ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Jeśli ktoś jest z KRK lub okolic i chciałby przyjąć bongosy, dwukomorowego metalowego grindera albo waporyzator Vaporstar za darmo to proszę o kontakt na PM.
Ostatnio podczas dojazdu do pracy w radiu słyszałem że złapali jakiegoś wikarego z uprawą i że wpadł dlatego że rozpracowali jakiś seedsbank polski chyba
Ktoś coś słyszał? może wie który to?
Dzień dobry wszystkim
Mam nietypowe pytanko. Czy jest tutaj może ktoś kto ma jakiś zalegający sprzęt do grow? Zmieniłem lokum i chce złożyć jakis mikro grow na własne potrzeby. Myślę o czymś na 1-2 planty, nie więcej. Potrzebne mi wszystko prócz nasion, bo tych mam sporo W razie co, proszę o pw.
niestety też tak myślę - jednak mam nadzieję, że starzy wyjadacze nadal zaglądają...
ponieważ mam do Nich pytanie...
jaka odmiana jest Waszym daniem jedną z bardziej oldschoolowych i koercyjnie uprawioanych ?
już mówię o co dokładnie chodzi
Jakiś czas temu gadałem z kumplem i oczywiście tak jak pierwszą dziewczynę itp. pamięta się pierwsze palenia . Ja swoją cannabisową inicjację miałem około 15 lat temu tj. ok 2003-2005.
Wtedy jeszcze wszyscy osiedlowi znawcy dzielili konopie na "chemię" i "naturę" gdzie ów chemia miała być podlewana Domestosem lub co najlepsze "kwasem THC". Jednak niezależnie od źródła bardzo palenie bardzo często pachniało i smakowało bardzo podobnie - nazwałbym to "słodko" bez wyraźnych nut cytrusowych...
Mimo sporej ilości lat siedzenia w temacie od drugiej strony niż konsument.. nie mam dużego doświadczenia w posiadaniu i znajomości odmian, zawsze były to pesteczki łapane z doskoku, prezenty itd... i może wstyd się przyznać ale nie znam smaku klasyków typu Skunk#1, Jack Herrer, cheese itd... dlatego Ciężko mi teraz przycelować jaka mogła być to odmiana a wiele bym dał by zapalić a przede wszystkim powąchać to "klasyczne" jaranko sprzed tylu lat, tym bardziej, że posiadając zawsze swoje /czy najomych jakieś sampelki zawsze były to crossiki o różnych smakach i zapachach ale nie "TYM słodkim klasycznym ;p"
ps.
na bank nie było to nic z Haze bo akurat to udało mi się posiadać z kilku źródeł i mimo że zajebiste to to nie to.
siema
najbardziej uprawianym klonem komercyjnym to chyba amnezja haze (ssh) i cheese ,ale amnezja na 1 miejscu.nigdy tego nie mialem ,ale mowia ze kozak
jezeli chodzi o klasyki,to juz wszystko zaginelo ,jezeli chce sie poprubowac to jedynie klony,z nasiona jest porazka ,juz nic nie przypomina tych pierwzych,ogolnie duze zaklamanie jezeli chodzi o genetyke,dlatego polecam przegladac https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=2
mozna dowiedziec sie co w trawie piszczy
swojego czasu do polski trafialo wszystko z nl ,i zazwyczaj kupowali to co najtansze od orange power plant do skunka to byly czasy 92 az po 2000 pozniej juz mialem swoje to zbyt na ulicy sie niepalilo,ale niewydaje mi sie zeby cos sie zmienilo.
po hiszpani chodzi clon skunk la joya ,bardzo polecany dla amantow skunka
Skunk etc, White Widow, NYC Diesel, OG Kush, Northern Light, kilka
z typowych odmian indoor. Od siebie moge polecic Humboldt seeds i T.H.Seeds, można fajne crossy kupić
Chcialem pisać w "moje niepokoje" ale widzę, że ten temat tutaj sie przewija. Również mnie smutno, że coś tu tak skromnie i mało się dzieje. Sam nie dokładam ostatnio nic, ale zawsze jak wchodziło się w nasz main wątek to oczy można było nacieszyć aż ślinka po brodzie leciała.
Nie wiem co jest tego powodem, że tak mało się tu w tym roku dzieje. Może strach, może panowie po fachu odpoczywają...osobiście myślę, że to pierwsze...
Życzę Wszystkim wszystkiego dobrego i dużo zdrówka ! Ja tutaj będę wpadał tak długo jak Bozia da !