What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Nucky's garden

Nucky_Johnson

Active member
Znowu pewna kwestja rozwiazana.
Weguje w tych kubeczkach zeby sobie troche czasu zaoszczedzic i testowalem do tego dwa podloza, kokos i biale kamyczki. Do mojego podloza na flo, ktorym jest keramzyt, wydaje sie najlepiej pasowac kokos.

Krytyczny moment jest, gdy wsadzam kubeczek z podlozem z wegu do keramzytu i zaczyna sie zalewanie co 3-6 godzin.

Jak by ziemie tyle zalewac, to w kilka dni by pewnie pojawila sie plesn.

Po tym jak uzywalem kokosu, mysle, ze on lepiej oddycha i przez to lepiej sobie radzi z wilgocia, lepiej tez jej sie pozbywa. Ale nadal pojawia sie delikatny grzyb.

Myslalem ze biale kamyki beda najlepsze bo to juz hydro podloze i, i tak powinno byc caly czas wilgotne. D#*#! Bardzo sie zdziwilem bo juz na wegu troche, a potem, po przesadzeniu bardziej, zaczal pojawiac sie zielony grzyb.

A o grzybach mowiac, nie wszystkie sa zle, slyszalem ze niektore i sa dobre, ale na pewno nie plesn. Na kokosie to nie problem, a i tak polecam enzymy, szczegolnie na hydro, bo to one wlasnie, w naturalny sposob niszcza zarazki i rokladaja resztki korzeni- polowa podana przez prod. wystarcza u mnie.
Ten zielony grzyb z tych bialych kamieni, z kolei, juz nie jest dla mnie tak bez wniku. Wytrzymuje spore dawki enzymow i to mnie martwi, ze moze wplywac na moje malenstwa;D

Wiec, teraz kokos uzywam wszedzie oprocz na glownym flo i enzymy zawsze i wszedzie w oszczednej dawce. A te cegielki kokosowe sa zaj#*#+. Zalewasz i masz:)

Nucky_Johnson

Active member
dzieki, wiec algi.

postaram sie zrobic tym razem porzadny raporcik.

Popryskalem jeszcze troche enzymami tam gdzie algi sie robily, powiesilem lampe troche wyzej i od razu siatke tez i leci.

Chce zobaczyc ile warta byla ta zabawa z kubeczkami i po trzech, czy czterech dnich, 18godz puszczam je na flo. Juz puscily korzenie i od wczoraj troche podrosly.

East Coast Sour Diesel, Amnesia, Power Plant, Victory oraz New Zealand X Sour OG. Ostatnia to krzyzowka, nie moja, ale ze stu nasion, nalepsze mialy trafic na mistrzostwa w zeszlym roku. Gosc sie spoznil, a piec najlepszych klonow poszlo w swiat.

W doniczkach La Limonata. Cos znowu te w doniczkach gloduja i tym razem od poczatku troche ostrzej pojade niz z klonami. Choc to tez klony, tylko ze prosto od matki z nasiona, a nie jak inne matki z klona.

P.S. Wlasnie montuje 70ki par30 942. Wszystko jest teraz tak ustawione i jestem tak zadowolony, ze nie wiem gdzie je na test wcisnac.

Pozdrawiam,
Nucky

Nucky_Johnson

Active member
Te w doniczkach dostaly troche mocniejsze zarcie.

Ogolnie czuc ze odkad podwiesilem cdm-ke, troche wiekszy apetyt maja i o ile w ostatnim przebiegu na hydro na biezaco moglem podkrecac, te w doniczkach poprostu przegapilem okienko.

A mieszac, to mieszam na oko- od 2-4 ml/l A i B razem tylko proporcje A do B znieniam. A jakos bardziej pod weg jest zmieszany a B pod flo, moim zdaniem.
Teraz leci 2,5ml/l A x1,5 do B x1, i powoli zmieniam proporcje do 1-1 3ml/l przez pierwsze dwa tygodnie. pH caly czas ok 6-6,2. Uzywam tylko Hypro A+B, pH- i Enzymy. Nic! innego.

Przekazuje dobra rade ktora u mnie sie bardzo sprawdzila:

Nie polegac tylko na intrumentach do pomiaru ec i ph, tylko wypracowac sobie proporcje i sprzet uzywac raczej do kontroli czasami, najlepiej swierzo nastawiony. Tak najbezpieczniej.

pozdro
up co piec dni okolo bedzie.

Nucky_Johnson

Active member
Dzien 6

Dzien 6

Witam wszystkich!
Oto dzien 6:
picture.php

kilka dam zostalo przywolanych do porzadku:
picture.php
picture.php
picture.php

A to Tange x Amnesia, ale u akurat tej chyba jajca beda:/ Ale mocnejsze zarcie dobrze wchodzi;D
picture.php
Ogolnie leci spoko.
Pozdro,
Nucky

Ps.
@ breker- Dobrze powiedziales, z tymi 150kami w wingu, ta w srodku idealnie pasuje i zostanie tak na zawsze;D Dzieki, bro, bo chcialem inczej, bardziej skomplikowanie zrobic i w skrzydlach montowac.

Last edited:

Nucky_Johnson

Active member
Dwa dni i kolejne 10cm, czyli dzien 8:
picture.php

Proporcje A-B 1:1 i okolo 3,5 ml/l, pH~6,2 i enzymy
W gore rosna m/w do 16 dnia, wiec chyba polowa.

Selekcia:
Z 6 La Limonata wyszly 2 damy, ktore wyladowaly w szafeczce, a czterech facetow wylecialo. Moglo byc lepiej ale ok.
W kolejce:
2x Durgan Chitral
2x Jackberry X herijuana
1x tange X sweet pink grapefruit (przypadkowo wyszedl)

Jo, anna, witaj w gronie;D Ostatnio probowalem i dupne wyszly ale jeszcze kiedys sprobuje

Nucky_Johnson

Active member
so nowiny;D

so nowiny;D

Wykalibrowalem sprzety i prosze panstwa- poprzedni gro, jesli chodzi o Ec to od 0,7 na poczatku do tylko 1,0. Bo zmierzylem dawki, ktore uzywalem.

Teraz jestesmy przy 0,95 i bedziemy jechac do 1,3. Boje sie Victory, co ostatnio pokazala to bajki teraz pewnie dwa razy taka bedzie, oby;D

ok 5cm wzrost na 24 godziny, ale niektore zwalniaja- czyli dzien 12:
picture.php

picture.php

Oraz tu juz wybrane zenskie La Limonata #99 i #98
picture.php

Jak i mamusia lubia pewnie wyzsze Ec, ale ja nie lubie bez tolku lac nawozy.

Pozdro
Nucky

PS: W nastepnym, jak dobrze pojdzie to zrobie serie testowa Kasprowy 'Casper' Kush, jako moj kompletnie od A do Z wlasny projekt:
Durgan Chitral #1_x_Sweet Pink Grapefruit

Last edited:

Nucky_Johnson

Active member
dzien 19

dzien 19

picture.php

picture.php

Wszystkie juz kwitna, a ja dolewam co drugi dzien 20ml czystego B, bo zaczynaja sie delikatne braki.
PP, Victory, Amesia, pierwsze zaczely ok 16-18, a NZxSOG#33, #12 i Eastcoast jeszcze koncza sprint.

Idealnie wyszlo- Miedzy siata, a lampa beda same topy. Od dolu juz zrobilem delikatna zcystke, zeby tylko najsilniesze galaski zostaly i one tez juz dobijaja do siatki.

Pozdro
Nucky

Nucky_Johnson

Active member
dzien 23

dzien 23

Ida jak opetane:
picture.php
picture.php

La Limonata #99 i #98
picture.php

Niestety ten facet Tange sie nie nadaje bo powoli mozna stwierzic, ze strasznie duzo facetow daje w potomstwie, 4:1. Ale to juz sa pierwsze doswidczenia z krzyzowaniem.

Na TYM przebiegu zostanie posypany pyl z N12(z->m) na pierwszy maly test fem. nie jestem jesze pewny ktora odmiane wybiore.

Nucky_Johnson

Active member
1. N12 (f->m) x Amnesia
2. N12 (f->m) x Power Plant
3. N12 (f->m) x N33
4. N12 (f->m) x East Coast Sour Diesel

Oto dzis zrobione krzyzowki na test fem.
Same perelki, a N12 bardzo dobrze zmienia plec, juz jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

Przygotowuje wlasnie mala szafeczke na 6x3,5L doniczki pod 1x 35-70W CDM-R PAR30 i to bedzie Cross_Only na krzyzowanie i zbiory pylkow, a pierwszy projekt pozostaje Durgan x SPGrapefruit.
Pozdro zaloga!

Nucky_Johnson

Active member
A skoro juz przy palonku jestesmy-oto dwie z trzech moich pociech:

Bracia_Pocisk- 18,8mm lewy gotowy do palenia ma wylapywacz popiolu i obecnie uzywam tez wkladki z weglem do filtrowania. Pale bez sprzegla po hamerykansku;D

A tam gdzie staly juz jest wbudowany wantylator 420m3 na 110V z filtrem 360m3, ktory filtruje pokoj jak pale i obok bedzie przedzial na krzyzowki.

kips0n

Member
A skoro juz przy palonku jestesmy-oto dwie z trzech moich pociech:
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=53722&pictureid=1409473&thumb=1]View Image[/URL]
Bracia_Pocisk- 18,8mm lewy gotowy do palenia ma wylapywacz popiolu i obecnie uzywam tez wkladki z weglem do filtrowania. Pale bez sprzegla po hamerykansku;D

A tam gdzie staly juz jest wbudowany wantylator 420m3 na 110V z filtrem 360m3, ktory filtruje pokoj jak pale i obok bedzie przedzial na krzyzowki.

no nieźle nieźle ;)
ja dzisiaj się skapnąłem, że chyba mój higrometr coś nawala bo raz jest 30% a raz 68% i chuj wie czemu..

kips0n

Member
fajnie siê rozkrzaczy³y, powiedz mi czy filtr daje radê czuæ co¶? bo chyba mam ten sam ale jeszcze nie mia³em okazji przetestowaæ. btw mam ten sam wentylator mieszaj±cy i w³a¶nie muszê rozkminiæ jak go przymocowaæ na razie mam do nawil¿acza ;) ale zrobiê jak ty w pó¼niejszym czasie tylko muszê kupiæ z 3 takie pierdolniki na ró¿ne poziomy

pozdro z fartem

Nucky_Johnson

Active member
Jesli masz na mysli Eco Line od Prima Klima to moim zdaniem sa to najtansze filtry jakie jeszcze mozna uzyc, ja tez juz zmieniam, bo jesli pokoj nie jest 24h na dobe na tydzien wietrzony to sie nie obejrzysz a bedzie podpachniwalo. Bardzo powaznie traktuj limit 60% wilgotnosci i bedzie git. Ja mam ok 40%, drugi przebieg i ok. wczesniej po ok 8 miesiacach, pod koniec 4 razu, jak nagle zaczelo smiedziec to nog nie mogllem pozbierac w drodze do sklepu.

A wentylator bede jeszcze przelaczal na 150-170 watt, powinno wystarczyc. A w halasie niebo a ziemia, bo te regultory bezstopniowe, to jakis zart, burczy gorzej jak wczesniej i jakos nie wydaje mi sie bezpiecznie. Ja wrecz uwielbiam te regulatory 5cio stopniowe 70V-110V-150V-170V-230V. Na 1mq+ goraco polecam PK 800ke na 110V. Cichutko. Bez burkow.

Last edited:

kips0n

Member
Jesli masz na mysli Eco Line od Prima Klima to moim zdaniem sa to najtansze filtry jakie jeszcze mozna uzyc, ja tez juz zmieniam, bo jesli pokoj nie jest 24h na dobe na tydzien wietrzony to sie nie obejrzysz a bedzie podpachniwalo. Bardzo powaznie traktuj limit 60% wilgotnosci i bedzie git. Ja mam ok 40%, drugi przebieg i ok. wczesniej po ok 8 miesiacach, pod koniec 4 razu, jak nagle zaczelo smiedziec to nog nie mogllem pozbierac w drodze do sklepu.

A wentylator bede jeszcze przelaczal na 150-170 watt, powinno wystarczyc. A w halasie niebo a ziemia, bo te regultory bezstopniowe, to jakis zart, burczy gorzej jak wczesniej i jakos nie wydaje mi sie bezpiecznie. Ja wrecz uwielbiam te regulatory 5cio stopniowe 70V-110V-150V-170V-230V. Na 1mq+ goraco polecam PK 800ke na 110V. Cichutko. Bez burkow.

w³a¶nie mam primaklima do 360m3/h i td silent 250 na low obrotach w regulatory siê nie bawi³em bo bojê siê, ¿e spalê jak bêdzie trzeba to w³±czê na high wilgotno¶æ mam ko³o 50% ale na razie i tak bez filtra wiêc obojêtnie, martwi mnie jedna ro¶linka duuuu¿o wolniejsza od reszty..