What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
As vrea sa stiu orientativ cu cat litri de apa / planta udati voi plantele crescute outdoor in pamant ? De explemplu in perioada asta cand plantele sunt mari si ploua foarte rar .

Va intreb asta pentru ca nu am crescut niciodata in pamant si nu stiu cat de repede sau de incet sa consuma apa . In ghivece de exemplu udam cu 2,5 L pe planta la 2 zile ca sa nu se molesasca , in pamant nu stiu cum e .

Eu m-am gandit sa ud cu 1L pe planta la 3 zile . Cum vi se pare ? E suficient ? Care ar fi minimul de apa ? Care ar fi cantitatea recomandata pe udare ?

Va intreb chestile astea pentru a ma hotara cam cate plante sa cumpar , in functie de cati L de apa voi fi nevoit sa car .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu ud undeva la 20 l sapt la plantele mari si 5 l la cele mai mici. daca e seceta se poate sa fie nevoie sa uzi la 2 zile.

marian123

Member
eu ud undeva la 20 l sapt la plantele mari si 5 l la cele mai mici. daca e seceta se poate sa fie nevoie sa uzi la 2 zile.

Eu am intrebat clar : Cati litri de apa pe planta dai la fiecare udare ? La cate zile uzi ?

Astept raspuns de genu : Pe canicula asta ud cu 2 litri de apa pe planta la 3 zile .

Daca primesc de la 3-4 useri care cresc outdoor in pamant o propozitie de genu asta mi-am facut o parere !

MJgrow

Active member
pai depinde frate si ce contitii sunt.

ce fel de pamant ai, daca e in camp, sau e o zona de deal, mai umbros sau insorit.

Daca e pe lanaga o padure e posibil sa o uzi asa din cand in cand cand intradevar e seceta mare, la campie sau in zone insorite ar putea fi sanse sa o uzi chiar la 1-2 zile. depinde de pamant.

Asta doar tu ai cum sa iti dai seama.

O planta care are nevoie de apa isi lasa frunzele in jos. CUm ii pui apa in maxim 1 ora si le ridica la loc.

Iti faci o idee. Acum trebuie sa iei in calcul si varsta si dimensiunile plantei.

si in mod sigur nu cred ca poti spune cam cati litri ....

un secret mic, pui apa din 5 in 5 minute. nu toata deodata. solul astfel are puterea sa absoarba mai multa apa. ca si in ghiveci... daca tu ii pui 2L in mod sigur 1 litru curge pe alaturi si faci flush. cand pui cate un pic absoarbe ca un burete, si astfel nu va trebui sa faci 100 de drumuri si 200 de griji :)

Last edited by a moderator:

wouldubreakfree

user b4nn3d
Eu am intrebat clar : Cati litri de apa pe planta dai la fiecare udare ? La cate zile uzi ?

Astept raspuns de genu : Pe canicula asta ud cu 2 litri de apa pe planta la 3 zile .

Daca primesc de la 3-4 useri care cresc outdoor in pamant o propozitie de genu asta mi-am facut o parere !

de parca ar fii cineva obligat sa-ti spuna tie chestiile astea. la ce slbz esti asa tare in clantza?astia vor sa te ajute si tot tu esti ala infiptu.

ruptii dreq

dubite

Member

nu poti zice cu exactitate cati litri de apa o sa pui la o udare... depinde foarte mult de sol si de alte conditii.. Poti sa astepti raspunsuri de genul acela...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran

anul asta nu am plante out. dar asta nu e seceta, seceta e ce a fost anii trecuti. acum o udare la 3-4 zile cu 10 l facuta lejer, nu turnat tot odata cred ca merge de minune. deci se incadreaza in 20 l / sapt. cum au zis si baietii conditiile conteaza asa mult incat plaja de variatie poate fi enorma.

imi pare rau ca nu te-am putut ajuta.

F

fabba

chill would :)))
pai ma mariane, e o planta pusa in pamant, pamantul e umed, dar umezeala asta se afla la o anumita distanta de scoarta asta uscata ce o vezi tu deasupra.
poti sa deduci si tu de cata apa ai nevoie, gandeste-te cand a plouat ultima data, cat de mare ti-e planta (ajunge cu radacinile la acea umezeala e care am vorbit, sau e inca mica si are radacinile in acel strat mai uscat?).
aici doar tu iti poti da seama, degeaba vii si intrebi asa ceva, ca nu ti-am vazut planta, nu stim cum arata, cat e de mare, in ce zona e, cand a plouat ultima data, cand ai udat ultima data samd!
experimanteaza, da-i un litru, apoi doua, apoi trei si vezi cum reactioneaza, nu fa mocirla, dar nici nu pune un litru si zici ca n-ai chef sa faci 2 drumuri.

MJgrow

Active member
dupa cum imi aduc bine aminte s-au facut scheme si discutii despre camine de apa subterane pentru a scuti drumurile cu apa in spate si pentru a fi plant in permanenta alimentata de apa.

planuri, chiar si scheme bazate pe motorase cu furtune cu picurator, si timere... etc..

E ca si cum ai intreba cam cat bud scoti daca comanzi seminte de la nush ce magazin in comparatie cu alt magazin.

Sa iti spun un secret... nimic nu e exact si nimic nu e dupa un standard.

Tu iti faci singur propriile studii asupra plantelor si tu vei sti cel mai bine cat, unde si cum trebuie sa cresti pentru a mari potentialul.

Nimic nu e fix, exact. totul e relativ :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu mah, voi va bateti joc de el. de ce vreti sa il dezinformati?? eu cum am gasit instructiuni pas cu pas despre cum sa fac un grow out??? si asta inca de acum cativa ani buni.
scria fix ca trebuie puse la intersectia unei sectie de politie cu o curte de apel, pe axa unei judecatorii, pe locul unui cimitir din mezozoic si udate cu 1338 ml de apa odata la 52 de ore. apoi mai trebuia sa mergi la o vrajitoare fix inainte de recolta cu 77 de ore si sa te rogi dimineata, la pranz si seara.
acum aveti cu totii reteta!

va e lene sa puneti 5 plante si sa testate pe fiecare cate un regim diferit! si vreti carute de bud. ghici ce!? nu primesti daca nu oferi! iar plantele astea cer asa putin. dar lenea e mare.

turu_ca

Member
chill would :)))
pai ma mariane, e o planta pusa in pamant, pamantul e umed, dar umezeala asta se afla la o anumita distanta de scoarta asta uscata ce o vezi tu deasupra.
poti sa deduci si tu de cata apa ai nevoie, gandeste-te cand a plouat ultima data, cat de mare ti-e planta (ajunge cu radacinile la acea umezeala e care am vorbit, sau e inca mica si are radacinile in acel strat mai uscat?).
aici doar tu iti poti da seama, degeaba vii si intrebi asa ceva, ca nu ti-am vazut planta, nu stim cum arata, cat e de mare, in ce zona e, cand a plouat ultima data, cand ai udat ultima data samd!
experimanteaza, da-i un litru, apoi doua, apoi trei si vezi cum reactioneaza, nu fa mocirla, dar nici nu pune un litru si zici ca n-ai chef sa faci 2 drumuri.
...

F

fabba

cred ca ti-a crescut inima ca o mamaliga cand ai vazut greseala mea, uau, esti un adevarat geniu, te-ai dovedit coita, miezule!! acum zi-mi daca am scris prostii, nu cred.
ce sa fac, gresesc si eu, sunt ungur, macar.. am si eu o scuza!

scuze de offtopic.

ganjamind

Member
cel mai simplu...
uzi pana cand vezi ca apa refuleaza...
prea multa apa este aproape imposibil sa dai la outdoor...
un litru e prea putin...
poti sa rastorni o cisterna de apa langa ele daca nu o faci zilnic este ok...sunt n metri cubi de pamant care sa absoarba apa,mai ales pe perioada de seceta.
Deci uda pana cand vezi ca nu mai intra sau ca se duce mai greu in pamant...
daca esti sigur ca nimeni nu are cum sa ti le gaseasca (mai sigur decat ai fost prima data) e ok sa le faci un mic "sant" la radacina ca la rosii ardei etc...pentru a turna apa acolo astfel este perfect!

RE!

brainDMG

Member
eu nu te inteleg ..ce te mai intereseaza acum ca oricum n ai ce sa uzi.. si pana la anu` ai timp sa te gandesti ..

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts