Momentan nimic dar vreau sa merg zilele astea pana la spot si revin atunci cu un update si cv poze@didraro, cu ce paraziti ai avut de-a face pana acum? Melci, capre, caprioare?
Sau este o zona curata?
@piramidon, preturile la terenuri nu stiu daca o sa explodeze (doar la arabil si paduri), e suficient sa scumpesti materialele si sa nu ti le permiti chiar daca ai o bucata de teren, ramane de vazut in urmatorii ani!
Poti sa faci un curs de apicultura (daca esti in tara), dureaza vreo 3-4 luni si inveti o gramada in plus fata de ce stiai.Sa nu mai vorbim de potentialul apicol al salcamului, eu pe asta m-as baza daca ar fi sa plantez genul asta de pom...bine..sunt si subiectiv fiind pasionat de apicultura
Ar trebui sa inchizi stupii si mariile in containere sau o hala, ceva, sa fii sigur ca scoti canna miere, ca sa fii sigur ca albina nu culege altceva decat ce vrei tu.Apropo de asta, as fi foarte curios daca as planta cateva bucati de marie langa stupina oare ar culege albinele nectar de pe ele..? Cred ca s-ar simti in miere poate, ar fi gen canna honey
zici ca le evita sa nu ramana lipite ?Ar trebui sa inchizi stupii si mariile in containere sau o hala, ceva, sa fii sigur ca scoti canna miere, ca sa fii sigur ca albina nu culege altceva decat ce vrei tu.
Si nici asa nu-i garantat ca va iesi psihotropa, au tendinta de a ocoli plantele vascoase/lipicioase, ca pisica ce ocoleste apa.
l.e.
Ma amuz teribil constatand ca asa s-ar incumeta unii sa creasca sative cu flower lung, mai mult nectar, asta da productivitate.
Man eu nu zic nimic,manele ascult n-am ce zice! Bine ca nu ascult doar manele totusi!: Is cocalar dar nu ma consider manelist! )Si eu am f jos pe lista de preferate si prioritati manelele, neamu' prost si printesele de mahala, ma-ntreb ce-or zice despre asta cercetatorii...
Eu am citit ca nu le evita in mod activ, ci sunt jos pe lista de preferate si prioritati. Deci, cam ce zice piramidon e valabil.
Pentru mine nu-i mare diferenta intre ele sincer(manele si trap), cica trap-ul s-ar trage din rap dar pt mine is ca alb si negruAoleo! Nici nu as fii crezut ca mai exista manele in 2022.. Nu le-a inlocuit inca trap-ul?
O sa apara colaborari,o sa se contopeasca si o sa apara un nou gen de muzica in subcultura si anume:manele sau neo-manele+trap=mantrap)))Am zis neo-manele pt. ca nici manelele nu mai "e" ce 'era'odata . O sa fie interesant!))Aoleo! Nici nu as fii crezut ca mai exista manele in 2022.. Nu le-a inlocuit inca trap-ul?
O sa fie trapnele, apreciate in mod special de pliznotzi...O sa apara colaborari,o sa se contopeasca si o sa apara un nou gen de muzica in subcultura si anume:manele sau neo-manele+trap=mantrap)))Am zis neo-manele pt. ca nici manelele nu mai "e" ce 'era'odata . O sa fie interesant!))
Plantele care folosesc ca strategie de reproducere vantul nu au legatura cu insectele polenizatoare.La inceput adica milioane de ani in urma, toate plantele foloseau vantul , dupa un timp unele plante au invatat sa se foloseasca de insecte pentru a se reproduce.Asa au aparut primele insectele polenizatoare.De fapt planta ademeneste insecta intai prin miros (dulce si floral) de la distante mari(km) apoi cand se apropie o ademeneste prin culoare (de asta florile au culori vii si aprinse ) apoi o ademeneste cu mancare (acel nectar fiind o substanta dulce bogata in carbohidrati si foarte hranitoare ) insecta habar nu are de nimic vine sa manance si se murdareste toate de polen pecare ulterior il cara la alta planta.In aceasta simbioza planta este cea care manipuleaza insecta folosind-o pentru a se reproduce.Insecta nu vrea decat mancare , habar nu are ca face plantei de fapt un mare serviciu.Plantele care folosesc vantul si nu insectele pentru reproducere , nu produc nectar (de acolo vine mierea) prin urmare insecta ni nu o baga in seama din cauza ca nu-i nimic de mancare.Apropo de asta, as fi foarte curios daca as planta cateva bucati de marie langa stupina oare ar culege albinele nectar de pe ele..? Cred ca s-ar simti in miere poate, ar fi gen canna honey