What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

NAWOZY/PODLOZA/SRODKI OCHRONNE

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Stosowałem arox (ale w płynie) na przemian z antibissanem u mnie taki mix sie sprawdził

A

ares420

Siema orientuje się ktoś ile gram mocznika 46% N dawać na litr wody?

D

dEv-9

Czesc!
Kupilem dzisiaj nawoz na wega(zawsze bralem biohumus forte hehe)
a dzis wybralem BIOPON - ROSLINY ZIELONE NPK 8:3:4
I pytanie moje czy dobry bedzie na wega? Duzo azotu - chyba dobrze, a reszta? Pozdrawiam.

E: mysle ze ma za malo K czyli potasu. Zawsze moge go mixowac z Planton K (tam potasu jest duzo). czy na smieci to wywalic? albo wymienic na starego wysluzonego Biohumusa? peace

mistaP

Member
Czesc!
Kupilem dzisiaj nawoz na wega(zawsze bralem biohumus forte hehe)
a dzis wybralem BIOPON - ROSLINY ZIELONE NPK 8:3:4
I pytanie moje czy dobry bedzie na wega? Duzo azotu - chyba dobrze, a reszta? Pozdrawiam.

E: mysle ze ma za malo K czyli potasu. Zawsze moge go mixowac z Planton K (tam potasu jest duzo). czy na smieci to wywalic? albo wymienic na starego wysluzonego Biohumusa? peace

bedzie ok
obserwuj roślinę, bedzie widać jak by jej czegoś brakowało, wtedy można sie czymś jeszcze wspomóc, ale nie powinno być takiej potrzeby

E:
@ Mundek
Jedna wystarczy

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Ktoś miał ostatnio problemy z nornicami :chin: niestety nick mi wywiało z głowy, ale myślę że reszcie też się przyda.
Kreto terror 19 pln/ litr, capi niemiłosiernie. Do stosowania miejscowo oraz do tworzenia barier zapachowych. Ja leję tym dookoła spota na którym zauważyłem ślady tych skurwoli i dodatkowo wokół każdej rośliny płytki rowek polać przysypać i spać spokojnie.

Kaeshiya

New member
Siemka ! Mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie ale nie wiedziałem gdzie napisać xD! Jako że niestety z tegorocznego growu nic nie będzie , to pozostał mi mały zestaw nawozów niepotrzebnych. Terra Flores 1L, Ripen 0.5L , i PK 13/14 od Canny. Oddam w dobre ręce :)! Jak coś to priv...

cropper

Member
Kupiłem na ślimaki Ślimax.
picture.php

Jak to stosować ? Można sypać prosto pod plant ?

Majaa

Well-known member
Veteran
witam Was :)

kupiłam dzis Miedzian 50 WP w proszku i nie wiem za bardzo ile dac tego na 1L wody. Ma ktos jakies doswiadczenie?

Bedouin

Well-known member
Veteran
Witam. Wiem, że dużo ludzi stosuje ripen na koniec uprawy... jeszcze nigdy nie miałem okazji wypróbować... a więc pytanie jest takie... daje to duże rezultaty? Jakie? jak możecie to podzielcie sie doświadczeniami... pozdrawiam :wave:

P

piterr

hej, ja uzywalem i powiem ze smak byl taki kiepski, nie wiem, moze za malego flusha zrobilem, generalnie ja nie polecam.

luzione

Member
Hej

Mam dwie sprawy może ktoś coś podpowie.

1.Co będzie najlepsze na grzyby/pleśń ?

Zastanawiam się nad:
Teldor 500SC
TOPSIN 500SC
Topsin M 500 - Substral Długo Działający

Używał ktoś?

2. Czy jest sens teraz jeszcze w booster inwestować?
Myślałem nad Canna Bio Boost lub Plagron Green Sensation ew. coś innego? Tylko wydać tyle kasy aby podlać planty 2 razy to nie wiem czy jest sens...

Nie wiem czy nie lepiej pryskać je na grzyba i trzymać tak długo jak pogoda pozwoli i przeboleć, że nie napuchną odpowiednio...

Do tej pory dawałem im Planton K - dostały go 3 razy. Stopniowo zwiększałem dawkę od płaskiej po czubatą łyżeczkę na 1.5l wody. Jak dla mnie lipa, nie polecam zero efektów, jak by w ogóle nie podlewane...

dzięki
pozdro