What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
... si cal-mag-u' e pe terminate. :shucks:
Are idee careva de unde-as putea comanda fara sa fie mag hidroponic sau vreo dracovenie d-aia foliara? pt sol il vreau..
Mercix.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Pe aici în Cehia se găsește sare amara la punga de un kilogram o dizolvi in apă și o folosești cum vrei!
Cred că și în România găsești sare amara pe la magazinele de florărie! Succes!
Că in rest eu am calciu magneziu de pe la cannafest la sticluțe de 50 ml!
Hai baftă! Și fumuri bune!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La fitofarmaciile mai mari gasesti solutii.. de comandat nu am auzit inca dar o sa apara probabil si online candva.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dai pe aia lichida cam cat ai da pe un sac de 5-10 kg de sare amara granulata din care iti ies zeci de litri de solutie.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Da piramidon aia e !
in forma solida e mai bun!
Când cauți caută după denumirea de "sare amară! Și știi 100% că e calciu magneziu!
Se folosește mult pentru plantațiile de roși castraveți , etc pentru a nu se îngălbeni frunzele! Și pentru o creștere viguroasă!
Succes!
L.E.:
De fapt ai dreptate nu conține calciu !
De fapt sarea amara e o sare a acidului sulfuric cu magneziu!
Sulfat de magneziu!

piramidon

Veteran
Mersi mult inc-odata! :tiphat:
N-am mai folosit asa ceva (pana la led) si dupa cum stii eu pun intotdeauna intrebari elementare, p-alea complicate le nimeresc. :biggrin:
Banuiesc ca pt Ca o sa pun coji de oua calcinate ca intotdeauna.

piramidon

Veteran
M-a luat entuziasmu' si m-a dus o tura p-afara, noroc ca-s f fumat si m-am potolit repede.
Acum se impune intrebarea: cum o sa folosesc eu sarea aia? :laughing:
Sunt sigur c-o sa descopar repede proportiile de diluare si administrare, da-s prajit si-i tare amuzant sa fabulez p-aci..:party:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E simplu, pui vreo 2 linguri per galon in sol, si apoi o lingura per galon la vreo 2 saptamani, daca e nevoie. Sarea amara e MgOS. Eu ti-am zis de ea ca am vazut ca ai mentionat de aia lichida. Mult mai buna la bani si usor de pastrat ca pudra.
pt ca.. dolomita sau ceva de genul..

piramidon

Veteran
Per galonu' de sol sau de apa?:biggrin:La un micro grow nu trebe cine stie ce cantitate deci nu-mi zguduia bugetul, dar fiind un pragmatic (redneck reflex) apreciez o tranzactie buna.
Deci va multumesc si lesin ca mi-am fumat si bulbu' rahidian....
p.s.
UK sau US gallon?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
4 litri boss. Si la inceput pui la mixul de sol, deci per 4 l.de sol, apoi ca nutrient, in apa. Raportat la volumul de apa.
banuiesc ca ar merge si diluat si dat la fiecare udare, dar nu stiu reteta cat si sincer mie nu imi place sa cantaresc pudre la fiecare udare. Asa ca e mai bine dupa reteta asta care si eu am primit-o pe tava de la altul. Pana sa mi-o zica deja ajunsesem singur la aia 2 linguri per gallon in sol prin research si teste, da nu aveam idee ca se poate da si in apa sau cum.
Spor!

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Da piramidon aia e !
in forma solida e mai bun!
Când cauți caută după denumirea de "sare amară! Și știi 100% că e calciu magneziu!
Se folosește mult pentru plantațiile de roși castraveți , etc pentru a nu se îngălbeni frunzele! Și pentru o creștere viguroasă!
Succes!
L.E.:
De fapt ai dreptate nu conține calciu !
De fapt sarea amara e o sare a acidului sulfuric cu magneziu!
Sulfat de magneziu!

Se foloseste pentru inrosirea rosiilor crude cand le baga pe piata (stiu de la batrani). Nu cred ca este sanatos pentru organism.
Cand gasesti o rosie coapta pe exterior si cruda pe interior, ceva la fel sau asemanator se foloseste.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E sanatos nene, se fac si bai cu sare amara. Poate confunzi. Etilena se foloseste la rosii si alte fructe. Rosiile se coc si natural la temperatura camerei.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Se foloseste pentru inrosirea rosiilor crude cand le baga pe piata (stiu de la batrani). Nu cred ca este sanatos pentru organism.
Cand gasesti o rosie coapta pe exterior si cruda pe interior, ceva la fel sau asemanator se foloseste.

Aici greșești, scuze!
poate te referi la altceva ce nu are legătură deloc cu ce zic eu!
Nu ai cum sa înroșești roșiile cu magneziu !
Sarea amara e magneziu sulf oxigen!
Poate confunzi , sarea amară oferă o vigoare la plante !
De fapt calciu magneziu face planta să mănânce mai mulți nutrienți de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios!
Cam așa văd eu procesul!
​​​​​​Sunt cam spart și de asta nu sânt încă în stare de a explica ! Dar după voi veni cu niste răspunsuri!

L.E.: Parcă mi-am mai revenit!
Hai să gândim logic !
De ce se înroșesc roșiile??
In primul rand te întreb ce înseamnă anotimpul toamnă, că cu toți știm , am învățat încă din școală când se prezenta anotimpurile anului!
Ce se întâmplă când e toamnă???
Pai uitându-ne in jurul nostru ce vedem când vine toamna?
Eu unul văd doar frunze uscate căzute pe pământ!
Deci ce se întâmplă de cad frunzele??
Ziua se micșorează!
Primul lucru!
După aia ??
Se răcește vremea!
Ce suferă acea plantă??
Nu mai face la fel de multă fotosinteza cat a făcut vara când a fost frumos și soare!
Așa e??
Deci să înțelegem că planta îmbătrânește mai repede , deci automat pierde din putere!
Pentru a recupera puterea ce pot face ???
Dai calciu magneziu ea își va recăpăta puterea pentru a mânca mai mult , și Pentru a fi puternică din nou!
Apoi când nici asta nu o mai ajută că e și bătrână și nici pastilele nu mai funcționează pentru ea, deci va considera că ia venit sfârșitul!
Deci are o fotosinteza mult mai mică , organismele nu se mai dezvolta cum trebuie, deci suferă o degradare, care e acea degradare?
Înroșirea roșiilor!!!!
Pentru că dacă aceea roșie se va coace va avea încă puii din urma lor !
Deci caută să își lase moștenitori când crede că nu mai poate rezista și își face acele planuri de a lăsa câți mai mulți moștenitori sa nu se piardă rasa!
Cam așa văd eu !
Nu știu cum vedeți voi!
Fumuri bune ! Eu mort!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Greu ba vasy.. cand fumezi tre sa iti stii limitele. Eu unul nu m-as baga in chestii asa complexe! :joint: :muahaha:
Dar da, sarea amara se poate si manca, daca este foodgrade. Deci nu poate fi periculoasa in cantitati uzuale, si nici macar exagerate.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Îmi pare bine să văd cum va distrați pe gluma mea , macar nu mai e așa posomorât aici !
Ești că la școală!
Dacă știi răspunde, că așa trebuie , daca te întreabă doamna profesoară!
Un pic mai vesel , un pic de caterincă!
Uneori suntem prea serioși!
Fumuri bune la toată lumea!

piramidon

Veteran
... cand fumezi tre sa iti stii limitele...
Dap, doua linguri per galon.. :biggrin:
Eu am fumat vreo patru polonice.
Cert este ca din contradictie se naste progresul, eu unul is mandru ca intrebarea mea a generat atata polemica, chiar deplangeam somaju' de p-aici.
Referitor la ce zicea ZOnaVerde; calmag-ul lichid de-l folosim zi de zi vad ca nu-i altceva decat o derivatie de solutie de sare amara, fiecare cu adaosurile sau chichitele lor in functie de producator.
Dar la origine toate lichidele astea incep cu reteta: "...se dilueaza sare amara in apa..." deci vb lu explo - no panic, it's organic.
Oricum va multumesc inc-odata fratilor pt (i)luminare, tot citeam de ani buni despre "epsom salts" dar pana acum nu credeam c-am sa folosesc vreodata. :flowers2:
Spoiler: folosesc.
Imbarligate-s caile led-ului...:scripture:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Arde !!!
​​​Mamacita cookies ministry of Cannabis curring de 10 luni!
o aromă de fructe mai degrabă decât cookies!
Un miros aspru dulce acrișor !
Și sparge super! Un high fin și plăcu!

Latest posts

Latest posts