What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
M-am gandit sa va dau cateva detalii despre locul pe care l-am gasit pentru outdoor-ul de anul viitor . Locul se afla la 400-500 m de civilizatie . Este un fel de padure in care copacii au 5-10 m maxim . Am mers mult prin boscheti , maracini si alte chestii pana am ajuns in locul respectiv care mi se pare 100% sigur . Nu vad pe nimeni sa se bage prin atatea chestii sa ajunga pana acolo . Ideea este sa tai cu toporu acei copaci si sa fac un luminis . Dupa ce i-am taiat , in locurile libere dintre ce a mai ramas din tulpinile lor voi sapa gropi si le voi umple cu 50-100L de pamant Florasol in care vor sta plantele . M-am gandit ca prima luna sa le tin in ghivece pe o tavita , iar in jurul tavitei sa arunc cu granule anti-melci . Apoi cand sau mai dezvoltat le mut imeditat in pamant si acolo raman . Cum vi se pare ideea si locul ?

Subiectul principal

Pana acuma m-am hotarat sa cresc 8 plante (6 normale si 2 autoflower) outdoor , anul viitor . Cele autoflower m-am hotarat 100% sa fie green-o-matic de la greenhouse . Acuma ramane sa hotarasc care vor fi cele 6 seminte normale (cand zic normale ma refer la seminte feminizate care nu sunt autoflower). Pana acuma mi-am facut partial o lista cu cele 6 specii si inca o lista cu niste specii care le-ar putea inlocui pe cele 6 ( ex : scot white widow si bag kaya gold) . Problema este ca nu prea stiu ce sa aleg .

Din cele 10 care le-ati alege in top 6 pentru outdoor ?
Cum se descurca plantele de tip "white" outdoor ? Merita sa le pun in top 6 sau sunt plante mai mult pentru indoor , care nu au cine stie ce rezistenta la mucegai , umezeala si daunatori si alte chesti specifice outdoor-ului ?

Specile partiale :

1) 1 white widow - greenhouse seeds
2) 1 white rhino - greenhouse seeds
3) 1 great white shark - greenhouse seeds
4) 1 big bang - greenhouse seeds
5) 1 early skunk - sensi seeds

Speciile care le pot inlocui pe cele partiale :

1) Barney's Farm - Vanilla Kush
2) Barney's Farm - Crimea Blue
3) Sensi - Guerrilla's Gusto
4) Green House - Himalaya Gold
5) Nirvana - Kaya Gold

G

growcase

Mah, eu iti urez spor si multa bafta pentru ANUL VIITOR, dar gaseste in pula mea o locatie la minim 1-2km de civilizatie, asta daca vrei sa faci treaba. Nu mai spune la cate minute merse prin boscheti, la cati metri, fa-ti tu pentru tine frate, nu mai da detalii ca la anul, parca iar te vad ca iti bagi unghia`n gat ca ai ramas fara plante.

Intai fa-ti planuri pentru locatie si sa fii sigur ca nu esti urmarit, ca ai mai multe cai de acces, ca poti duce apa la 3-5 zile, daca vine cineva, sa poti sa fugi sau sa ai unde te ascunde, etc.

Si din ce strainuri ai luat acolo, termina toate pana la jumatatea lu oct?

marian123

Member
Mah, eu iti urez spor si multa bafta pentru ANUL VIITOR, dar gaseste in pula mea o locatie la minim 1-2km de civilizatie, asta daca vrei sa faci treaba. Nu mai spune la cate minute merse prin boscheti, la cati metri, fa-ti tu pentru tine frate, nu mai da detalii ca la anul, parca iar te vad ca iti bagi unghia`n gat ca ai ramas fara plante.

Intai fa-ti planuri pentru locatie si sa fii sigur ca nu esti urmarit, ca ai mai multe cai de acces, ca poti duce apa la 3-5 zile, daca vine cineva, sa poti sa fugi sau sa ai unde te ascunde, etc.

Si din ce strainuri ai luat acolo, termina toate pana la jumatatea lu oct?

Sunt sute de locuri in Romania care se potrivesc exact descrierii mele , asa ca nu imi fac griji ca din atatea locuri tocmai pe ala in gaseste si chiar daca il gaseste , din xx km patrati e prea greu sa gaseasca 50 mp patrati . Stai linistit growcase ca m-am invatat minte si stiu ce zic .

Si in legatura cu speciile , se inpart pe 2 categorii unele termina la mijlocul/sfarsitul lui septembrie iar altele la incepul lui Octombrie .

MJgrow

Active member
melcii apar daca ploua prosteste cum a fost anul asta in luna mai si iunie...sau iulie..

nu mai retin.

marian123

Member
Gata mi-am facut lista finala de seminte pentru anul viitor . Ea incepe cam asa :

2 big bang ( greenhouse seeds ) = 13% THC - Prima saptamana din Octombrie
2 green o matic ( greenhouse seeds ) = ??% THC - Doua luni de la plantare
1 himalaya gold ( greenhouse seeds ) = 15% THC - Sfarsitul lui Septembrie
1 kaya gold ( nirvana ) = 8-15% THC - Septembrie ~ Octombrie
2 early skunk ( sensi seeds ) = ??% THC - Octombrie

--- 250 RON ---

Problema este ca anul viitor vrea sa cresc giganti (ca cel de mai jos) si nu prea stiu ce implica asta . M-am tot uitat pe forum la sectiunea outdoor si am observat ca majoritatea care cresc in acele "ghivece" de 30-40 cm inaltime si diametru de 1 metru reusesc sa cresca plante gigant .

user81126_pic472910_1283218994.jpg

user81126_pic472923_1283219083.jpg

Am cateva intrebari :

1) Ce este acea chestie in care este crescuta planta de mai sus ? Este un ghiveci foarte larg sau este un fel de ghiveci dar fara partea de jos ? Cum se face de cresc plante gigante in chestii de genu asta ?

2) Cati L de pamant intra intr-o chestie de genu ala ?

3) Cei care cresc in asemenea chesti , de ce nu fac pur si simplu o groapa pe care se o umple cu pamantul care l-ar fi pus in acele "ghivece" ?

4) Acum ma tot gandesc , daca fac gropi in care sa incapa 100L de pamant voi putea creste si eu asemenea giganti ?

Pana la urma puteti sa imi dati o mica reteta pe care o pot folosii pentru a creste plante gigant ?

ex : sapi o groapa , o umplii cu 200L de pamant , cand planta ajunge la 1 luna ii faci topping iar apoi o lasi sa cresca normala . Uzi la 3 zile cu 5 L de apa cu fertilizator organic si aia e . Vei avea o planta ca aceea .

G

growcase

De ce esti puturos ?

Vad ca ai scotocit topicul humboldt locals 2010 ca sa iei 2 poze si sa ne intrebi cum si-au facut aia ditamai pomii.

Daca ai fi luat topicul ala de la capat si te-ai fi uitat, ti-ai fi dat seama numai din poze cum sunt facute acele "ghivece si ce contin.

Hai hai, baga mare, citeste tot de acolo ! Si vezi ca sunt 2 topicuri humboldt...09 si 10. Bafta Mariane !

EDIT:
Link pentru alti puturosi :D

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=164917&highlight=humboldt

andreei

Member
Gata mi-am facut lista finala de seminte pentru anul viitor . Ea incepe cam asa :

2 big bang ( greenhouse seeds ) = 13% THC - Prima saptamana din Octombrie
2 green o matic ( greenhouse seeds ) = ??% THC - Doua luni de la plantare
1 himalaya gold ( greenhouse seeds ) = 15% THC - Sfarsitul lui Septembrie
1 kaya gold ( nirvana ) = 8-15% THC - Septembrie ~ Octombrie
2 early skunk ( sensi seeds ) = ??% THC - Octombrie

--- 250 RON ---

Problema este ca anul viitor vrea sa cresc giganti (ca cel de mai jos) si nu prea stiu ce implica asta . M-am tot uitat pe forum la sectiunea outdoor si am observat ca majoritatea care cresc in acele "ghivece" de 30-40 cm inaltime si diametru de 1 metru reusesc sa cresca plante gigant .

View attachment 75873

View attachment 75874

Am cateva intrebari :

1) Ce este acea chestie in care este crescuta planta de mai sus ? Este un ghiveci foarte larg sau este un fel de ghiveci dar fara partea de jos ? Cum se face de cresc plante gigante in chestii de genu asta ?

2) Cati L de pamant intra intr-o chestie de genu ala ?

3) Cei care cresc in asemenea chesti , de ce nu fac pur si simplu o groapa pe care se o umple cu pamantul care l-ar fi pus in acele "ghivece" ?

4) Acum ma tot gandesc , daca fac gropi in care sa incapa 100L de pamant voi putea creste si eu asemenea giganti ?

Pana la urma puteti sa imi dati o mica reteta pe care o pot folosii pentru a creste plante gigant ?

ex : sapi o groapa , o umplii cu 200L de pamant , cand planta ajunge la 1 luna ii faci topping iar apoi o lasi sa cresca normala . Uzi la 3 zile cu 5 L de apa cu fertilizator organic si aia e . Vei avea o planta ca aceea .

Cumperi soiuri cu genetica mare ( durban poison , easy sativa , purple power etc) , un mh 400w , pamant flori , turba de cocos(o caramida de 5kg la fiecare planta) , gunoi grajd , ingrasamant flower + topmax. Cauti o zona cu mult soare (camp) , faci gropi de 60-70 litri in care pui pamantul amestecat cu gunoiul de grajd si turba de cocos .
Tii plantele sub mh vreo 5-6 saptamani (topping peste topping) apoi le tii intr-o sera (sau balcon, terasa) vreo 2 saptamani . Dupa parerea mea cel mai ok este sa le muti outdoor pe la inceputul - jumatatea lui iunie.

Tot ce iti spun eu aici este din experienta unui prieten care anul asta scoate de pe o planta mai mult decat 5 ale mele.

marian123

Member
Cumperi soiuri cu genetica mare ( durban poison , easy sativa , purple power etc) , un mh 400w , pamant flori , turba de cocos(o caramida de 5kg la fiecare planta) , gunoi grajd , ingrasamant flower + topmax. Cauti o zona cu mult soare (camp) , faci gropi de 60-70 litri in care pui pamantul amestecat cu gunoiul de grajd si turba de cocos .
Tii plantele sub mh vreo 5-6 saptamani (topping peste topping) apoi le tii intr-o sera (sau balcon, terasa) vreo 2 saptamani . Dupa parerea mea cel mai ok este sa le muti outdoor pe la inceputul - jumatatea lui iunie.

Tot ce iti spun eu aici este din experienta unui prieten care anul asta scoate de pe o planta mai mult decat 5 ale mele.

Problema este ca nu pot creste indoor deloc din cauza parintilor si voi fi nevoit dupa ce germinez semintele sa le scot direct afara (asta undeva pe la 1 Mai) , asa cum am facut si anul trecut .

Dar ia fi atent , daca fac asa :

Pe 20 Aprilie germinez semintele (speciile care le-am enumerat mai sus) acasa . Pe 25 Aprilie sa spunem ca ar germina toate . Le bag in ghivece iar ghivece le ascund sub pat . Pe 1-5 Mai cand ies din pamant mut ghivecele la locul de gherilla pe o tava . In jurul tavi imprasti multe granule anti melci . Cand plantele implinesc 20 de zile le sap fiecarei in parte o groapa in care pun 100L de pamant Florasol fara perlite si fara cocos si le mut acolo . Dupa 2 saptamani de la mutare incep sa le fertilizez cu bio grow la fiecare udare in felul urmator : 6ml de fertilizator la 2 litri de apa , asta bineinteles la fiecare udare . Cand incepe sa infloreasca dau fertilizator in felu urmator :

- primele 4 saptamani de flower : 4 ml bio bloom + 2 ml top max /2L de apa , asta bineinteles la fiecare udare
- urmatoarele 2-4 saptamani de flower : 6 ml bio bloom + 3 ml top max /2L de apa , asta bineinteles la fiecare udare
- ultimele 2 saptamani ud cu 2L de apa fara fertilizatori

Apoi las planta 4 zile fara apa si dupa cele 4 zile o culeg .

Precizez ca nu voi face nici LST , topping sau alte chesti . Le voi lasa sa creasca normal .

Cum vi se pare ideea ?
Credeti ca am sanse daca fac asa sa cresc giganti de genu ala sau macat juma dintr-unu ?

G

green_land

dragule marian, la un asemenea monstru tu vrei sa uzi cu 2L de apa? :laughing:

G

growcase

@marian: Man, sunt groweri aici care poate nici in ziua de azi nu au reusit sa faca asa monstrii sau nu au vrut pentru ca erau foarte usor observabili. Oamenii aia care fac acei monstri, zic eu ca au destula experienta + tot ce le trebuie sa faca,"ca la carte".
Cu 2L de apa si 5-7ml de nutrient nu cred ca ai sa faci monstri...+ ca iti trebuie pamant destul de bun si vreme buna si soare toata ziua.

Iti urez noroc si bafta sa faci acei monstri. Sa pozezi si sa ne arati si noua.
Sanatate si fum

marian123

Member
dragule marian, la un asemenea monstru tu vrei sa uzi cu 2L de apa? :laughing:

Ma gandesc ca daca o sa aibe un pamant aerat (florasol) , mai va avea si 2 L de apa cu nutrienti la 3 zile nu are cum sa nu reziste sau asa sper .

Daca e monstru inseamna ca v-a avea radacini monstru si v-a mai absorbi apa si din pamant .

Totusi via si canepa cum rezista fara apa cu lunile ? Si nu are nici pamant aerat si nici un strop de nutrienti ?

Si sa spunem ca este ca tine si n-ar rezista . De cati L de apa are nevoie o planta daia la 3 zile ?

marian123

Member
Nu prea stiu ce sa zic . O sa incerc cum am scris mai sus si aia . Daca nu imi ies monstri asta e , oricum o sa iasa ceva mai bine si mai mare ca anul asta .

M

madman2001

Poti sa germinezi in casa si dupa ce le pui in pamant sa le duci direct afara sub o mini-sera improvizata. Mai exact niste crengi peste ghivece si folie de plastic transparenta peste crengi care o fixezi cu bolovani sau pamant. Am vazut un thread aici pe forum in engleza...

Asa reduci riscu de a fi descoperit de parinti aproape de tot.
Si sacii de pamant, gropile si bidoane cu apa ar fi bine sa fie la locul lor inainte sa muti plantele afara. Nu de alta dar dureaza mult, poate sa fie vreme proasta etc... Prin martie deja poti sa sapi gropile si sa duci materialele acolo. Si eu zic ca e foarte bine sa pui niste cocopeat in groapa pentru ca tine umezeala foarte bine. La growul meu am plante cu coco si fara si la cele cu coco sta umed pamantul mai mult timp.

Si tot in martie poti sa scurtezi crengile copacilor si trebuie sa tii cont ca in cursul sezonului crengile tinere aproape se dubleaza ca dimensiuni si pot sa puna umbra pe plante cu pana la 2-3 ore mai repede. Eu am patit-o anul asta.

Crescatorii de giganti folosesc un mix de compost cu mranita si apoi dau si cu fert de flower foliar sau la radacina, dar daca e monstru e cam greu sa dai la radacina (pt ca ai nevoie de o gramada de apa). Si gropile lor sau ghivecele incep de la 100 de US gal adica 350L.

Eu am umblat o gramada de vreme sa imi gasesc locurile si pot sa zic ca e foarte greu sa gasesti loc unde poti creste plante de peste 2,5m fara sa fii detectat. Daca pui 5-6 monstrii la un loc deja se schimba culoarea peisajului si sar in ochi de la departare.

Calcule ai facut? Numai pamantul te costa cateva sute de roni.

Sa mergi la plante o data la 3 zile e extrem de des cu exceptia cazului in care se afla pe proprietatea ta. Eu zic ca nu e nevoie mai des de o data la doua saptamani decat daca e super seceta si canicula.
Daca va trebui sa le uzi ai nevoie de sursa de apa la max 10 min de loc. In romania oriunde exista sursa de apa exista oameni care: sunt turisti, adapa animale, folosesc apa pentru menaj, arunca gunoiul in ea etc. Deci te poti inantalni cu cineva de 2-3 ori si deja te tine minte si incepe sa vb cu tine => probleme iar daca faci multe drumuri de la sursa la plante atunci faci carare si e greu sa mergi prin spini cu 10L de apa in brate/spate, asta daca vrei sa nu vina nimeni pe cararea ta.

Eu zic ca e foarte greu dar se poate daca ai suficienti bani si disponibilitate la efort.
Succes!

UpRiser

Member
pai daca radacinile au sufiecient loc ca sa se extinda si ii mai faci si topping si alea alea si ii mai dai si nutrienti o sa-ti creasca.dar mai important ca toate astea ii lumina...cel putin 8 ore pe zi.si o ti cand e veg cat de mult poti intr-un recipient mai mic dupa care o transferi in ceva mai mare si asa o sa-ti creasca f repede si f mari.ca o explozie...te trezesti cu ea peste noapte ca e mai mare ca tine.

P

PotGrower

pe aici unii nu sunt un stare sa duca o planta calumea pana la capat si vreti monstrii..lasa mah monstrii aia, oamenii au bani, timp, locatie buna sa faca asa ceva..nu ai cum sa cresti asa ceva outdoor la noi, nu prea se gasesc zone nepopulate si foarte insorite.cel putin la mine.trebuie sa te gandesti si la temperaturile de afara, cel putin anu' asta a fost foarte de kkt..daca nu te ajuta nici natura nu faci nimic..

MJgrow

Active member
din experienta cu pamantul, adica outdoor, in iunie-iulie cresc cel mai mult si se dezvolta vizibil.

de fiecare data cand o sa le muti dintr-n ghiveci in altul sau din ghiveci in pamant o sa fie o pauza de minim 3 zile (poate tine si peste 1 sapt) in care planta nu mai creste, ba chiar tinde sa i se ingalbeneasca frunzele. Apoi iar se dezvolta ca printr-o explozie de noi frunze si etc.

Pamantul e bine sa il pui cat mai afanat cu ce mai vrei tu in el ca sa retina cat de cat apa, si cu vreo 2 sapt 1 luna chiar inainte de a planta planta. Pot sa spun ca se schimba foarte mult fata de cum il scoti din punga.

Primavara trecuta sau in iunie-iulie cand a plouat foarte mult si multi au pierdut plantele prin alunecari de teren inundatii sau viituri, etc.

Ale mele cam 6 la numar ai pierit sub apa, s-a inundat tderenul ala din cauza ploilor in exces si incet incet s-au pleostit si in final radacinile au putrezit.

Am continuat prin punerea a 2 plante in continuare afara, 1 crescuta din samanta la geam si apoi data afara, iar alta crescuta in box si din lipsa de spatiu am dat-o si pe ea afara.

Deci 2 plante: 2 ghivece (galeti) cam de 10-15 L de la constructie. Intra in fiecare zi la acele plante cam 5 L de apa. In fiecare ZI !

uneori ramai uimit cand peste o saptamana e dubla ca si marime fata de cum ai lasat-o ultima data. Tulpina la baza pamantului are cam 2.5 - 3 cm grosime (cam cat degetul mare si inca putin). Si sa stii ca se cunoaste diferenta intre cele 2 plante ca si culoare a frunzelor si rapiditatea de crestere, din cauza pamantului. Amandoua sunt la fel. Acelasi soi.

Ce pot sa spun... imposibil nu e sa faci un monstru dinala, cel mai greu ar fi cu spatiul. Sa am o livada in care nimeni nu calca niciodata cred ca as reusi cu brio sa ma apropii de acele performante.

As incepe din iarna cu nutrienti de calitate, o planta mare, si 24/0 ore de lumina.

Intra multe in calcul dar in final e posibil sa pleci cu cativa saci in spinare si un zambet foarte pronuntat :)

Dar si cu o satisfactie ca ai facut ceva de care te poti mandri.

Inca tin sa precizez ca plantele in aceasta perioada au fost udate cam la 2 zile ceea ce era destul de mult. Cand am ajuns deja erau destul de anemice si cu frunzele lasate, galbene unele.

MJgrow

Active member
si inca ceva.. planta nu a intrat inca in flower. Nici macar nu ii stiu sexul inca. Iar daca va fi femela, nu as vrea sa stiu cam cum va arata in 2 luni minim.

Flower time : 60-70 zile

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts