What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Otwarta Pestka 2010 -wsparcie pestkowe

Favoritos

Member
Pestki na OP 2010

Pestki na OP 2010

mam jakies ~2000 nasion, nie wiem, nie liczylem, moge wyslac wszystko

Zapraszam [email protected] w celu zasięgnięcia dalszych informacji.

Otwarta Pestka, rowniez nie korzystam, rowniez popieram, jednak kilka rzeczy do poprawy.

Moze to moja paranoja, ale wg mnie ktoś robi anty-propagande i wysyla na OP ziarna przemyslowki w dosc duzych ilosciach. Z OP 2008 mialem dwa planty ktore dawaly doslownie ZERO highu, wygladaly jak ganja, piekne zywiczne budsy, niestety BRAK highu. Planty rosnace obok Passiony#1 organic byly rozpierdalajace :] Musiala to byc przemyslowka, zupelny brak thc.

Tak wiec niefajnie jak ktos wrzuca jakies mile f2 powiedzmy od takiego milego pana Plantatora do jednego wora z zupelnie niekopiacym mixem przemyslowki.

pamietajmy ze w naszym kraju ciagle wiecej przeciwnikow niz zwolennikow ganji, dlatego tez nie wysylajcie kasy na konto Goty ze swoich prywatnych kont, bo to moze skonczyc sie mega przejebem. W naszych realiach prokuratura jesli sie uprze zdobedzie dane osob wplacajacych. Dlatego ja zawwsze wplacalem w okienku pocztowym z innego nazwiska, tylko ID sie zgadzalo.

poza tymi dwoma niekopiącymi, zawsze byle mile palonko z OP :) jest to tez dobra opcja dla first time outdoor growers, ktorzy zupelnie za free na kurzym gownie, przedzierajac sie z lopatka przez haszcze moga sobie posiac wlasna ganje :]

ja wlasnie wysle im tego roku taki mix f2, jeno sprawdzony :) jakis seedbank wysylal w gratisie, bodaj sensimilla.pl i sie rozmnozylo tego roku

peace :joint:

Co do paranoi to może nie, ale bankowo przemysłówki w 2008 nie dostałeś gdyż jak już Gota pisał nie było wtedy jeszcze akcji zbierania ziarna i ziarno na OP było 100% zajebistym ziarnem, poza tym nieźle czytać że żywiczne zajebiste baty, ale nieklepiące ;]
Co do przemysłowej konopi to dodam że nie posiada ona szczytów lecz grube łodygi i trochę liści oraz wytwarza o wiele większe i 'nieubarwione' ziarna, które łatwo rozpoznać.
Polna Konopia za to wytwarza zazwyczaj malutkie ziarna.

Co do płacenia z poczty to oczywiście jak najbardziej ;]

A w sprawie przekazania pestek na OP 2010 zapraszam do kontaktu [email protected]

Jeśli dobrze rozumiem, osoby indywidualnie podsyłające pestki zasilają konto grona przyjaciół goty. Na forum OP nie ma żadnych wytycznych do pozyskania ekstra pestek, bądź materiałów. Akcja jest przeprowadzana chaotycznie, może dlatego, że nie ma się kto tym zająć.

Źle rozumiesz 'Bread' , nie ma czegoś takiego jak grono przyjaciół Goty, są za to rolnicy, moderatorzy aktywiści muzycy i spora rzesza ludzi o których jak widać nic nie wiesz..
Jak już pisałem pestki od indywidualnych ludzi wedle prośby wysyłającego mogą zostać przekazane z przeznaczeniem na wrzucenie do wspólnego mixa, mogą zażyczyć sobie żeby poszły na różnorakie konkursy lub do konkretnych osób<np.doświadczonych rolników>

Co do rzeczy których nie widzisz na forum OP -uwierz mi są tam, ale nie dowiesz się o nich wchodząc na 5 minut.. Poza tym skoro taki chaos według Ciebie tam panuje to może sam zorganizujesz akcję open seed dla mas ? -może zobaczysz że fajnie się komentuje, ale pomóc to już niema chęci..

Pozdrawiam Favoritos

loris

Member
Szacunek dla Goty i spolki za ich oddanie dla tego szczytnego dziela. Dzieki ich akcji poznalem urok outa. Nie korzystam ale moge smialo polecic.

Bread

Member
Nie podważam samej idei OP. Wskazuję tylko na niedociągnięcia. Jak widzę w temacie "Ranking armistów" są tylko 34 posty. Każdy dodaje sobie punkty nie bardzo wiedząc ile mu się należy, bo brakuje konkretnego przelicznika. Jeśli już ktoś doda sobie punkty za aktywność, nie ma możliwości przeliczenia ich na cukierki (bądź inne). Jeśli mimochodem kogoś obraziłem - przepraszam, nie miałem tego na celu.

Schodząc lekko z tematu, proszę o kontakt na breadicmag(at)gmail.com z breederami, którzy mogą się podzielić swoją genetyką. Jeszcze nie mam możliwości pisania ani odbierania PW.

Hemps<3

New member
Tu nie chodzi o to zeby sie klucic...
Jak jest duzo pestek to co, szkoda ci 10 dla jakiegos gimnazjalisty??
Jego sprawa co z tym zrobi. Takie jest bynajmniej moje zdanie na ten temat.

klint

Active member
Veteran
Popieram pomysl w 100% i wielki szacunek dla Goty i wszystkich ludzi ktorzy przykladaja sie to tego. A Ci wszyscy ktorzy pierdola farmazony nie zdaja sobie po prostu sprawy na jaka skale dziala cala akcja i ile trzeba w to wlozyc pracy ze o funduszach nie wspoomne glupia koperta i znaczek razy kilka tysiecy? . ( Bo nojprosci sie dupcy jak sie na żici siedzi kurwa i chuja robi !) :D

Pozdro 4 All !

nie potrzebny off...

wracając do tematu... nie jestem przekonany co do tej opcji z 20-oma postami... lepiej byłoby zrobić jakąś możliwość dostania/wykupienia jakiegoś vip'a albo coś... 20postów każdy może nabić, więc taka eliminacja na wiele się nie zda :p

Greetz!

Favoritos

Member
nie potrzebny off...

wracając do tematu... nie jestem przekonany co do tej opcji z 20-oma postami... lepiej byłoby zrobić jakąś możliwość dostania/wykupienia jakiegoś vip'a albo coś... 20postów każdy może nabić, więc taka eliminacja na wiele się nie zda :p

Greetz!

Witam.
Opcja z 20 postami na forum OP była mocno przedyskutowywana i wyszło na taką delikatną weryfikację <posty muszą mieć jakikolwiek sens więc zbędne posty '15 latków' będą kasowane i nagradzane warnami oraz banami >
Po 20 postów 'na głowę' rozwinie dodatkowo świadomość samych uczestników , którzy niejednokrotnie 'spotkają się' w odwiedzanych tematach z informacjami Konopno'growingowymi, i przyczynią się do wzrostu świadomości w społeczeństwie, czyli ogólnie zajebiście ;]

Dodatkowe pestki przewidziane są za 'Talon na Ganje' oraz za aktywne uczestnictwo w propagandzie (rozklejanie/roznoszenie po mieście różnorakich plakatów, linków, informacyjnych ulotek, gazet..)
Pestki można również zdobyć uczestnicząc w konkursie legalizacyjnym założonym na http://grono.net/chat/#legalizegras...tki-za-realizowanie-legalizacyjnych-pomyslow/

Ziarno przysyłane Nam ( również od kilku osób z icmag'a / THX! ) oznaczone i przesortowane można dostać gdy widać że jesteś poważnym propagatorem legalizacji oraz masz pojęcie lub/oraz doświadczenie w/o uprawie.

Pozdrawiam, pokażcie :moon: systemowi ! :)

Last edited:

Hemps<3

New member
Dobry pomysl z tym ze posty nie moga byc glupie, z tym sie zgadzam.
Troche doświadczenia mam, gdyż juz 2 out-y za mną.
A co do tych moich postów :
Niech sie nie wliczają jak ma byc z tego jakas kolejna afera.
Ogólnie to super sprawa z tym OP, szacunek dla Was bo niektorym szkoda pieniędzy i czasu na takie coś,a wiec wielkie pozdro

~~Peace!!!!

gota

New member
spalilem lolka i tak pomyslalem aby growerzy z icmag poczuli sie zaszczyceni i mozemy zawezic troche akcje odbiorcow ich pestek, a mianowicie moja propozycja to aby trafiły one wyłącznie do wykonawcow i ich przyjaciół.
Jak wielu zauwazylo lub nie jest grupa wykonawcow ktora nas wspiera i popiera, dowodem jest m.in wydanie propaGanja 2008 oraz Diss na Rząd, w planach nastepne oraz wystepy na marszu lub innych imprezach wspierajacych. tak wiec sądze ze byloby dobrym posunieciem aby te osoby w ten sposob zaSzczycic, jesli same nie beda mogly zrobic uzytku to zawsze maja przyjaciol ktorzy ich wspomoga. uwazam ze to nie jest grupa docelowa z dupy wzieta i nie sa to gimnzjalisci, jak kogos to klulo po oczach.
Miejcie na uwadze ze wykonawcy nie biora od nas kasy za to, a przy nagrywaniu plyty to musze montowac jakas walute konopna aby byla dobrą zacheta do tworzenia nowych bitow, tak wiec sadze ze z pestek rowniez sie oni uciesza, gdyz wsrod nich tez jest troche growerow. muzyki wszyscy sluchaja, muzyka jest dobrym srodkiem przekazu propaGanji.

A jest mozliwosc kupienia nasionek ale taniej niz na seedbankach??

xD wbijaj na otwartą pestkę - zostań aktywistą - wesprzyj akcję... 'to co z siebie dasz, to do ciebie wróci...' [ta karma mnie ogarnia xD]

a co do akcji ic dla muzyków to ciekawa opcja... :D

V

vod

Tyle ja tobie ile ty jemu temu co mi to odda :smoke:

tyle mam do powiedzenia na ten temat.

chętnie poprę akcję w ramach moich skromnych możliwości.

Hemps<3

New member
a wiec ja mam kilkaset pestek niestety nie wiem jaka odmiana bo kolega z holandii przywiozl.
posadzilem i zapylilem jeden krzaczek na nasiona i tyle wyszlo
wiec przyda sie wam to czy niezabardzo
chcialbym sie wlaczyc w OP w jakis sposob
te nasionka moglyby trafic do malo obeznanych w tym temacie growerow

~~pozdro!!!

Ps jakby ktos mial kilka pestek na zamiane lub za darmo to chetnie skorzystam gdyz chcialbym skrzyzowac odmiany w nastepnym out-door

klint

Active member
Veteran
Hemps bez obrazy ale cos mi sie wydaje ze ciulasz i to w zywe oczy kurwa. Piszesz ze masz kilka set sionek bo kumpel z NL przywiozl a potem piszesz ze zapyliles i tyle wyszlo wiec sie kurwa zdecyduj. A wogole to gdybys mial dobre pestki to bys sie nie afiszowal ze chcesz kupic wiec jak szukasz frajerow to zmien forum bo ja tego ni chuja nie łykam dzieciaczku.

Pozdro dla prawdziwych growerow!

Latest posts

Latest posts