ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Tudno powiedzić, najlepiej jest próbować wszystkiego z rozsądkiem, jak chcesz dodatków to użyj miodu, melasy, kwasku cytrynowego i od czsu do czasu podaj im rutinoscorbin bo jest dużo witamin ja daję i proszę się nie śmiać.
siemaa
mam do was pytanie czy mozna l±czyæ te wszystkie nawozy na faze kwitnienia CANNA BOOST CANNA PK 13-14 CANNA TERRA FLORES ? Czy lepiej na poczatku lac Terra Flores, a Canna Boost i Canna pk 13-14 tak z 3 tygodnie przed scinka? Jakie sa wasze opinie
Tudno powiedzić, najlepiej jest próbować wszystkiego z rozsądkiem, jak chcesz dodatków to użyj miodu, melasy, kwasku cytrynowego i od czsu do czasu podaj im rutinoscorbin bo jest dużo witamin ja daję i proszę się nie śmiać.
może się myle, ale wydaje mi się, że rutinoscorbin zawiera wit C i rytozyd... jeżeli chodzi o witaminy działające na rośliny to raczej witaminy z grupy b (w pożywkach in vitro są b. ważne) by się przydały zamiast rutozydu.
Jak dla mnie najprostsze sposoby są najlepsze czyli: kurze łajno lub gnojówka jeżeli chodzi o organiczne, a jak mineralne to dedykowane powder feeding robią szał łał jak dla mnie. Im prościej tym lepiej
Sypki/granulowany kurzy/bydlęcy nawóz kosztuje grosze i zmieszany z ziemią zdaje egzamin elegancko. Tylko trzeba pamiętać, żeby nie stosować z nim dolomitu, bo wtedy znaczna część azotu się ulotni.
własnie niedawno zakupiłem polecany przez kogoś preparat ffuuk na dziki... jeszcze nie użyłem go (zapomniałem zabrać na wysadzanie ;p), więc nie wiem czy jest skuteczny, ale jeżeli jest to w składzie górnolotnie napisane ma głównie dwa związki : kwas metanokarboksylowy oraz kwas 2-hydroksypropanowy.
czyli po prostu kwas octowy i mrówkowy, do tego sól spożywcza i 2 barwniki spożywcze
kosztuje 25-35zł 50ml nie wiem jakie są proporcje ale butelki 1L dość stężonych kwasów można kupić po 20-40zł więc jeżeli to działa to można spokojnie zasmrodzić parę hektarów za mniej niż stówkę
siema
niewiem czy znacie Wermikulit ,jest to chyba jedyny naturalny (hemia tez niedziala) skuteczny srodek ktory powstrzymuje rozwuj ziemiurek.wystarczy posypac powierzchu ziemi tak z 2 cm.ziemiurka niebedzie mogla zkladac jaja .polecam podlanie woda z olejem neem ,olej tez musi byc dobrym jakosciowo,to pomoze w duzej mieze zlikwidowac to co naplaglo sie w ziemi i po takim podlaniu wermekulit zakonczy exterminacje.ziemiurki stana sie przeszloscia.
wermeculita ma kilka wlasciwosci,oprucz poterznej broni z muszkami jest idealnym suplementem wlasnych mieszanek ,dzieki wermekulicie podlewanie jest owiele zadsze ,wermeculita magazynuje w sobie wode.posiada jeszcze kilka pozytywow
jest bardzo tania
Zakupi³em na out co¶ takiego...
NPK 12-12-17
Dawkowanie 80g na 1m2. My¶lê ¿e powinno siê nadaæ. Oczywi¶cie bêdê u¿ywa³ równie¿ nawozów w p³ynie.
Dzisiaj dorwalem ziemiê kompaktowa. Wielko¶ci ceg³y po zalaniu 4L wody ma to urosn±æ do 10L. Póki co ten sezon bêdzie na testa z dwie ro¶liny w tym posadze. Jak siê sprawdzi na przysz³y rok nie bêdê musia³ ziemi targac na spota tylko takie cegie³ki pH 5.6-6.0 z tego co pisze na opakowaniu.
Mo¿e kto¶ mia³ z tym styczno¶æ i mo¿e co nieco powiedzieæ ? Zaznaczam ¿e nie jest to Coco. Pisze ze zawiera do 20% w³ókien Coco.