What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Otwarta Pestka 2010 -wsparcie pestkowe

Poczytałbym na forum otwartej pestki ale coś im serwer chyba padł bo nie mogę wejść na ich witrynę. Mam jedno pytania, czy na jedną osobę mogę zamówić tylko jeden przykładowo pakiet rozszerzony czy można więcej? I co mam podać w tytule przelewu, naturalnie wydaje mi się że numer zamówienia ale też nigdzie nie znalazłem tej informacji. Btw do kiedy trwa akcja? I ile mniej więcej trzeba czekać na pestki od momentu wpłacenia, pytam bo za 2 tygodnie wyjeżdżam i nie wiem czy się wyrobią w tym terminie.

Favoritos

Member
Poczytałbym na forum otwartej pestki ale coś im serwer chyba padł bo nie mogę wejść na ich witrynę. Mam jedno pytania, czy na jedną osobę mogę zamówić tylko jeden przykładowo pakiet rozszerzony czy można więcej? I co mam podać w tytule przelewu, naturalnie wydaje mi się że numer zamówienia ale też nigdzie nie znalazłem tej informacji. Btw do kiedy trwa akcja? I ile mniej więcej trzeba czekać na pestki od momentu wpłacenia, pytam bo za 2 tygodnie wyjeżdżam i nie wiem czy się wyrobią w tym terminie.

Witam .

Zdarzają się jakieś przerwy w działaniu OP , lecz o dziwo tylko niektórym :?.. nie wiem o co chodzi , ale polecam w takich wypadkach wchodzenie na http://OtwartaPestka.pl :clover:

Na jedną osobę możesz zamówić pakietów ile sobie życzysz ;]
- w tytule przelewu oczywiście podajesz numer zamówienia
- akcja Open Seed OP trwa do maja-czerwca,, dokładnie nie określiliśmy jeszcze :smokeit:

Paczki dochodzą w około tydzień, oczywiście zależy to od momentu potwierdzenia wpłynięcia pieniędzy na konto i od tego czy PP nie nawali ;] ale raczej zdążysz spokojnie :witch:

Pozdrawiam

T

thcfanatic

Witam
Orientuje sie ktos moze czy op jeszcze bedzie miala ziarna bo jak na teraz zapasy chyba sie wyczerpaly a u mnie straszna dolina :/ mamusia szukajac cyrkla w moim biorku (przynajmniej tak mi powiedziala) znalazla i wyrzucila mi caly pakiet na 2010 :/ a najsmieszniejsze ze to bylo w moje piekne 20 urodziny :) piekne poniewaz juz o 8 rano mialem stluczke samochodem
pozdro

K

Kain1

Niewiem czy aby napewno sie wyczerpały bo na stronie ******sa dalej do kupienia, zajrzyj tam.:tiphat:

Edit kov: otwarta pestka to inicjatywa charytatywna (mniej więcej) toteż nie podawaj linka do komercyjnego przedsięwzięcia.

Last edited by a moderator:

Favoritos

Member
Witam Rolników :)

Chciałem poinformować że Otwarta Pestka prężnie będzie sypać ziarnem co najmniej do początku maja.
(swoim ziarnem również jeszcze można wspierać akcję..:)

Przypominam że pestki można wygrać non stop w bardzo prostym konkursie pro'legalizacyjnym,
<info o konkursie zamieszczone na komercyjnym portalu społecznościowym, więc więcej informacji o nim można zasięgnąć na [email protected]

Pozdrawiam. Proponuję - nie namawiam.. :tiphat:

Dumbus

New member
Mam takie pytanie co do nasion, co myslicie o nasionach w workach z weedem ? Albo z kad wy bierzecie dobre nasiona. ?

Favoritos

Member
Mam takie pytanie co do nasion, co myslicie o nasionach w workach z weedem ? Albo z kad wy bierzecie dobre nasiona. ?

Witam, nie ten temat, ale cóż.. ;]

Ziarno z worka- daruj sobie..

Ziarna się dostaje lub kupuje , jest masa sprawdzonych seedbanków , a My jako WK i OP dostajemy ziarna ze Szwajcarii oraz od Najlepszych Polskich Rolników

P.S. - <do osoby powyżej>, -zgłoś na OP w odpowiednim temacie , opóźnienie przesyłki >

Pozdrawiam !

Chmurek

Member
Równiez byłem ofiarą takiej sytuacji dwa lata temu. Zapłaciłem za pakiet podstawowy i nigdy pestek nie ujrzałem. Całe szczęście, że są to psie pieniądze, ale bądź co bądź pieniądze.

Favoritos

Member
Tak samo czekalem czekalem i nic. W koncu sie upomnialem to osoba odp na maile odp mi ze przelew nie dotarl, wina banku, bla bla bla. Mam dowod w postaci elektronicznego potwierdzenia przelewu.
Myslalem ze OP to akcja charytatywna a nie sposob na napchanie komus kieszeni. Wiele osob zaplacilo i nie dostalo pestek.
Drugi raz nie popelnie tego bledu Wam tez nie radze drugi raz placic.

No sorry, ale za banki nie odpowiadamy ,,
-prosta opcja, zamiast się żalić , walcz o swoje , prześlij potwierdzenie zapłaty osobie obsługującej sensibank [email protected]
lub pestkashop [email protected] (zalezy gdzie zamawiałeś) a ziarno zostanie Ci wysłane..

Nie pisz też że wiele osób nie dostało pestek bo na setki przesyłek najlepszym mogą się zdarzyć pomyłki, , a dodatkowo są odpowiednie tematy lub maile do obsługi gdzie można zgłosić wszelkie problemy i sprawa załatwiona.

NIKT NIE CHCE NIKOGO WYWALIĆ NA HAJS !
-SĄ TO BEZPODSTAWNE POMÓWIENIA !

Równiez byłem ofiarą takiej sytuacji dwa lata temu. Zapłaciłem za pakiet podstawowy i nigdy pestek nie ujrzałem. Całe szczęście, że są to psie pieniądze, ale bądź co bądź pieniądze.

Dwa lata temu zupełnie inne osoby zajmowały się wysyłką pestek, i jak zapewne pamiętasz ogarniane było to innymi metodami.
Podczas tegorocznej edycji Otwartej Pestki 2 osoby zgłosiły się do mnie że nie dostały pestek w poprzedniej edycji ,, moment minął i sprawa załatwiona..

nie kwestia pieniędzy tylko w tym przypadku czasu który się traci.

Przepraszam raz jeszcze w imieniu Otwartej Pestki wszystkie osoby które w wyniku jakichkolwiek komplikacji oczekują na ziarno ,
proszę jednak o odrobinę cierpliwości i wyrozumiałości oraz o niezwłoczne zgłaszanie wszelkich problemów na forum OP lub do obsługi konkretnego seedbanku..

Ziarno jest rozdawane na bardzo szeroką skalę i tysiące osób są z niego zadowolone .. :jump:

Chmurek

Member
spoko, ja tam żadnych pretensji nie mam. Nie wnikam kto się przedtem tym zajmował, bo po prostu nie pamiętam, chyba gota i inne typki, ale mniejsza o to. Wiele, wiele osób skorzystało z waszej akcji i byli zadowoleni. Właśnie za to Wam wielkie dzięki, że wspomagacie każdego, kto uważa się za potrzebującego kilkoma pestkami.

pion

Member
Ja również przelałem pieniądze a pestek nie ujrzałem. Mam potwierdzenie przelewu z lutego tego roku, a na stronie pestkashop.pl przy moim zamówieniu nadal jest napisane, iż oczekuje na przelew. Wysyłałem maile ale nikt nie odpisał. Może Ty Favoritos wiesz co mam zrobić, żeby dostać pestki? Zamówiłem pakiet rozszerzony za 2dyszki.

hodowca

Active member
Veteran
kurwa ale lipa ja tez nie dostałem...
niewiem dlaczego nasz moderator dziwnie ,jawnie nie reaguje na cały ten temat.
Jawne łamanie pkt.7 Zasad działania forum Icmag.
co to ma wogóle być?!

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
kurwa ale lipa ja tez nie dostałem...
niewiem dlaczego nasz moderator dziwnie ,jawnie nie reaguje na cały ten temat.
Jawne łamanie pkt.7 Zasad działania forum Icmag.
co to ma wogóle być?!

Hej Hodowca, nie rozumiem cię za bardzo. Kilka dni temu rozmawialiśmy na ten temat przez PM. Masz tak krótką pamięć? Odświeżę ci ją poprzez publikację części mojego PM'a do ciebie:

(...)znam wielu innych ludzi z otwartej pestki, byłem niedawno na imprezie zorganizowanej przez otwartą pestkę w Wawie i sam sie przekonałem że rzeczywiście jest to inicjatywa polegająca na upowszenichnieniu hodowli w Polsce i m.in rozdawaniu pestek a także np. uświadamianiu ludziom jak mają się zachowywać w stosunku do stróży "prawa" w tym kraju. Poza tym (...) otwarta pestka, wolne konopie, hemplobby to nie są seedshopy tylko inicjatywy walczące o legalizację marihuany w Polsce, m.in organizują marsz wolnych konopii w maju w Wawie.

To że jest tam element komercji, bo np. szukają sponsorów wśród sklepów z akcesoriami czy różnymi seedshopami, to oczywiste, ale ludzie z czegoś muszą żyć lub organizować za coś eventy.

Tak więc jest tak, ja ich nie reklamuję, ale mimo wszystko wspieram (...)

Zrozumiałeś i zgodziłeś się ze mną. Twoje i innych pretensje powinny być kierowane bezpośrednio na e-mail podany przez organizatorów.

Dłuuuugo się zastanawiałem czy puścić ten temat na forum. Zdecydowałem że tak, bo pomimo tego że regulamin rzeczywiście zabrania takich akcji, to jednak Polska jest specyficznym członkiem Icmagu, bo tu jest dużo niezbyt majętnych początkujących hodowców. Udostępnienie im pestek tanim kosztem to naprawdę duży plus. Parę złotych, za które można dostać pestki to naprawdę niewiele, bo przecież jest koszt przesyłki a i ktoś to musi ogarnąć a przecież trzeba też za coś żyć.

pozdr, kov

B

BajCus

Hodowca open seed bardzo szczytna akcja, jedyna akcja konopna o zasięgu ogólnokrajowym. Kov pewnie dlatego przymróżył oczy i pozwolił nagiąć regulamin. Inna sprawa że pewnie mało osób na tym forum z open seed'a korzysta. Temat był wałkowany już multum razy i najwidoczniej nasz moderator również uważa że w tej akcji nie ma nic złego.

A tak btw. Kov kiedy jakiś update "W co w ogrodzie rośnie"? Bardzo jestem ciekawy jak tam Ci panny rosną. Pozdro

Edit. Kov troszke mnie ubiegłeś, jak możesz skasuj posta bo ja nie moge doszukać się tej funkcji