What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Otwarta Pestka 2010 -wsparcie pestkowe

M

minchi-bongo

akcja niczego sobie sam bym sie ucieszyl gdyby 5 lat temu ktos dal mi prawie darmowe pestki . dzisiaj akcja jest wciaz szczytna ale chyba nie tak bardzo potrzebna na swiecie jest tylu breederow i tyle seedbankow przyjmojacych przerozne metody platnosci ze kazdy moze znalesc cos dla siebie i kupic upragnione pestki bez problemu nawet w takim kraju jakim jest polska

Favoritos

Member
(mój świeży post zamiast na końcu wkleił się tutaj) więc kasuję i wklejam ponownie na dole. Pzdr)

Last edited:

Favoritos

Member
Wasze zdanie jest w większości jednakowe ale ja nadal uważam że akcja jest bardzo nieodpowiedzialna bo łatwo jest kierować ludzmi w młodym wieku - . Dzieciaki są głupie za dużo mówią o roślinach chwalą się -a później przejebane mają przez głupie jaranie .Tylko niech nikt nie pisze że lepiej gdy młodzi palą niz piją bo najlepiej gdy nie robią żadnych z tych rzeczy Peace 5

Lubie dyskutować mam swoje zdanie ! i

Witam,
-życie jest ch***we, niestety.. ale chodzi o to że 'ludzie w młodym wieku' sami o sobie decydują, a że trafiają na OP to ich prywatny przywilej.. nie można im blokować dostępu do dobrego darmowego ziarna przez to że mogą być nieodpowiedzialni <była już o tym mowa wcześniej w temacie>..
Więcej małolatów narobi sobie przypału po wódzie a nawet na trzeźwo niż tych którzy pochwala się krzaczkiem i ich powiną za ten karygodny czyn, którego będą się wstydzić całe życie.. , a może dzięki takiemu przypałowi nauczą się ukrywać przed systemem, który większość z nich dopadnie wcześniej czy później..

W sumie to się z tobą zgadzam
Moje zdanie jest takie, ze nie trzeba dawać im pestek bo wiem jak to bylo jak mlodszemu bratu dalem kilka pestek, posadzil i chwalil sie po calym miescie ze hoduje itp.
Jaranie niech sobie kupuja ale do sadzenia to jeszcze troche daleko

Jezeli ktos sie z tym nie zgadza to prosze o zabraniu glosu w dyskusji

(moze poprosic tych "dzieciakow" o jakies fotki roslin i jezeli sa w miare to mozna im kilka pesteczek dac.)

Peace

JA się nie zgadzam, bo napisałeś że lepiej żeby 'młodzi' kupowali od dilerów ( i wspomagali narkobiznes z którym ja walczę ) niż sadzili- bo się będą chwalić.. ale przypał za gnoja lepiej mieć za roślinkę niż za towar od dilera po którym stajemy sie zombie (i według rodziców i w rzeczywistości -gdyż Ganja jest wszechobecnie zanieczyszczona chemicznie, a krzaczek to krzaczek<nie budzi lęku jak 'narkotyk od dilera'> )

Pozdrawiam

Hemps<3

New member
Favoritos po dlugim namysle doszedlem do wnosku ze dobrze mowisz bo w sumie lepiej zeby sobie sam posadzil i to jaral niz zeby sie uzaleznil od jakiegos gowna
ale najgorsze jest to ze takie "mlodziki" rozpowiadają na lewo i prawo
ale to ich sprawa czy im krzaki zabiorą

kazuya20

Active member
Wasze zdanie jest w większości jednakowe ale ja nadal uważam że akcja jest bardzo nieodpowiedzialna bo łatwo jest kierować ludzmi w młodym wieku - . Dzieciaki są głupie za dużo mówią o roślinach chwalą się -a później przejebane mają przez głupie jaranie .Tylko niech nikt nie pisze że lepiej gdy młodzi palą niz piją bo najlepiej gdy nie robią żadnych z tych rzeczy Peace 5

Lubie dyskutować mam swoje zdanie ! i

ChurcH

Member
Chłopaki dawno mnie na forum nie było miałem mały przypał z naszą psiarnią.
Zawineli mi Amnesie i cały OP. Ale jako stary hardcorowy wyjadacz nie zabronią mi Sadzić mojej pięknej.
Więc szykuje sie do nowego Sezonu widze że macie tu akcje Open pestka i tu pytanie czy ktoś z starych wyjadaczy ma jakieś dobre pestki którymi mógłbym się zaopiekować.
Ja właśnie wżuciłem swoje stare pestki szczerze mówiąc nawet nie wiem jaka odmiana napewno dobra po shit mi się nigdy nie walał po domku.
Wiadomo skompletowanie i naprawienie grow roomu kosztuje i miło by było jak bym chociaż na dobrych genach zaoszczędził.
Za wszystkie odpowiedzi i wsparcie serdecznie dziękuje.

czerwony

Member
ja jeśli chodzi o dyskusję nt. openseed opuściłem, bo widziałem że tendencja jest odwrotna od tej którą ja przedstawiam

cieszy mnie ze ktos ze starszych userow sie ze mna zgadza

ja uwazam ze akcja cieszy sie za duzym entuzjazmem, a za malo zasadami bhp ;)

flpflp

Member
Veteran
akcja dobra jak najbardziej.a co do kwestii malolatow itp itd to ja widze to tak:
kiedys dawno dawno temu sam bedac gowniarzem dostalem od kogos pestki, posadzilem, oczywiscie nic z tego nie wyszlo.jednak to pierwsze podejscie pokazalo mi ze mozna, ze to nie czarna magia.dzieki temu polknalem bakcyla.potem byly 2 czy 3 outdoory mniej lub bardziej udane ale wiedza rosla az w koncu zaprocentowala.dodam ze to byly czasy gdy dostep do neta mieli nieliczni wiec cala wiedza opierala sie na tym co ktos podpowiedzial,ewentualnie dorwalo sie jakas ksiazke i tak sie kulalo.
do czego zmierzam? a do tego ze warto poswiecic pestki chociazby po to zeby zaszczepiac w ludziach kulture uprawy, zmieniac ich poglad na ten temat, zeby z czasem bylo nas wiecej i wiecej i wiecej bo tylko tak mozna bedzie zmienic cos w kraju nad wisla.
pozdro
flp

ciacho

New member
nie ma co tu dużo gadać, POPIERAM, dobra akcja, szczytny cel, jak sie nawet 30 procent pestek zmarnuje to co z tego, bo aż 70% zostanie odpowiednio wykorzystanych. Ja już pestki na OP 2010 wysłałem, dzielmy sie dobrodziejstwami natury z INNYMI :D

SE'massive

New member
Witam.
Ja tez popieram tego typu "propagandy". Proszę, któregos z administratorów o napisanie do mnie PM, poniewaz chciałbym wspomoc growerów swoimi pestkami na kolejny out.
Pozdrawiam.

B

BajCus

Jak w każdej akcji na dużą skalę tak i w tej będą "nadużycia" i z tym się trzeba pogodzić. Jeśli jednak więcej będzie plusów niż minusów to czemu takiej akcji nie organizować.

W tym akurat przypadku (OP) moje zdanie jest jedno. Propaganja ponad wszystko. Ważne aby ludzie wiedzieli że marihuana to zwykła roślina a nie narkotyk, że przy odrobinie wysiłku może dawać wspaniałą satysfakcje z samej nawet uprawy. W końcu że to nic złego. To powinno być głównym celem tej akcji.

A co do tematu marnotrawstwa genów przecież już istnieje wymiana na icmag i niech tutaj krążą najlepsze i najsmakowitsze kąski. Natomiast na OP można wysyłać pestki jakości przewyższającej zioło z ulic a nie złote kruki.

SE'massive

New member
W tym akurat przypadku (OP) moje zdanie jest jedno. Propaganja ponad wszystko. Ważne aby ludzie wiedzieli że marihuana to zwykła roślina a nie narkotyk, że przy odrobinie wysiłku może dawać wspaniałą satysfakcje z samej nawet uprawy. W końcu że to nic złego. To powinno być głównym celem tej akcji.

Masz racje. W tym wszystkim nie chodzi o to, zeby tylko Nam, wtajemniczonym pozwolic sadzic i palic, ale uswiadomić społeczeństwo, bo przewaznie jest tak, ze człowiek na ten temat nie ma bladego pojecia, a krytykuje i nie zgadza sie z "racjami", przykład? chyba kazdy z nas wymieni co najmniej kilkunastu takich ludzi.

Wiedza, rozwój, satysfakcja... to sie liczy.!

ostatnio co raz to częsciej słyszę, że na op kasują tematy [dobre tematy, bez spamu], niesłusznie rozdają ostrzeżenia itp... nie wiem, nie siedzę na op... tak słyszałem... wychodzi na to, że trzeba naspamować na maxa żeby zdobyć te 20 postów :p :p

Favoritos

Member
ostatnio co raz to częsciej słyszę, że na op kasują tematy [dobre tematy, bez spamu], niesłusznie rozdają ostrzeżenia itp... nie wiem, nie siedzę na op... tak słyszałem... wychodzi na to, że trzeba naspamować na maxa żeby zdobyć te 20 postów :p :p

Witam, w imieniu ekipy Otwartej Pestki oraz jako moderator stwierdzam że żadne dobre posty/tematy nie znikają, znikają jedynie zbędne informacje i rzeczy już niepotrzebne, zamknięte sprawy, niepotrzebne tematy..
Kilka osób więcej od niedawna zajmuje stanowisko moderatora więc jest komu czas poświęcić i się tym zająć..

Co do oskarżeń o niesłusznie wlepione ostrzeżenia to dementuje plotki i wyjaśniam informację,
na forum OP znajduje się temat weryfikacji czy dana osoba spełnia warunki czy nie, jednym z warunków jest posiadanie 20 sensownych postów, niestety zapisują się tam ludzie posiadający po kilka postów .. mimo że na samym początku jasno jest napisane że będą ostrzeżenia za negatywną weryfikację , na dodatek nie ma presingu czasowego i sami się w tym temacie wpisują.

Co do 'naspamowania na maxa' to uwierz mi że to nie przejdzie..

Pozdrawiam i na Open Seeda namawiam :smokeit:

Favoritos, skoro tak stawiasz sprawe to sorawencja, ale jak już napisałem takie słuchy do mnie dotarły...

:grinch:

Pozdrawiam i na Open Seeda namawiam :smokeit:

może za rok dołączę, może za rok coś podeśle ;] w tym na szczęscie nie mam ciśnienia na pestki, więc nie będę wam forum zaśmiecał x]

Greetz!:tree:

orangefreak

Member
Bardzo dobra akcja, tak myśle. Nigdy nie skorzystałem równiez nie wysłałem pestek. Ale.... Geny wysyłam dobrym ludziom, którzy w tworzeniu nowych krosów są dobrzy i znają sie na rzeczy. A oni są na tyle hojni i szczodrzy, że częstuja póżniej innych growerów-możliwe że też pestkę. Za rok może dołączę jak wypali moja mała akcja krzyżowania, będą to napewno jakieś egzotyki ;] pozdrawiam

Latest posts

Latest posts