What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Moje pierwsze nasiona

Papaye to mam z Holandii ( zamowilem przez SD ) trzymaja sie niezle jesli mozna tak powiedziec. Ja swoich pestek nie mam , nawet frebee bo sa w ziemi. Spora czesc nie wykielkowala. Jestem juz bez pestek ale na nastepny sezon troche ich zrobie.

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hey Warior

pokrenc sie tutaj troche, jak kcie ktos polubi to i moze cos ci wysle,hehe
kiedys wysylalem dla kazdego co sie spytal. ale to bez sensu jest.
ja dostaje zamuwiena na nasiona prawie codziennie,haha
wysylam tylko mi osobom znanym na ic,og
dla tych co mysle ze zasluzyli ,sam im dam znac ze cos mam dlanich
powolutku pomalutku dojdzie sie wszendzie

peace

Warior

Member
Od ciebie HOT CARGO z miła checia chciałbym nasiona :smile: z tego co widziałem na forum i fotach :eek: !!Ale moze kiedyś :wink: !!Peace :wave:

G

Guest

Chlopaki (sa dziewczyny ?) dajcie jakis opis na temat produkcji nasion.
Generalnie chce pylkiem z torebki zaplodnic jedna galazke. Ale mam pytania:

Kiedy jest juz odpowiedni moment zeby zebrac pylek ?

Jak dlugo mam czekac az nasiona beda gotowe? az wypadna ?

Po czym poznac ze sa gotowe ? Jak zapewnic sobie pozniej wysoki procent kielkowania ?

G

Guest

wiec tak FJK pylek zbierasz z meskiego krzaczka przez caly czas mozesz dac mu 24/0 i bedzie bardzo dlugo produkowal swiezy pollen i zbieraj najlepiej na cos rownego ja to robie na kawalku szyby a pozniej zbierz to wszystko delikatnie nozem takim stanleya robisz to po to aby nie byla tam zadnych zanieczyszczen nie chcesz chyba zapylac jakims badziewiem no nie to raz Twoje drugie pytanie nasiona zbierasz kiedy osiągną poządaną ciemno-brązową barwę tzn zalezy od gatunku ale nie zielone ani nie biale muszą z latwoscia odchodzic czyt odrywac sie od lodygi inaczej daj im jeszcze pare wtedy będą gotowe dni Pytanie 3 : Ja robilem tak ze zebralem swoje zamnknalem je w szczelnym pojemniczky razem i 3malem w ciemnym miejscu przez rok i mialem na ten sezon 2005 najwazniejsze chron je przed nadmiernym cieplem i wilgocią oraz 3 maj je w zacienionym chlodnym miejscu Jesli nie masz wscipskiej rodzinki na glowi polecam lodówke tylko nie zapomnij wlozyc do pojemniczka z nasionkami troszke nasionek ryżu pochlaniaja wilgoc to chyba wszystko udanych zbiorow 2005 pozdro

G

Guest

aha.....no tak ale chodzilo mi o to po ilu 12/12 mozna zbierac pylek czy ? czy w roznych fazach wzrostu jest on lepszy/gorszy ? 24/0 nie chce bo po produkcji pylu wywalam meska.
Odrywac od lodygi ? A moze poczekac do takiego momentu ze kiedy potrzasne krzakiem same spadna ?
3. W lodowce no tak, tak przechowuje nasiona, chodzilo mi o to czy podczas produkcji mozna jakos zwiekszyc szanse na kielkowanie :)
Dzieki za odpowiedz i przeprawszam za nieprecyzyjne pytania.
Wieczor to gadka sie ozywia :)

G

Guest

halo ? ktos tu jest jeszcze ? napiszcie cos bo wcale na wieczor sie gadka nie ozywila :)

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
heja fjk, nie bardzo rozumiem, to masz tego meszczaka w skrzynce razem z laska? jezeli tak to nie licz na selektywne zapylenie 1 szczyta.

daj znac to bedziemy drazyc temat dalej.

pozdr, kov

G

Guest

witam FJK gadaj co Cie trapi czego nie wiesz tu przyjazni ludzie hodowcy wyluzowani zawsze sluza radą Pytanie nasuwa sie zatem proste jak powiedzial KOV musisz nam napiac czy Ty w ogole jestes czlowie in czy out to wazne z dworem jest trudniej bo wyrwac doroslego facecika bez uszkadzania korzeni to trudna sprawa Takze jesli chcesz sie czegos dowiedziec opisz tutaj krotko i zwięzle swoj groł a wszystko zostanie Ci wyjasnione zebys nie byl sam to ja jestem in/out in: 70W hps na razie 24/0 jade tak juz tydzien moje nasiona to freebie POK KUSH x Product 19 jak ktos hoduje to samo to niech da znac u mnie jak na razie wszystko ok wykielkowalo tylko 6/10 freebie jedno zdechlo a jedno jest ze tak powiem niedorobione chyba ale dam mu szanse no nie moze cosik z niego bedzie. To tyle na out mam sporą kolekcję ogolnie Hollands Hope nirvana seeds standard oraz troche wlasnych kwiatow z rzutu 2004 kiedy to zapylilem dwie gałazki na 2 krzakach i w sumie w tym roku mam pomyslnie rosnąca kolekcje 45 krzakow wszystko na out oczywiscie. Uzywam Complex Vitu 12:6:14 , a na kwitnienie Terra Flores od Canna Holland i to wlasciwe tyle a jeszcze Biohumus i ziemia 60:40 perlit keramzyt na drenaz. Dla zainteresowanych hoduje rowniez w bardzo nietypowych miejscach ale o tym pozniej jak ktos sie odezwie. Takze FJK forum otwarte ja zawsze sluze pomoca akurat to moje wielkie hobby takze pytaj mam doswiadczenie z pięciu sezonow zapylalem raz i mam z tego swietne zdrowe rosliny takze jesli co to mozna pogadac opisz nam swoj grow to najwazniejsze jakich nawozow uzywasz jaka lampa jaka ziemia lub system hydro jesli lubisz sie bawic no i oczywiscie jaki gatunek marianny hodujesz to wazne no i czy in czy out siema duzych plonow 2005 pozdro pes3fan :)

G

Guest

a i jeszcze jest tu taki ziom na forum ktory sie bal zamawiac nasiona i pytal Hot Cargo o pestki czy by mu nie przeslal. No to ziomie sluchaj teraz www.seedsdirect.to ta stronka wymiata nasiona zamowione w 100% kielkuja daja duuuze bonusy no i oczywiscie przesylka jest bardzo zmyslnie pakowana stealth oczywiscie nie powiem jak hehee niebieskie gnidy co obserwujecie nasze forum powiedzcie wszyscy temu ziomalkowi ze niech sie nic nie boi znajdzie dobrego zufanego kumpla/kumpelę i niech wymienia zlotowki na 25 euro [ tyle za nirvana seeds w SD ] i niech przysylaja na adres "czystego" nie bedziesz zawiedziony 1 krok do dobrej hodowli to dobre nasiona to 90% sukcesu plus 10% milosci i masz TAAAAKIE ziele Sorka ze pisze tutaj ale nie chce mi sie szukac tego ziomka i nie pamietam jaki ma alias nara i plonow 2005 w nadmiarze zycze wszystkim

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
prubowalem te nasiona z pok kush pes3fan
to byly chyba cross z nebula. zadne mi nie wylielkowaly,hehe
ale palilem pok kush,chyba nawet ten co ty masz. jest bardzo silny w zapachu. jak g bendziesz palil to ic daleko i nieoal pod wiatr bo bendziesz smierdzial jak cholera,hehe
jest dobry,tylko ludzie majo problemy z kielkowaniem. dobry na out i do domu.

powodzenia

peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

pes3fan ty pisz jakos zdaniami,hehe bo ja cie cienszko rozumiem. kurwa tylko jedna kropka w tym calym wywiadzie,haha

peace

WeedTime

Member
No wlasnie, ciezko cie zrozumiec hehe.

Moga usychac dlatego ze jest za mala temperatura - 15C (60 fahrenheit). Podobno wszystko ponizej 19C (65 fahrenheit) ginie.

ps. najlepsze pH jak houjesz indoor w ziemi jest pH 6.1-6.6 staraj sie takie utrzymac.

Pozdraiwam

G

Guest

kov: tak w jednej, ale przedzielonej polka, meska na dole zenska na gorze, uszczelnione to jest silikonem to moze sie cos uda, i nie zaplodni sie cala, pozatym odrazu po zapyleniu jednej galezi wywalam meska.

pes3fan: no moje konkretne pytania sa na gorze.

Nie wiedzialem ze tyle tu przybylo odpowiedzi, nie dostalem powiadomienia na email.

p.s. do moich pytan dorzucam jak dlugo zyje pylek ?

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
pes3fan said:
Jak cos wymyslisz to napisz cos ciekawego bo kurwic to kazdy umie heheee nara

naprawde glowa boli jak sie czyta te twoje wypowiedzi. muwie ci to nienazlosc. ale ty wszystko widze tylko w zlym kierunku rozumiesz. szkoda
jak niechcesz pisac zeby bylo innym wygodniej czytac , to powiec ze inaczej niepiszesz i wszystko jest ok.

peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
a tutaj moje male z moich pierwszych nasionek.

bubbleberry x buddha sister

664PDRM0853.jpg

schrom x buddha sister

664PDRM0851.jpg

doble sour diesel X buddha sister

664PDRM0852.jpg

razem wszystkie

664PDRM0855.jpg

z tego co widac kwiatki so silne i zapierdzielajo jak cholera. strasznie widac silno indica z buddha sister siedzi wnich. mysle ze wszyscy bendo zadowoleni z rezultatow.

peace

G

Guest

Hot: looknol bys na moje pytanka i cos mi podpowiedzial, nie chcialem zakladac nowedo watku do tego, mam nadzieje ze to nie przeszkadza, no bo kwestia tez dotyczy nasion...

G

Guest

Wporządku jak nienazłość to ja przepraszam będę pisał juz normalnie calymi zdaniami. Jak cos bedzie ciekawego, bo narazie to nic sie nie dzieje. Po prostu jest zielono a Hollands Hope zasuwają do przodu sorry HC jakos tak wyszło. Mam nadzieje ze juz Cie glowa nie boli narka

Latest posts

Latest posts