What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Nasze radości :)

Kolobrzeski

Member
hej dupeczka:smile:

Co do Waszej dyskusji to musze poprzec voda. Sprobowac zawsze mozna i warto, moga byc rozne fenotypy, mozna zrobic crossy, itd.

Szczerze to mało roślin widzialam ,ktore na 2 pietrze -liscie są 7 czy 9 palczaste (świadczy to o dobrej genetyce).
Tu sie zupelnie nie zgodze - patrz Sour Diesel, albo poludniowoamerykanskie sativy. W ogole skad takie przypuszczenie?:>

Pozdrawiam:wave:

dupeczka

Active member
w takim razie- co świadczy o złej genetyce na pierwszy rzut oka konopi 2-tygodniowej? Czy jak widzisz młodą roślinke z pięknymi liściami już od małego to myślisz ,ze nie będzie dobrą konopką? Bo ja myśle ,ze bedzie....
Czemu wogole sie do tego zdania czepiacie? Moze nie jest to jakies naukowe wytłumaczenie jakby chciał Vod- odrazu o genach itp. ,ale wzięte prosto z zycia na chłopski rozum... jeżeli twierdzicie inaczej to już wasz sprawa....zagłębijajcie sie dalej...ja zdania na ten temat i tak nie zmienie :) pozdro

V

vod

w takim razie- co świadczy o złej genetyce na pierwszy rzut oka konopi 2-tygodniowej?
jak widac ze nie rosnie :smoke:

Czy jak widzisz młodą roślinke z pięknymi liściami już od małego to myślisz ,ze nie będzie dobrą konopką? Bo ja myśle ,ze bedzie...
ja zawsze mysle ze bedzie dobra konopka, szczegolnie jak ma piekne liscie, ale nawet jak jest mutant, to mam nadzieje, ze z tego wyrosnie (tak jak moj THazexSk1 aktualnie, co mnie niezmiernie cieszy :D). potem sie w praniu okazuje. np. ze najladniejsza roslina w stadzie daje najmniej przyjemny produkt... ale to piekne liscie nie musza byc 7mio placzaste na drugim pietrze, nie?
nie ma co tego tematu dalej kontynuowac. zdania sie czepiamy bo jest kontrowersyjne. nigdy nie widzialem konopki, ktora na 2 pietrze mialaby 7 albo 9 palcow. rowniez nie na fotkach tego mazar-i-sharif (jak znajdziesz gdzies to zamiesc, chetnie zobacze).

ale wzięte prosto z zycia na chłopski rozum
ile mialas roslin, ktore mialy 7mio placzaste liscie na drugim pietrze? i co z nich dalej wyroslo? jak masz jakies konkretne doswiadczenia to sie nimi podziel.

Last edited:

dupeczka

Active member
Przykro mi ,ze nasza rozmowa z radosnej przerodziła sie w żałosną ,przez twoje wyvody Vod :( ....widze ,ze znasz odpowiedzi na wszystkie pytania! wow! prawdziwy znawaca! tylko szkoda ,ze w twoim ogrodku tego jakoś nie widać ...
czepiasz sie jak rzep- do wszystkiego ,ale sam nie wiesz tak naprawde o co chodzi ziomuś...to wszystko to tylko takie twoje małe wyVody ,praktyka ,a teoria to niestety 2 różne sprawy...sorry ,ale nie słucham osób ,które wydają mi sie mniej mądre ode mnie.

Edit:
masz tu zdiecia z tamtego threadu:
początek:
http://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=1980355&postcount=80
(sorry to 3 pietro) - 7palcy ,albo 9 dokladnie nie widze....
Dzień 5 flo jeszcze lepiej widać:
http://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=1991147&postcount=91

,nie chce mi sie już dłużej dyskutowac na temat tych zajebistych nasion.

powodzenia na out :joint:

Last edited:
C

czaczo

dupeczka
to nasza polska dupeczka
:headbange :headbange :headbange :headbange :headbange
kwiatek dla damy ,nic tak nie rozwesela jak nasze radasci o yea

Last edited:
V

vod

:laughing:

Poprosiłem cię o doświadczenia wzięte prosto z życia, którymi się twój chłopski rozum karmi i co dostaję w odpowiedzi?

:biglaugh:

Mój ogródek, moje wywody, moją niewiedzę i inferior wisdom :biglaugh:
Wolałbym poczytać o twoim ogródku i twoich doświadczeniach...
Ale hej, chętnie posłucham co jeszcze masz na temat mnie i mojego ogródka do powiedzenia. Rozwiń proszę tą myśl. Co tam widać, a czego nie?

Mi tam nie jest przykro, że nasza rozmowa tak się toczy. Bawi mnie całkiem przednie pomimo swojej postępującej żałosności. Nie to żebym chciał Ci przykrość sprawiać, ale nie ma to jak uciąć sobie od czasu do czasu wesołą internetową dyskusję :D Poczepiać i pokłócić :smoke: Nudno jest jak się wszyscy zgadzają, a tak można się trochę lepiej poznać. Teraz już wiesz na przykład, że nie ma sensu moich wywodów czytać :smoke:

:biglaugh:

Mam nadzieję, że będziemy mogli powrócić do tego tematu za rok o tej porze, zkonfrontować moją i twoją teorię z praktyką. Chętnie poświęcę te parę minut na wykopanie dołka albo dwóch :smoke:

E: Nie obrażaj się. To, że ktoś się z tobą w jakiejś kwestii nie zgadza to nie powód.

Różni ludzie na różne tematy mają różne opinie, wynikające z różnych doświadczeń i podlegające zmianie pod wpływem nowych doświadczeń albo trafnej argumentacji... ja ci nie zarzucam braku doświadczenia, ani głupoty, tylko śmiem twierdzić, że lepiej znam tutejszy klimat niż ty. Znam ludzi, którym dwa lata temu Blueberry przezimowały i revegowały następnej wiosny :joint:

Last edited:

jahman

Active member
Veteran
:wave:

58451topas.jpg

:wave:

Last edited:

Silas

Member
Veteran
Nie pogło was tu? Tutaj dzielmy się radościami...do kolorowanek jest "Co w ogrodzie..."

A ja krzyczę wszem i wobec....CHŁOPAKI>>>>MAM JĄ!!! oby na jak długo się da

Activeman

Member
Poranne śniadanko.... czarna, gorąca kawa.... nagle do drzwi zapukała mi mała paczuszka...wraz z małym gratiskiem :jump: jak dla mnie extra poranek....

:laughing: pozdrawiam..., życzę miłego dnia!

Last edited:

Silas

Member
Veteran
Activeman: porób klony ;)
o roślinach GHE słyszałem złe opinie szczególnie o robocie Arjans'a
Ale widzę Amnesia Haze z innego breedera...więc trzaskaj ku klux klony ;D

Last edited:
M

Mr.TopTop

Silas said:
o roślinach GHE słyszałem złe opinie szczególnie o robocie Arjans'a
;D
Hej @Silas, możesz jakoś bliżej powiedzieć o co konkretnie chodzi, dlaczego jest coś nie tak i czego dotyczą złe opinie o robocie Arjana, pytam z czystej ciekawości chętnie czegoś się dowiem, może ktos inny ma jakieś spostrzeżenia na temat GHE, pozdro top:)))

M

Mr.TopTop

No Panowie i Panie a raczej odwrotnie hehehe, Joe Gibbs @ The Professionals, positiv vibrationsesion, ganja jest PYSZNAAAAA :)))))

Bfc

Member
Radosc ma taka, ze po zajebiscie udanym dlugim weekendzie z zajebista ekipa dzis wkoncu zajrzalem do szafy a tak ujrzalem dwie damy, dwie nagie pieknie kobiety :D

BReal

Well-known member
Veteran
A ja sie ciesze, ze czerpie wiedze o konopiach rowniez na wykladach :D
Np. konopie to rosliny oleiste; ziarna konopii zawieraja 32% bialka, ktore stanowi material zapasowy czy jakos tak XD Zauwazylem ze ilosc tego bialka w nasionach konopii jest przewaznie wieksza o kilka % niz w nasionach innych roslin, hehe... wnioski: konopie rlz!!!

A moze na nastepnych zajeciach dowiem sie co daje curring ^^

i fotka z moich wspomnien, ah....

59827DP2_008.jpg

Energo: ochrona srodowiska rlz! ;)

Last edited:
E

Ergonomic

@BReal
Co studiujesz...? Bo miałem coś podobnego rok temu

A moja radość?
Wszystkie koła zaliczone, tylko 2 wejściówki do poprawienia...

A na parapecie pojawiają się włoski :D :D :D
samce jak na razie nie chcą pokazać pełnego potencjału...
samce faktycznie są większe od samego początku...

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Dobra to ja biore bagaz i juz wychodze. Spotkamy sie na CannabisCup w sobote, spotkac mnie bedzie mozna na kanapie w coffiku w Amsta, zapowiada sie 8 dni szalenstwa hehe a co tam nie mozna :) ? Pamietam o was wiec jak dam rade to sie odezwe. Hehe jutro juz prze-wielki betoooonnnn.
:rasta: :bashhead: :joint: :bashhead: :joint:
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: