podobno im dłużej leży tym jest lepszy ale aż 20 ... ?
o odchodach jaskółek ?
na weg naturliś ..
Jak było już pisane wcześniej w tym temacie odchody ptasie(jaskółki to ptaki) nadają się na okres wegetacji gdyż zawierają bardzo dużo azotu.Trzeba uważać bo istnieje możliwość przenawożenia azotowego.Zawiera także wapń i podwyższa pH.najlepiej używać go gdy już się przegryzie tzn poleży jakiś czas a nie prosto z tyłka wypadnie i do ziemi.Trzeba wiedzieć, że nawóz kurzy zawiera kwas moczowy, więc jeśli go niedostatecznie rozcieńczysz - może zadziałać jak każdy kwas, czyli zamiast pomóc w uprawie - zniszczyć ją.
Zachowaj ostrożność w dawkowaniu, używaj rękawiczek i unikaj bezpośredniego wdychania nawozów pochodzących od ptaków jest w nich dużo niemiłych virusów które mogą zakazić organizm ludzki.Używaj Google. kurzak, sraka gołębi,jaskółek,strusi to wszystko pochodzi od ptactwa. Peace
Panowie i Panie Proszę o informację od osób które miały do czynienia z Nawozem Ata Organics Bloom C.
Tyle co znalazłem o nim w necie to za mało.
Ata Organics Bloom C nawóz na kwitnienie.
-Ata Organics Bloom C jest kompletnym, 100% organicznym nawozem na fazę kwitnienia
-do jego najważniejszych składników należą algi i ekstrakty z morskich wodorostów, bogactwo aminokwasów, pierwiastków śladowych, witamin, enzymów i naturalnych fitohormonów
-NPK Bloom-C: 1-20-17
- Dawkowanie: 5 do 30ml/10 litrów wody
Pytania:
-Czy warto w niego zainwestować?
-Jak reagują na niego rośliny?
-Czy zdarzają się przenawożenia przy zwiększonych dawkach niż zalecane?
-Ogólne opinie od używających in lub out.
Ja mam zamiar na Out.
Atonik(dawniej) Asahi SL
biostymulator wspomagający rozwój roślin oraz ograniczający działanie różnych stresów jakimi są niskie temperatury, fitotoksyczne działanie środków ochrony roślin i nawozów, susza, gradobicie i inne. Substancję aktywną Asahi SL stanowią związki fenolowe i to właśnie one uczestnicząc w wielu zasadniczych procesach metabolicznych zachodzących w roślinie wspomagają je sprawiając, że rośliny lepiej się rozwijają a ich reakcja na stres jest bardziej energiczna.
Środek powoduje przyspieszony bujny wzrost roślin, ma wpływ na wyższe plonowanie oraz polepszenie jakości plonów. Najbardziej wskazane jest zastosowanie środka w przypadku uszkodzenia roślin np. środkami ochrony roślin lub w warunkach nie sprzyjających wzrostowi roślin np. susza, przymrozki i po posadzeniu.
jest to biostymulator na bazie nitrofenoli wytwarzanych w niewielkich ilościach przez rośliny, jest więc bezpieczny i nie posiada okresu karencji.
Piszę magisterkę o wpływie tego środka na plon i jego jakość, co prawda innej rośliny oleistej (na zioło sie nie zgodzili ) i w przypadku innych roślin naprawde działa. przy dobrych warunkach efekt stosowania jest mały jednak w warunkach stresowych typu susza, choroby naprawde widać poprawę plonu
nastepne pytanie - hydrozel. uzywacie?
Panowie, wiecie może czy nawozy Advanced Nutrients nadają się na outdoor? a jeżeli tak to które z nich, bo jest ich trochę. Może ktoś używał i z własnego doświadczenia coś napisze.
Witam. Polecam z własnego doświadczenia preparat FFUUK odstraszacz na dziki[niby selektywny] ale i inne kopytne stwory też odgonił.Działa u mnie.A śmierdzi jak by skondensować w buteleczce smród starego brudnego dziada naprawdę podle wali.Trzeba uważać na przypadkowe opryskanie dłoni bo jesteś wyłączony z życia towarzyskiego na kilka dni .Nawet przechowywany w szawce śmierdzi więc polecam jakąś szczelną puszkę w której można by trzymać buteleczkę z płynem albo np słoik czy coś takiego. Aplikowałem go na małe szmatki oraz chusteczki higieniczne przywiązane do drzewek na rożnych wysokościach kilka metrów od roślin (zgodnie z instrukcją).Wygodne stosowanie w atomizerze. Mimo śladów żerowania dzików w okolicach spota po stosowaniu środka nie widziałem żadnych nowych śladów rycia a spot nie został splądrowany.
cena 21zł a starcza spokojnie na dwa sezony
w przypadku stosowania na 3 do 5 spotów