie palonko z outdooru moze zadziwic nie tylko mocą, ale cieszy również oko i łechta zmysł dotyku kiedy wezmiemy do lapki klejący ciezki zywiczny buds :D

pozdro:)

B

bronek

Cześć
Kierując się zasadą, że "ile by nie było to i tak jest za mało" chciałbym niewielkim kosztem wystartować jeszcze w tym sezonie outdoor'owym z jakimiś automatami.
W tej chwili bez najmniejszego problemu uda mi się schować gdzieś w krzakach kilka donic z siewkami
pytanie tylko jaki strain wybrać?
Zależy mi na przyzwoitym plonie, ale przede wszystkim na wysokiej "kopliwości" roślin.
LR i DR odpadają
czekam na Wasze typy

A

adrianmenyo

auto blueberry - ja zamowilem jeszcze 20, obczai odmiany z grzechu grow seeds sa tez u naszego przyjaciela quakemind'a ja bym sie zastanawial tylko jeszcze nad white russian albo White Russian x Blue Berry, grzechu chyba ma najlepsze autoamty, tj najwieksze i najmocniejsze, tak mi sie wydaje. pozdro

A

ares420

Ak47 i crossy z nią zrobione!! Rosną bardzo duże moja ma już ponad metr i krzaczą się zajebiscie :D Plon z niej będzie bardzo przyzwoity... tylko akurat moja Panna nie ma full af bo weguje już ze 2 miechy, pewflowery pokazała po 30dniach ale na całego jeszcze nie kwitnie :) ale może to i lepiej przynajmniej kwiatkow bedzie wiecej :D
I jak zależy Ci na mocy to podobno strainy z masterlow koszą mocą...
ja osobiście diesel rydera nie uważam za słabiznę, przynajmniej tego którego ja miałem flo trwało 50dni i kopie bardzo przyjemnie z przewagą sativki!

picture.php

P

passionman

u mnie temat plam zanikł sam bo przenawozonego chemdoga raczyla zjesc sarna :/. zauwazylem, ze niektore wloski w roslinach, ktore juz kwitna sa na koncach brozowe i jakby wyschniete. ocb?

Somelier

Active member
siemanko ! Panowie na spocie powoli okreslaja mi sie panie i panowie. A ze chce zrobić troche nasion to tak sie zastanawiam jak zrobić paniom dobrze ? hehe. W jednym dołku rośnie facet i babka. Facet ma już dorodne jajca. I tak sie zastanawiam czy go zostawić i poczekać aż zacznie pylić bo wsumie zadna panna jeszcze nie kwitnie i nic by jej sie nie stało tylko kilka pre by sie zapyliło. Czy sciąć go przy ziemi i wsadzić do wody gdzieś w bezpiecznym miejscu? ale czy wtedy szybko pusci pyłek czy bedzie stał miesiąc ? Jak wy pylicie na dwodze ?

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Zostaw na razie męszczaka na miejscu, niech się preflowery zapylą. A zarazem możesz zbierać pyłek żeby potem trochę pozapylać samemu.

Ścięty męszczak też da ci pyłek bez specjalnych opóźnień kiedy go wstawisz do szklanki z wodą, ale musi mieć dobrze rozwinięte jaja. No i nie trzeba aż przy ziemi go przycinać, tylko paręnaście centymetrów gałązki z jajkami. Trzeba tylko mieć spokojne i bezpieczne miejsce, np na oknie w domu żeby zebrac cały pyłek jaki się będzie wydostawać.

pozdr, kov

Silas

Member
Veteran
Dodam to co Kov pominął...
Wodę należy wymieniać codziennie na świeżą ... i najlepiej aby pojemnik nie był przeźroczysty (im więcej światła tym prędzej rozwijają się glony i grzyby).

G

guestabc

witam
temat na czasie
jak jest z tym trzymaniem w wodzie bo u mnie wyskoczły 2 fagasy
jednego wyrwałem a drugi zajebiście pachnie od małego
więc postanowiłem pozyskać z niego pyłek
tylko stoi tuż przy pozostałych 4 pannach
czy mogę już go uciąć i do wody ?

to foto

V

vod

matysek, za wcześnie jeszcze na szklankę. daj tym jajcom jeszcze trochę się rozwinąć.

G

guestabc

dzięki vod

w związku z pytaniami o szczegóły klonowania
zapodaje instrukcję
(ameryki nie odkrywam ale informacje napewno przydadzą cię niejednemu)

KLONOWANIE CZYLI JAK Z 1 NASIONA MIEĆ DUŻO KRZAKÓW

Z określonej już panny dorywamy gałązkę

pociągamy w dół i urywamy z całym oczkiem (nie tniemy nożyczkami!!!!)

teraz równamy odstający wąs nożyczkami

końcówkę moczymy w wodzie i tarzamy w ukorzeniaczu

oto specyfik który stosuje

dostępny w każdym ogrodniczym za pare złotych
tak przygotowane kloniki wsadzamy do dobrze podlanej donicy (butelki)
i TO WAŻNE zakopujemy do ziemi żeby korzeniom nie było za jasno i za gorąco

odczekujemy 2 do 3 tydodnie roślinki w ciągu dnia będą przez 1 tydzien trochę przyklapnięte (do puszczenia pierwszych korzeni)
można sprawdzać czy są już korzenie wyciągając butle z ziemi
jeżeli zobaczymy TO

to akcja sie udała

życzę miłej lektury
z mojej szklarenki już 6 kloników poszło w las i trzymają się nieźle

dziękuje za uwagę
i udanego klonowania życzę

A

adrianmenyo

kurde chyba mnie eblo, ide na spota 11:45 slonce mnie roztopi w polodnie i muchy mnie zjedza, no coz ale taki skwar ze biore wode i gonie. stosowal ktos juz ten hydrozel co trzyma wode w ziemi? musze nabyc. pozdrawiam

P

passionman

@adrianmenyo: żel jest zajebisty. sprawdzalem na dwoch plantach jedna podlalem z zelem druga bez. w najwiekszy skwar liscie tej bez zelu byly oklapniete drugiej nie i oprocz tego urosla pare cm wiecej. polecam!

padkontrol

Member
Veteran
@adrianmenyo: żel jest zajebisty. sprawdzalem na dwoch plantach jedna podlalem z zelem druga bez. w najwiekszy skwar liscie tej bez zelu byly oklapniete drugiej nie i oprocz tego urosla pare cm wiecej. polecam!

A tego hydrożelu nie powinno się wymieszać z ziemią ?

A

adrianmenyo

tak pisze wlasnie, ale pewnie jak dasz na powierzchnie troche albo wymieszasz troche z ziemia i posypiesz nia pod planta bedzie ok, u mnie tak jest ze dolek z ziemia sie zapadl lekko po dezczach wiec moge dosypac z 10L na dolek spokojnie

P

passionman

:yeahthats. wkopalem troche przy powierzchni i podlalem. jak widac tak tez dziala. pewnie lepiej przygotowac wczesniej ale wpadlem na ten pomysl troche za pozno

Latest posts

Latest posts