What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

retbatler said:
A co ci tam już kwitnie że masz takie ciśnienie na nawóz na flo?.

Mam 2 dziewczynki Lowsnowa, jedna zaczela juz kwitnac a druga narazie sie ociaga ale mysle ze niedlugo rowniez powoli zacznie wchodzic na flo.

retbatler said:
Z pokonów na flo najlepszy do kaktusów i sukulentów, sprawdzone w indoorze.

Ok dzieki za rady, postaram sie o ktorys z tych..

wdr

Active member
Veteran
witam

mam pytanko bo ja z outdorem to na bakier:). Jeśli niemam dobrej ziemi na miejscówce to czy moge porzyczyć sobie troche ziemi z pól uprawnych są położone niedaleko? Podsypał bym to dolomitem - wydaje mi się że zawsze to lepiej niż w zwykłej ziemi...

rośliny będą wysadzane w tym tygodniu, troche późno ale lepiej późno niż wcale.

E: może wystawie się na pośmiewisko ,ale co sądzicie o odchodach gołębi? tak się składa że mam całą klatkę zasraną przez te stwory więc połączyłbym przyjemne z porzytecznym:)

wiem że gołębie wpier..ją co popadnie więc ich gówienko może nie być zdrowe :>

byłbym bardzo wdzięczny za wypowiedzenie się na ten temat kogoś kto jest w temacie.

Last edited:
T

thcfanatic

mi wlasnie w takiej zemi cos idzie dodalem dolomitu ale cos wolno rosnie na drugiej miejscówce mam ziemie taka od ogrodnika to troche szybciej idzie w gore

Ganja Smile

Active member
wdr said:
witam

mam pytanko bo ja z outdorem to na bakier:). Jeśli niemam dobrej ziemi na miejscówce to czy moge porzyczyć sobie troche ziemi z pól uprawnych są położone niedaleko? Podsypał bym to dolomitem - wydaje mi się że zawsze to lepiej niż w zwykłej ziemi...

rośliny będą wysadzane w tym tygodniu, troche późno ale lepiej późno niż wcale.

E: może wystawie się na pośmiewisko ,ale co sądzicie o odchodach gołębi? tak się składa że mam całą klatkę zasraną przez te stwory więc połączyłbym przyjemne z porzytecznym:)

wiem że gołębie wpier..ją co popadnie więc ich gówienko może nie być zdrowe :>

byłbym bardzo wdzięczny za wypowiedzenie się na ten temat kogoś kto jest w temacie.

Bedzie roslo spoko ;)) nawet w zwyklej ziemi. Fakt bedzie roslo wolniej ale bedize roslo hehehe lepiej dodaj troszke krowiej kupy bo golebie raczej beda mialy kwas a nie kupe ;] krowia jest jak nawoz golebia predzej jak rozpuszczalnik ;P

Ghonox

Member
Wiem, że podobne pytania były w ciągu ostatnich 2 tygodni wałkowane z 10 razy, ale moje jest trochę inne ;p

Z wakacji wracam pod koniec lipca. Roślinki na koniec lipca/początek sierpnia pokazują zazwyczaj pre-flowery. Ja bym dopiero kiełkował... Muszą mieć te 3 tygodnie wega zanim zaczną kwitnąć, więc dojdą 3 tyg później? ;o czyli na październik? Jest sens sadzić i mieć pewność, że wszystko będzie cacy, ale może nie dojść, czy lepiej sadzić "teraz" (za tydzień gdzieś...) i 2 tygodniowe roślinki na spocie zostawić na 3 tygodnie? :<

No wiem, że pytanie z dupy, ale mnie boli, nie? ;s

tomato

Member
Veteran
ghonox, no faktycznie czasem rece opadaja jak sie to czyta :eek: ale jak sie powiedzialo a to trzeba powiedziec b hehe
sadz teraz, najpredzej jak mozesz. kielkowanie w sierpniu troche mija sie z celem..jak bedziesz jechal na te 3 tygodnie i nie bedzie jeszcze pre na roslinkach, to nie ma bata ze zastaniesz je zapylone po powrocie..
:rasta:

T

thcfanatic

pomocy !!!!!
dzisiaj ide na moja miejscowke tam slimaki wpiepszaja moje roslinki powiedzcie jaki jest srodek na odstrzaszanie slimakow i powiedzcie mi czy jest szansa ze roslinke odrzyje 2 zjadly tak ze zostala sama lodyga maja szanse odrzyc a 2 pozostale liscie poobgryzane co mam teraz zrobic licze na wasza pomoc

growpl

Member
thcfanatic na google sobie możesz sprawdzić.w każdym ogrodniczym czy nawet większym tesco jest od zajebania środków na ślimaki.Z tych samych łodyg to raczej nic nie będzie, ale możesz je zostawić i sie pomodlić:D może bóg sie na tobą zlituje.he

Ghonox

Member
Kup Ślimakol przedewszystkim (najdroższy i najlepszy) i/lub Ślimak-stop lub coś innego ;p Co 2 środki to nie 1.

Żeby deszcze go nie rozmyły nasyp go do butelki z odciętym denkiem, żeby ślimaki tam lazły i zdychały.

Obsyp do okoła plantów kręgi tymi środkami, tak, żeby ślimak nie miał innej drogi, jak przez truciznę.

Podobno bardzo dobry sposób to wkopać kufel (plastikowy oczywiście ;d) z piwem. Ślimaki do piwa ciągnie i się topią.

Cinnamon

Member
@thcfanatic omg :O już Ci wczoraj powiedzieli co i jak a Ty dalej się upierasz i pieprzysz trzy po trzy... Używałeś choć raz w życiu np. google ? tu wyszukiwarka bardzo podobnie działa... a do tego jest jeden temat "NAWOZY/PODLOZA/SRODKI OCHRONNE" trudno poszukać ?

btw. sygnatura bardzo adekwatna do tego co piszesz i prezentujesz sobą... a i jak została sama łodyga to jaka może być jedynie odpowiedz ? w szkole to chyba też za bardzo nie uważałeś. Odstaw wszelkiego rodzaju używki bo Ci nie służą...

Panowie NIE KARMIĆ TROLLA !!

Peace iG.. :kissass:

Last edited:
T

thcfanatic

edit kov: obrazliwy post, obawiam sie ze jak nie zmienisz tonu to dlugo tu miejsca nie zagrzejesz

wiem ponioslo mnie sory

Last edited:

Cinnamon

Member
o czym ty w ogóle mówisz ? pomoc ? nawet nie szukałeś tylko wpadłeś i od razu z głupim pytaniem wyjeżdżasz - choć podobno takich nie ma ?! myślisz, że wszystko będą ci na tacy podawać ? żyj w nieświadomości dalej. a od mojej rodzinny z daleka, jechałeś po twoich starych ? nie więc aut i nara jak to powiedziałeś !

Peace iG... :kissass:

T

thcfanatic

no wlasnie szukalem i chcialem jak najszybciej sie dowiedziec by uratowac moje malenstwa wiesz o co mi chodzi ze otrzymalem odpowiedz a ty kurwa nie potrzebnie pieprzysz wez nie pieprz jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia i musze cie przeprosic za ta mame troche przesadzilem ale sie wkurwilem narka

dokladnie niech bedzie pokoj na tym forum ide skrecic blanta na odstres :rasta:

Last edited:

rberciol

Member
Drodzy państwo, mój wielki spot został zniszczony i zostały mi dwa, jednakże nie ma tam dostatecznie długo światła. Jeden spot jest na polance (tego sie nie obawiam - bo rok temu wyrosło. Topy nie były wielkie, rośliny też nie, do 1,60 m. Poza tym lato było kiepskie, a w tym roku jak będzie susza powinno być lepiej. Drugi spot będzie miał góra z 4 h bezpośredniego światła. Jest otoczony drzewami z każdej strony. w 2006 było znośnie ale teraz drzewa nieźle urosły. Wykopałem w tym miejscu 5 dołów, na szerokość, długość i wysokość szpadla. Ciężko się kopało, a właściwie skrobało tę ziemię. Ziemia jest gliniasta + susza = skorupa!! Jak myślicie, na jaką wysokość mogą urosnąć drzewka. Na spota pójdą w pzyszłym tygodniu. Pytanie tandetne, ale wiecie, jestem zdruzgotany po tym jak został zniszczony dobry spot (czyli jednak nie był aż tak dobry hehe), dlatego potrzebuje waszego wsparcia! Pozdrawiam.

O

OrganicShowmen

troll said:
no wlasnie szukalem i chcialem jak najszybciej sie dowiedziec by uratowac moje malenstwa wiesz o co mi chodzi ze otrzymalem odpowiedz a ty kurwa nie potrzebnie pieprzysz wez nie pieprz jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia i musze cie przeprosic za ta mame troche przesadzilem ale sie wkurwilem narka

@thcfanatic :pointlaug

@rberciol Jezeli Twoj szpadel ma okolo : 20cm x 20cm to wykopales mniej wiecej dolki o pojemnosci 5-6L. W pieciu szesciu litrach [pod warunkiem ze dowieziesz tam ziemie ogrodnicza] urosna Ci krzaki nie wieksze niz 1,60 z tego zo doswiadczylem przez kilka sezonow z pojemnikami. Powiem Ci ze raz zrobilem patent, ze kilka roslin na spocie mialem w kopanych w ziemie wraz z doniczkami [donicami bo byly spore okolo 7L :D]. Zrobilem to, aby w razie jakiegos przypalu moc wyniesc ze spota i uratowac przynajmniej kilka damulek.
Rosliny nie byly wieksza niz 1,80. Dodam tylko ze byly to poczatki mojego outdoorwania w polsce, wiec tez malo sie znalem moze na nawozeniu i wiecie ogolnej praktyce. Idac dalej z tym tematem to byly one z nasion niewiadomego pochodzenia tzw unkown bag seed, czyli po prostu podczas palenia moj ziomek i ja tam wybieralismy z workow jak cos bylo.

Co do markowych odmian to moga byc wieksze, ale zadna roslina nie wygra z brakiem miejsca na system korzeniowy i jesli bedzie go malo to caly rozwoj sie spowolni w pewnym momencie a paki bede mniejsze niz mogloby to byc. Co nie znaczy ze nie bedziesz mial dobrego zielska na jesien. Praca Twoja napewno zostanie wynagrodzona przez Jah :rasta: i przez nature.

Aaa 4h direct sunlight to rzeczywiscie malo. Srednia wartosc z tego co czytalem na Overgrow to chyba 6h [poprawcie mnie jesli sie myle] jak jest mniej wiecej kolo tego jest spoko. Ha kov mial kiedys miejscowke o nazwie "Shaded Spot", moze on cos powie na ten temat. Z tego co sledzilem jego bardzo ciekawe outdoory to pisla on wtedy ze rosliny w cieniu rosly ogromne z wielkimi jak talerze satelitarne lisciami, ale topow bylo malo.

Widzialem te zdjecia z grow kov'a i rosliny byly oldschoolowo ogromne mimo ze wiekszosc dnia mialy cien.

Pozdro Organiczne
Pes :joint:

rberciol

Member
Organic dzięki za wsparcie. Szpadel ma około 25 cm. Myślę że jak będzie solidna burzą to rośliny będą miały możliwość poprowodzenia swoich korzeni jeszcze głębiej. Jutro pójdzie z toporkiem (kilofa nie znalazłem) i będę łupał dalej do 10 dołków na tym spocie

G

Guest

OrganicShowmen said:
Aaa 4h direct sunlight to rzeczywiscie malo. Srednia wartosc z tego co czytalem na Overgrow to chyba 6h [poprawcie mnie jesli sie myle] jak jest mniej wiecej kolo tego jest spoko. Ha kov mial kiedys miejscowke o nazwie "Shaded Spot", moze on cos powie na ten temat. Z tego co sledzilem jego bardzo ciekawe outdoory to pisla on wtedy ze rosliny w cieniu rosly ogromne z wielkimi jak talerze satelitarne lisciami, ale topow bylo malo.

Widzialem te zdjecia z grow kov'a i rosliny byly oldschoolowo ogromne mimo ze wiekszosc dnia mialy cien.

Pozdro Organiczne
Pes :joint:

Potwierdzam! W zeszlym roku mialem mocno zacieniona miejscowke. Nie mialy bezposredniego swiatla wiecej niz 4,5 h. Szybko roslo, swietnie sie rozkrzaczalo i liscie duzo wieksze niz dlon, ale flo przebiegalo mizernie. Przez pare tygodni mialem wrazenie ze wszystko stanelo w miejscu ;/ W tym roku juz lepsze miejscowki wybieram, kolo 8 h naslonecznienia... pzdr!

G

Guest

Konopie ze słabo nasłonecznionych miejscówek będą małe luźne kwiaty. Nie oznacza to że te kwiaty będą słabe. W tamtym roku Danish Passiony miałem w półcieniu. Rośliny rosły duże ze względu na wyciąganie się w poszukiwaniu światła. Ale zbiorów z nich dużych nie było.
Za to pheno, które trafiłem było wyśmienite (RABARBAR) :D