What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ia pamant universal sau de gradina, cu cel din porumb ai sanse mari sa dai fail, ori ca nu are nutrienti, ori ca e plin de pesticide si ce mai dau aia. Pentru o suma asa mica nu merita riscul si nici deranjul.
In rest, parca e demostratie cum sa nu faci, ce povestesti tu aci..

GooD1Man

Member
Ia pamant universal sau de gradina, cu cel din porumb ai sanse mari sa dai fail, ori ca nu are nutrienti, ori ca e plin de pesticide si ce mai dau aia. Pentru o suma asa mica nu merita riscul si nici deranjul.
In rest, parca e demostratie cum sa nu faci, ce povestesti tu aci..
Mi am facut comanda acum de bio veg, bio flower si 3x 50 L Pamant canna terra pun 15-20 L pamant per floare.

GooD1Man

Member
48 euro cost total, vedem ce iese. Nu verific ph / ec ca nu mai am buget sa cumpar d-alea si daca astept sa-mi intre banii ca sa comand tot odata nu fac nicio pula. Merg asa pana la sfarsit.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sa nu uiti buletinul cand oi ridica coletul ala de 100 kile, domnule "nu mai comand nimic".

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E mai putin riscant sa iei de la un magazin fizic unde merge orice gradinar. Pamant luat din online la 50 litri comanda mult mai putina lume, si majoritatea o fac cu un scop anume. Plus ca e mai ieftin la dedeman. Outdoor nu face nici o diferenta ca e pamant scump si comandat online. Iar cu panica, daca chiar procedezi cum ne zici aici, nu strica putina panica. Te-ar putea feri de ceva mai rau, mai devreme sau mai tarziu. In rest nu o sa plangem noi daca patesti ceva, deci nu te gandi ca ne stresam prea tare. Sanatate, nu vreau sa iti stric tripul sau avantul asta pe care il ai.

GooD1Man

Member
E mai putin riscant sa iei de la un magazin fizic unde merge orice gradinar. Pamant luat din online la 50 litri comanda mult mai putina lume, si majoritatea o fac cu un scop anume. Plus ca e mai ieftin la dedeman. Outdoor nu face nici o diferenta ca e pamant scump si comandat online. Iar cu panica, daca chiar procedezi cum ne zici aici, nu strica putina panica. Te-ar putea feri de ceva mai rau, mai devreme sau mai tarziu. In rest nu o sa plangem noi daca patesti ceva, deci nu te gandi ca ne stresam prea tare. Sanatate, nu vreau sa iti stric tripul sau avantul asta pe care il ai.
Paranoia e buna in cazul asta, dar prea multa strica.

indica193

Member
eu mi am luat azure rocket de pe site ul lu astia si au fost de vis, pacat ca le au oprit la vama (acum 2 ani).. am avut bulan cesazic... nu luati din anglia ca va vin prin posta romana, te caci pe livrarea fara curier trust me
Am citit pe alte forumuri: la autouri le plac pamanturile bine aerate, perlit mult, hrana la jumate
Ia-ti un pahar, fa-i santuri/slituri, umple l cu composana pentru rasaduri amestecat cu perlit, planteaza paharu intr un ghiveci mai mare cu composana pt plante mari amestecat cu perlit, cand are vreo 18 -20 zile... Intratransplant ii spune, cauta pe google ca aici n ai voie sa linkuiesti alte forumuri ca deh...
profit

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Preturile au explodat la composana (sol/nutrienti pentru oameni de bani gata).
Eu merg pe ceva mai ieftin decat baietii ca nu ma tin buzunarele de dedeman. S-a scumpit si plagronu da.. tot departe de composana. Plagron bat mix 14-16€ 50L, 12-16€ 25L worm. Luat la palet ajunge cam 8-10€ sacul de 50L. Comanda minima pentru palet este de 10 saci si il poti incarca pana la cateva zeci fara probleme

Livrarea se face la usa. Camion+macara si/sau motostivuitor electric. Daca intra paletul pe usa, il poti aseza unde vrei.

indica193

Member
nush nu am nevoie de paleti de pamant pt grow, is un om simplu.. da e scump, da merge mai bine decat rahaturile de agronatura si eu stiu mai ce. Macar stiu ce mi cumpar si mai adaug un pic de perlit

Last edited:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Nimeni nu foloseste paleti pentru ca e vorba de multa munca. Palet, comandat o data si ai pe cativa ani la un pret inofensiv.

Am fost recent la dedeman si m-am speriat legat de preturi. Mai bagi si perlit in el la cat este de scump! Plagron are tot ce trebuie si optional poti baga un sac de worm. Trebuie iesit in strada!

vasile

Well-known member
Veteran
Azi mi-au venit semintele de pe Royal Queen Seeds, ideea este ca nu am dat comanda la mine acasa, am dat-o la 50-60km departare. M-a sunat de la posta sa vin sa ridic coletul, m am imbracat, am urcat in masina nici bine nu ajung acolo ca ma ia aia la intrebari (ori curiozitatea ei, ori este ceva putred la mijloc) ma tot intreba ce fac aici, unde stau, cat stau si d-astea ceea ce mi se pare extrem de ciudat. Imi cere buletinul semnez frumos acolo si plec. Intrebarea mea este sunt save sau am cam belit pula ?=))

Cum adica ai dat la tine acasa? Dar la 50km departate? Drumu ala il faci in aproape o ora, de ce nu ai dat la 5minute fata de casa ta?

Eu am dat comenzi de seminte pe o adresa unde nu locuiam, am ridicat sub un nume fictiv + cartela pe care am aruncat-o dupa, am plecat acasa si nu am avut probleme in ultimii ani.

Daca am ridicat coletul de la posta nu era normal sa dau buletinul si sa semnez o foaie ?
Nu tre sa dai buletinu neaparat la posta.

Nici nu stiu daca ma mai apuc de grow anul asta, sunt cacat pe mn
Pai ai de ales, daca te prinde cu 2-3 plante in casa poti sa ai maxim niste parnaie cu suspendare, cazier, etc.

Iti permiti?
Tu ma panichezi prea tare smr. Ma duc la dedeman si imi iau ceva pamant de acolo pare dubios sa ridic un colet de 45 kg =))

Pari copilas, in loc sa dai comenzi ampulea de 45kg ai putea sa mai citesti pe forum grow-uri cap coada cu pamant de la dedeman, vreo 2 am doar eu.
Pare un cacat.

Dute si ia agronatura sau composana de la dedeman daca esti din ro ,nu are rost sa te complici.

indica193

Member
le plac solurile aerate , am vazut cu ochii mei. Isi intind radacinile in asa zisu veg si ai plante mai mari.. deci orice pamant ai , mai fute i 30 la suta perlit si o sa vezi diferenta la autouri. Si da , e scump... dar is obisnuit cu el.. am incercat cacaturi de soluri cica pt plante medicinale.. natura.. sta apa pe suprafata... zic doar..
Si da, nu-s adeptu organicelor, dau mai putin .. e si un side by side pe forum.. nu multam. nu mananc legume din growuri indoor*

vasile

Well-known member
Veteran
In alta ordine de idei, am uitat de borcanu asta de ceva timp... l-am desfacut si ma pocnit un mare miros de mango, oare ce o fi ca eticheta pe el nu i-am pus.

h1 (1).JPG
h1 (2).JPG
h1 (3).JPG
h1 (4).JPG

Latest posts

Latest posts