What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

MicroFridge Growbox, 150W HPS Jurnal

Status
Not open for further replies.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
rulam cate o foitza pe cate un buduletz, aprindem si... "Happy Birthday!!!"

Paff

Member
18 zile flower
In ultima poza pe acea frunza si pe inca vre-o cateva, au aparut niste pete..... ca o uscaciune.Eu am diagnosticat-o ca deficienta de bor. De vre-o saptamana merg pe dozajul normal de FloraNova Bloom.. dar pana sapt. trecuta am mers pe dozaj dublu... am mai scris in posturi anterioare dc... plus ca iar incep unele sa se deschida la culoare. Voi dubla din nou doza pt. a urmarii ce se intampla. Voi ce ziceti?

Attachments

• DSCF0039mr.JPG
    DSCF0039mr.JPG
    121.2 KB · Views: 25
  • DSCF0046mr.jpg
    DSCF0046mr.jpg
    97.4 KB · Views: 28
  • DSCF0045mr.JPG
    DSCF0045mr.JPG
    121.7 KB · Views: 22
  • DSCF0054mr.jpg
    DSCF0054mr.jpg
    96.6 KB · Views: 30

sznake

jarhead
Man, daca zici ca le-ai tot dat fert, eu cred ca ingalbenirea e de la faptul ca is inghesuite, nu cred ca e deficienta de azot.

Din prima poza se si vede ca sunt destul de mult lungite, asta din cauza inghesuielii.

De-acuma tre sa le termini asa, data viitoare ori mergi cu maxim 2-3 plante daca vrei LST, daca nu, 6 clone bagate direct la flower.

Buzii arata foarte bine pentru 3 saptamani, incep sa devina suculenti :yes:

Nu te ingrijora legat de frunzele care se ingalbenesc, tu doar continua sa-i dai fert de floare dupa programul normal. Frunzele care s-au ingalbenit si s-au uscat poti sa le tai.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar putea fi si deficienta de Cu, dar la cat de mica e problema as spune sa nu iti faci probleme.
totusi, nu inteleleg de ce inainte de flower nu ai tuns frunzele de la baza... iti dai seama ca nu primesc prea multa lumina si nu vei face buzi acolo.

Oricum, bafta, grow-ul tau este foarte bine organizat. Cu siguranta urmatoarele vor fi extraordinare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai a face umbra la buzi e o situatie diferita de a face umbra pamantului... :D

cele de jos ar trebui taiate pentru ca planta sa se concentreze pe mugurii ce apar pe top-uri. (asta e valabila pentru lumina care nu penetreaza foarte mult sau canopie deasa deasupra. la plantele sub hps-uri mari poti avea muguri si la distante mai maricele fata de bec.)

Paff

Member
pai a face umbra la buzi e o situatie diferita de a face umbra pamantului... :D

cele de jos ar trebui taiate pentru ca planta sa se concentreze pe mugurii ce apar pe top-uri. (asta e valabila pentru lumina care nu penetreaza foarte mult sau canopie deasa deasupra. la plantele sub hps-uri mari poti avea muguri si la distante mai maricele fata de bec.)
Pai asta ar insemna sa fac pruning in flower... atunci vad care fac umbra la buzisi unde apar buzii

ganjamind

Member
orice frunza se ingalbeneste sau da semne ca este vatamata trebuie taiata altfel planta va incerca sa vindece respectiva frunza si va directiona energie catre aceasta,energie ce ar putea fi folosita sa mareasca buzzi.
este bine sa tai frunzele de la baza pentru a permite o ventilare mai buna si binenteles accesul luminii catre zonele de importanta mare "buzzi"
prunning-ul este bine sa fie facut de timpuriu pentru ca in momentul cand o bagi la flower planta sa isi poata directiona energia direct catre locurile indicate de tine,altfel va fi confuza si tu te vei trezi cu 100 buzzi mici si firavi in loc de 20 bine aglomerati si rasinosi.
desigur prunning-ul se poate face si in primele 2 sapt de flower daca vrei sa iti ramnifici buzzi.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dupa logica ta, daca o planta are o lipsa de mg sau alte microelemente ar trebui sa o lasam fara frunze ca sa isi revina mai usor? :)

ganjamind

Member
cred ca stii exact le ce ma refeream!
lipsa de microelemente afecteaza toata planta uniform...in cazul acesta se cere o echilibrare prin deservirea respectivelor elemente.
Dupa echilibrare mai raman acele frunze cu vizibile leziuni..tu cum procedezi? la lasi acolo sau le tai pentru ca planta sa isi vada in continuare de dezvoltare si pentru a-si reveni mai rapid din soc?
binenteles in acest caz fiind f multe frunze afectate se taie doar partea "arsa" si ce este verde din frunza este lasat astfel se amputeaza intre 20 si 50% din planta.
In cazul in care o frunza este arsa de lampa sau de fert partea afectata nu trebuie inlaturata?

Status
Not open for further replies.