What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
Ma tot uitam in categoria "outdoor" a forumului si am observat ca majoritatea plantelor gigant sunt crescute in acele ghivece , care ieri am aflat ca se numesc SMART POT-uri , in special in 200 galoane (760 L) . M-am uitat pe google sa aflu mai multe despre ele si am dat peste site-ul www.smartpots.com unde sunt prezentate toate carecteristicile si diferentele dintre ele si ghivecele normale din plastic (uitati-va pe site sa aflati mai multe despre ele) .

In principiu am inteles ca radacinile sunt foarte aerate in aceste smart poturi iar temperatura pamantului pe timp de vara este cu 10-15 C mai mica decat in ghivecele din plastic negre obisnuite . Exista mai multe diferente , dar acestea mi sau parut cele mai interesante .

Pretul este mic fata de ghivecele obisnuite , asta insemnand ca un smart pot de 200 galoane costa 200 RON (in care 40 ron este transportul din SUA , pana la noi) . Spun "pret mic" pentru ca eu am platit 35 lei pe un ghiveci de 35 L negru (1 leu pe litru) . Iar la smart pot 200 lei pe 760L (0,2 lei pe litru) de 5 ori mai ieftin + aceste ghivece v-am mai spus ca ofera multe beneficii .

Dupa ce v-am spus despre smart pot-uri vreau sa va spun ca m-ar tenta sa cumpar si eu unul de 200 galloane si sa fac un mic test pe el cu Himalaya Gold (am ales-o pe ea pentru ca am vazut ca are randamentul cel mai mare si creste mai inalta).
Ideea ar fi sa cumpar 15 saci de 50L de Florasol si 100L de perlit care o sa-l amestec cu pamantul si o sa-l pun in acest smart pot . M-am gandit sa ud cu 50L de apa la 3 zile din care 20-25 L va contine nutrienti .

Intrebari :

1) Am o nelamurire in legatura cu scurgerea apei in aceste smart pot-uri pentru ca am vazut ca nu am gauri cum au ghivecele normale . Asta inseamna ca apa sa va scurge prin tesatura din care e facut ghiveciul nu ? Altfel nu vad cum sar scurge .

2) Merita sa incerc un mic experient cu un smart pot de 200 galoane sa vedem ce iese ? Presupun ca daca nu era bun nu il mai foloseau toti "canabienii" sa creasca giganti .

3) De ce nu am vazut la nici un roman pe forum sa creasca in aceste smart pot-uri ?

Jos vedeti ce se poate creste in aceste smart pot-uri de 200 de galoane.

user81126_pic472926_1283219083.jpg

user22712_pic157519_1251843497.jpg

user9125_pic298966_1266110079.jpg

user77918_pic478468_1283725916.jpg

Astept parerile voastre :jump:

zeeland

Member
pai ma marian, la un grow de outdoor, ideea la noi este sa ramai cat mai low profile. daca bine stiu, ai experimentat pe pielea ta ce inseamna sa fi prea ostentativ. concluziile despre parerea mea in leg cu ghivecele astea le tragi singur.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
pt ca sunt costisitoare, nu sunt usor de gasit, mai ales in romania.

aeratia poate fi obtinuta si cu cocopeat

si e mai usor sa le cresti direct in pamant fara a atrage prea multa atentie

attachment.php

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Daca vreti sa veniti in vizita, sa anuntati din timp.

...pt ca am multa, MULTA treaba...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
buna idee cu betele alea, dar le-as fi vopsit intr-o culoare mai naturala, ca nu cumva alea sa fie cele care atrag privirile din aer.

marian123

Member
@ zeeland : pai ma marian, la un grow de outdoor, ideea la noi este sa ramai cat mai low profile.

Sincer sa fiu nu stiu ce inseamna "low profile" ai putea sa imi spui . Eu unul inteleg ca inseamna "fara mari investitii ; fara mari planuri"

@ zeeland : daca bine stiu, ai experimentat pe pielea ta ce inseamna sa fi prea ostentativ. concluziile despre parerea mea in leg cu ghivecele astea le tragi singur.

M-am uitat pe dex si am aflat ca "ostentativ" inseamna sa pui ceva in evidenta sau sa impresionezi . Chiar nu stiu ce concluzii sa trag fata de ce ai scris . Daca te referi ca anul trecut mi sau furat plantele , asta s-a intamplat pentru ca am ales prost locul , anul asta am un loc mult mai bun (asta nu inseamna ca 100% voi reusii cu el , doar ca riscul sa mi le mai fure se micsoreaza drastic) . Nu am vrut sa impresionez pe nimeni daca asta ai vrut sa-mi spui . Poti sa explici mai pe "romaneste" ca sa inteleg si eu pentru ca sunt mai greu de cap :ying:.

@ Gantz : 1) Pt ca sunt costisitoare, nu sunt usor de gasit, mai ales in romania.

2) aeratia poate fi obtinuta si cu cocopeat

3) si e mai usor sa le cresti direct in pamant fara a atrage prea multa atentie

1) Nu stiu exact ce ai vrut sa spui prin costisitoare (daca te-ai referit la cat costa ele sau la cat le uzi cu apa/nutrienti ) . Pretul lor am mai spus este foarte ieftin in comparatie cu ghivecele obisnuite (chiar de 5 ori mai ieftin decat ghivecele standard de plastic negre) + ofera multe beneficii (le gasiti pe site-ul care l-am pus mai sus) .

Ele nu se gasesc deloc in Romania , dar poti sa iti comanzi de site-ul lor si sa ti le livreze prin posta , iti trebuie decat un card si aia e . Mi se pare destul de simplu + le poti folosii 4-5 ani din ce spun ei .

2) In legatura cu aeratia chiar nu stiu ce sa spun.

Important

3) Asta cred ca ar fi problema principala in legatura cu "a creste in smart pot vs a creste in pamant direct" . Cand cresti in pamant daca ai face o groapa de 760L poate doar 200L vor fi folositi de catre radacini in totalitate restul radaciniilor se duc in pamantul din jur care nu este la fel de aerat si cu nutrienti ca cel care il pui tu (in cazul meu Florasol + perlite). La fel se intampla si cu nutrientii , in loc sa se duca la majoritatea radacinilor , se duc doar la principalele.

Cand cresti in smart pot , radacinile vor folosii tot pamantul care ii este pus la dispozitie. Cum tot pamantul (care contine si perlit) este calitativ (aerat si ceva nutrienti in el) + cand uzi cu apa care va contine si nutrienti vei uda toate radaciniile , nu doar cele de baza (ca in cazul cand cresti in pamant).

Presupun ca din cauza acestor 2 chestii principale planta sa dezvolta mult mai bine (devine giganta) in smart pot decat plantele care sunt crescute normal in pamant .

Intrebare : Ce parere aveti in special despre ce am raspuns la punctul 3 , sunteti de acord cu ce am scris ? Daca nu spuneti-va parerea :tiphat:

marian123

Member
Nu vad de ce ai vrea sa cresti copaci ca in pozele alea decat ca sa vinzi si de cand incepi sa vinzi e doar o chestiune de timp...
Si "iti trebuie decat un card" suna antiromaneste.

Nu vreau sa vind , dar mi-ar face mare placere sa stiu ca am reusit sa cresc si eu asa ceva . Pe langa fumat/hash/prajituri pentru mine placerea de a creste este imensa :bump:.

Sper sa intelegi :D

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Este un proiect laborios, costisitor si riscant.
Planul este bine pus la punct, desi recunosc ca ma indoiesc ca plantele vor ocupa intregul "ghiveci" cu radacini. Sper ca vei folosi un loc mai sigur... nu ca ultimul...

MJgrow

Active member
eu nu vreau sa ma bag prea mult dar cum am mai spus si pana acum, si pe chat...

Dintr-un brad dinala sau boschet cum vreti sa ii spuneti ar trebui sa iasa poate chiar si 1 kg de bud uscat.

Mie mi se pare mai mult decat enorm. Tinand cont ca in 2-3 ani se degradeaza considerabil.

Cate prajituri poti sa faci, cat ulei poti sa bagi in tine sau lapte sau cat poti sa fumezi.

Eu cred ca nu apuci sa consumi iarba aia inainte sa se degradeze nici daca ai fi spart 24/24 7/7 365/365

si ca sa gandim putin altfel lucrurile, e doar de un singur fel. pun pariu ca dupa 2 saptamani maxim de bagat acelasi fel de foc in tine nu mai vrei sa faci nimic.

Nu o lua in nume de rau, nu am nici o treaba, din partea mea poti sa cresti hectare de boscheti sau brazi dinaia, dar nu prea vad scopul real.

stiu ca toti avem satifactii atunci cand observam cum o planta creste, si se transforma sub actiunea luminii sau altor factori naturail sau artificiali si facem tot felul de experimente pentru a perfectiona totl. Nu se merita riscul si in final nu se merita nici investitia daca e pentru interes personal sau cu 2-3 prieteni undeva intr-o discutie sau weekend.

Kelevra_G

Member
MJgrow... atunci cand vrei copaci din aia... din start spui ca nu e pentru consumul propriu ... "Nu o lua in nume de rau, nu am nici o treaba, din partea mea poti sa cresti hectare de boscheti sau brazi dinaia, dar nu prea vad scopul real." vezi foarte bine scopul doar ca nu prea ai chef sa il zici ;)

MJgrow

Active member
si ce drept am eu sa il judec pe el?

Face ce vrea, e viata lui la mijloc.

Daca vrea sa vanda e strict problema lui. Si daca toata lumea i-ar spune.. mai baiete nu te apuca de traba asta ca nu e bine, crezi ca o sa ne asculte pe noi.?

Poate e doar pasiune la mijloc.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
@toata lumea, poate chiar si marian daca crede ca are ceva de inteles de aici, desi ma indoiesc:
imi place ca desi are planuri marete, pe langa faptul ca nu a inteles una dintre cele mai simple substantive din limba engleza, pe care google a stiut sa il explice la prima strigare...:
A position or attitude characterized by a deliberate avoidance of prominence or publicity. /
Behavior or activity carried out with deliberate restraint or modesty so as not to attract attention: keep a low profile.

...care a fost si reexplicat pot spune prin folosirea cuvantului ostentativ cu privire la actiunile trecute ale lui, este total credul cand vine vorba de marketingul smart pot-urilor, si considera ca plantele se descurca in ele mai bine ca in sol.
pana la urma daca altii pot avea rezultate comparabile cu ce planuieste el, cu o investitie mai mica, poate el vrea sa fie diferit.. si ii urez succes. sunt constient ca ce va produce el acolo (sau ce e posibil sa produca poate ar fi mai potrivit) nu are ca simplu scop satisfacerea nevoilor personale, dar nu pot sa il judec sau sa il invat eu pe el ce sa faca, fiind un om care daca ii spui nu te arunca de pe stanca, o sa zica cel mai probabil ceva de genul "eu incerc, sigur va fi bine!"

@mjgrow: baietii care cresc plante la marimile alea vehiculeaza medii de greutate in jurul a 2.5 kg. am crescut eu plante care aveau in jurul la un k, si erau cu mult mai mici. parctic trebuia sa leg vreo minim 2 la un loc sa arate ca una modesta de-a lor.

I'm out, cred ca am spus ce aveam de spus.
Bafta si sa ne faci cu mana de la tv!

zeeland

Member
marian, tu ai cerut o parere despre smartpots-urile alea. toata lumea iti spune ca nu-i ok. si problema nu este cu smartpots-urile in sine, care de altfel par a fi foarte ok. problema este cu un astfel de grow realizat in rom la outdoor (la noi probabil ca nu vei avea plante asa de mari decat cu un preveg serios facut inauntru). crede-ma, ai toate sansele sa intrii la bulau. tu faci ce crezi, sigur.

iti dau un sfat colegial: pune-ti 3-4 femele, in sol, rasfirate cat mai tare, cu un minim de intretinere si o sa ia si tu si prietenii tai ce fuma tot sezonul ;)

marian123

Member
problema este cu un astfel de grow realizat in rom la outdoor (la noi probabil ca nu vei avea plante asa de mari decat cu un preveg serios facut inauntru). crede-ma, ai toate sansele sa intrii la bulau. tu faci ce crezi, sigur.

Dupa parerea mea , nu am planuri nici gigant (cand zic plan gigant ma gandesc la o multime de plante cum avea cel din poza lui Gantz) dar nici minime (sa cresc in 50 de L de pamant pe planta , 4-5 plante femele)

Planul meu mi se pare unul foarte normal in comparatie cu ce vad in sectiunea de outdoor . Ideea era sa cresc 4 plante in 250L in pamant iar una sa o pun intr-un smart pot de 200 galoane(760L) experimental si sa vad si eu ce iese , cum se descurca si sa stiu pentru anii viitori daca merita / nu merita sa cresti in asemenea chestii . Inca sunt la inceput si am de experimentat multe chestii legate de crescutul plantelor .
Cu udatu in primele 2 luni fac 2 drumuri cu 2 genti (in fiecare incape 25L de apa) la 3 zile.
In primul drum ud cele 4 plante cu 10L de apa(2 bidoane de 5L , unul cu nutrienti , unul cu apa pentru fiecare planta).
Iar al 2-lea drum il fac pentru cea pusa in smart pot . Iau 50L de apa , iar 20 dintre ei vor contine nutrienti. Imi iau si o stropitoare(de 10L) care o sa o las acolo (am observat ca atunci cand uzi cu stropitoarea uzi mai uniform decat cand uzi direct din sticla). Din 5 FULL-uri de stropitoare ar trebui sa ud destul de bine pamantul .

In ultimele 3 luni fac 3 drumuri . La smart pot ramane la fel doar ca se aduga un drum in + pentru cele 4 plante care le voi uda cu 20L pe planta din care 10L vor fi nutrienti . Am zis sa maresc volumul de udare fata de cum ziceam sa ud la inceput cu 3/6L din ce mi-ati spus voi ca este putin.

Singurele probleme la outdoor guerilla care nu se pot evita in tara noastra cred eu ca sunt :

1) Oamenii care cauta lemne prin tot felul de balarii , paduri si oriunde exista vegetatie . Cum noi tot timpul crestem in locuri de genu asta exista riscul ca cineva sa dea peste el , oricat de afundat este locul.

2) Oamenii care cauta ciuperci / plante medicinale / macese si alte plante . Acesti oameni se baga prin toate balariile cu speranta ca poate gasesc ceva (chiar tataimiu e un om de genu asta)

3) Oamenii care cauta sticle/fiare ... La fel si in cazul lor

Acuma daca se va intampla sa mi se intample asta , nu o sa ma mir prea mult pentru ca stiu ca oricui i se poate intampla . Locul ales este mult mai sigur ca primul , dar cum am mai zis acest risc nu se poate evita in totalitate indiferent unde cresti outdoor , depinde de norocul fiecaruia , uni au noroc sa nu ii prinda altii nu

Singurele 2 probleme care pot aparea sunt :

1) BANII : Eu fac tot sacrificiu sa strang toti banii de care am nevoie . Momentan am stras 30-40% din ei . Pana in Mai mai este mult timp si se vor mai strange . Poate ma va mai ajuta si amicul meu cu bani si voi face tot ce mi-am propus. Chiar ar fi frumos sa vad si eu ca am reusit .

2) Sa dau nas in nas cu cineva cand ma duc sa le ud.

Credeti ce vreti :thank you:

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts