What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

mala hodowla

G

Guest

mala hodowla IN

mala hodowla IN

:wave: Witam Hodowcow z IC. Troche czasu jest to wpadam popisac. Moje HH z SD idą pieknie [ jak tam wasze cooopa&anubis? ] . Nie moge zrobic fotek panowie to opisze. A wiec HH maja sie zdrowo wszystko idzie pieknie juz maja po 4 pary lisci a jedna juz 5. Jezeli chodzi o IN to dzieki poradom Kova i HC zaczelo sie wreszcie "dziac" w boxie. Z czego jestem niezwykle kontent. POK KUsh freebie to jednak bardzo mocne ziele. Stopowałem wszystkie 3 Kushe ktore mam, plec na razie nie znana.

Zaczely sie wyksztalcac powoli poboczne odgalezienia na razie w postaci malych zalązkow. Mam zamiar niedlugo zrobic tzw combo w moim boxie czyli MH + HPS co podwyzszy natezenie swiatla w moim boxie [ 0,17 m2 ] do 78K luxów. To juz dobry wynik biorąc pod uwage ze zalecana wartosc to 35K lux.
A propos 1lux = 1lumen / 1m2.

I jeszcze jedna sprawa, Przepraszam oficjalnie wszystkich za sprzeczke z mylarem. Uwaga inni folia to gówno w malych boxach. TYLKO biala farba.

Sprawa kolejna, dzieki temu zielsko nabralo koloru nareszcie i zaczyna wyglądac bojowo. Szykując sie do kwitnienia w boxie tym czasem planty na dworze są w pelni uchachane warunkami. Są w maksymalnym punkcie vega.

Juz nie moge sie doczekac kiedy uzyje Terra Flores i bede mogl wam przekazac rezultaty dawkowania tego preparatu [ a drogi jak .... ] Dobra Pozdro dla was i dla waszych Grow Pes3fan :joint: :lurk: :wave:

dobrze slyszec ze idzie ci niezle. Z tym Terra Flores to chyba kupiles 1 na kwitnienie ? chyba z 6 pak kosztuje ( 60 zl ). hmm juz nie pamietam. Ile masz ogolem wszystich roslin ?
Jesli chodzi o Papaye to jeszcze nie weekend, dopiero czwartek.Wole regularne, cotygodniowe odwiedziny lub dwu zeby lepiej zauwazyc jakies zmiany i zeby nie bylo monotonnie :D

G

Guest

:wave: Masz racje Anubis. Trzeba dozowac przyjemnosci hehe. Ja po prostu uwielbiam odwiedzac moje, a ze odleglosc [ niewielka ] mi na to pozwala, to odwiedzam czesto i przesiaduje dlugo patrzac czy nie ma zlych syndromow robali mszyc kretow etc etc. Tak Terra Flores to droga zabawa ale juz raz uzylem i rzeczywiscie sie sprawdza. Krzak po jednym podlaniu ma niesamowicie grube łodygi [ hmm jakby przygotowywal sie na ciezkie kwiatostany ] Glowna lodyga ma juz srednice 2,5 cm [ sporo :) ] Odpowiadam dalej : tak kupilem specjalnie jeden i tylko na kwitnienie bo mnie nie stac na Terra Vega [ 120 zl plus przesylka damn ja nie Bill Gates hehe ] Butelka jest litrowa i z tego co sobie wyliczylem to starczy mi na dwa sezony. Przy mojej ilosci krzakow ofkors. Drobny rolnik zadowoli sie 4 sezonami jak ma mały indoor garden. :joint:

A i anubis teraz jest spora znizka na hempie. Pamietales dobrze ale teraz chyba zeszlo do 45 zl za Terra Flores i Vega tez 45. Promocje zrobili czy wyprzedaz jakąś.

Ogolem w tej chwili mam 33 rośłiny : z czego 9xHollands Hope , 3xPOK Kush x Product 19 (INdoors pod 70W HPS) , 3 klony nieznanej Sativy , oraz , 18xnieznane gatunki z mojego Inbreed z 2004 roku.

Niby to duza liczba :sasmokin: , ale wierz mi wcale nie. Podalem Ci w tej chwili calkowita liczbe. Trzeba sie liczyc z tym, ze okolo polowa okaze sie męszczakami i pojdzie na kompost. 1/4 z pozostalych czyli 15 moze ulec warunkom mi nie podleglym : pogoda, zwierzeta, insekty, ludzie etc. Takze wiesz co roku zabezpieczam sie i sieje okolo 50 nasion :yoinks: . I tak na prawde to w zeszlym roku skonczylem z 2 doroslymi gotowymi do zbioru pannami z okolo 30 pestek wysianych w kwietniu [ mozna sie wqrzyc co ? :/ :badday: ] Ta liczba ulegnie zmianie bo w tej chwili znam płeć tylko 6 rośłin i są to panny. Wiekszosc meskich juz wyrwalem. To wlasciwie tyle cale moje przedsiewziecie jest na out i tylko na oucie sie opieram IN to tylko niewinny experyment [ nie wiaze z tym zadnych nadziei bo jestem zielony i idzie slabo in comparison to outddors ] Dobra Pozdro Polskie jaracze i growerzy duzych plonow zycze. Odwiedzajcie swoje grow. :joint: :lurk: :wave: :yummy:

AAA Ps Anubis: daj znac co z pestkami Od FS Pozdro :joint: :wave:

Tak goscie z hempa robia kawal dobrej roboty. Jeszcze nigdzie indziej nie spotkalem sie w Polsce z tym asortymentem co oni maja zwlaszcza jesli chodzo i
dodatki i hydroponike. Tak ostatnio zrobili ogromna wyprzedaz i obnizyli ceny o ok. 30 %.
W sumie ok 10-15 zenskich to nie tak malo. Ile zwykle g z jedej rosliny miales ?

Jesli o pestki od Female Seeds to pewnie gdzies za ok tydzien pewnie beda bo wysylaja je w okreslone dni a poza tym jeszcze troche czasu minie zanim przyjda z ... nie wiem :D

Dogadalem sie wreszcie z cooopa :) Tak wiec pewnie beda w tym tyg. foty :D

G

Guest

:wave: Spoko fotki zawsze milo widziane. Fajnie zobaczyc jak tam wasze ziółko rosnie. No Anubis ile gram. Hmm wiesz nie mam wagi wiec nigdy nie wazylem ale moge Ci powiedziec ile mialem pelnych sloikow ziólka. Otoz zebralem plon i po wysuszeniu mialem 4 pol litrowe sloiki pelne towarku. Nie była to trawka najwyzszej jakosci, bo tylko i wyłącznie z moich nasion zdobytych w drodze wymian i tak dalej [ bagseed etc ] :joint: :lurk:

W tym roku opisze wam dokladnie co i jak i czy warto te Hollands Hope w ogole hodowac. Na SD i w ogole wszedzie po prostu tak sie podniecaja tym ziolem ze takie dobre na "zimne" klimaty i krotkie lata ze tylko to w sumie mnie sklonilo do zakupu. Myslalem podczas wybierania odmiany racjonalnie. Po raz ze to moj pierwszy sezon z dobrym genem no i juz wiem ile moze spierdolic aura. Nie patrzylem na odor level yield i inne tam taste, smell etc bo na chuj mi to jak ide out i tak te opisy to wiesz raz tak a raz tak. Niby HH ma miec 5%-12% THC czy jakos tak. Mysle ze na slonku osiagne z 8%- 10% THC.

Plusem jest ze w tym sezonie mam pożądny nawóz na kwitnienie, tylko i wyłącznie do marii. To daje mi mozliwosc patrzenia w przyszlosc w kolorowych barwach. W przyszlym roku zaczynam w pelni profesjonalnie i in i out a wiec wszystko MH+HPS, Fluoro 2x40W do Vega, Plus clone box dobre nasiona [ ale tylko standard zadnych tam female czy feminised ] Tylko z SD !
No i oczywiscie Terra Fl + Vega od Wojtka z Hempa. Mam zamiar zacząc rowniez cos [ moze ze 2 planty ] hydro w DWC no i zobacze i porownam do soil. A i Anubis zaopatrz sie w COCO soil + perlit jak dostaniesz te dobre pechy z FS. Kokos wygrywa z ziemią pod wieloma względami. Ja juz w przyszlym roku tylko w kokosie i perlicie bede sadzil. Z ta ziemią co roku problemy. Pod koniec kwitnienia to sie zaczyna i wqrwia do reszty. Dobra Pozdro Cooopa&Anubis zaprezentujcie Grow to pogadamy dalej. Narka Pes3fan :joint: :lurk: :wave: :yummy:

G

Guest

To pieknie. I co teraz z nimi zrobisz. A dostales jakies freebie? Pozdro

Hej freebe zadnego nie dostalem. Po prostu nie wierze ze leza u mnie w szufladzie :sasmokin: :woohoo: Nie wysieje ich teraz bo po co? jak nie mam oswietlenia itp. wiec poczekaja na przyszly sezon. Wtedy przekonam sie czy mozna c99 spokojnie w tym cudownym kraju hodowac i czy sie wyrobi. Razem z cooopa bedziemy miec wiecej doswiadczenia i na 100 % o ile nie bede musial wyjechac na kilka miechow to zrobimy wszystko wczesniej :D miejscowki juz sa wiec z tym nie ma klopotow. Jest to : GN collection
Cinderella 99 - f2
FEMALE
seedbay
Juz starczy z tym tematem :sasmokin:

Niech to szlag pogoda sie strasznie popsula , jeslu jutro bedzie tak samo okropnie to nigdzie nie jedziemy ( chyba ) haha
acha zapomnialem cooopa odwiedzal spota chyba wczoraj i mowil ze robi sie ciekawiej zwiazku z tym ze mielismy jedna wiazac a druga przyciac.Niestety nastapila zmiana pogladow i przycielismy obie :D na wiazanie jeszcze czas bo to 1 sezon :yummy: jesli nie jutro to naprawde za kilka dni sami przekonacie sie jak to wyglada. :yoinks:

G

Guest

No to congrats GN collection i C99. Jak dla mnie pycha. Z tego co czytałem bardzo mocne ziele. Bedziecie mieli kupe zabawy i przyjemnosci z grow tego cudenka. No i kazda bedzie zenska. Fakt niby oks ale nie zrobicie nasion :/ :badday:

Czekamy zatem na fotki. Przyciąc, poczekac, podwiazac oto cala moja technika. :joint: :lurk:

Teraz planuje zbudowac DWC bubbling Bucket. Mam juz 10L wiadro z pokrywką. Teraz tylko czas zebrac kaske wskoczyc na hempa i zamowic Substra Vega + Flores tym razem. Jezeli ktos tu na forum troszke sie zajmuje hydro i hoduje/hodowal cos w hydro to prosze o wypowiedź.

Jezeli ktos wie moze czy woda tzw "deszczówka" nadaje sie do uzycia w systemie hydro. Woda taka jest miękka z tego co wiem i nie ma tendencji do zmiany PH. Mam jej pelno i chcialbym wykorzystac. Jezeli ktos wie to spoko.

Mam zamiar tego jednego najzdrowszego POK Kush'a wrzucic w hydro. Zaczyna sie niezle rozwijac, wiec akurat. To bedzie moj 1 system hydro. Pozdrawiam Pes3fan :joint: :lurk: :yummy: :wave:

Ikser

Member
Anibus.. Co ci powiem to ci powiem,ale bardzo chetnie zaopiekowalbym sie 2 nasionami tej twojej c99.. Dla mnie wystarczy,a i dla was znajda sie jakies klony c99;-).. ?

Mały EDIT:

Co do tego Hydro.. Ja zrobilem LR w bubblerze.. Uzylem pompki do napowietrzania akwarium, a zamiast kamienia napowietrzającego użyłem takiej cienkiej zielonej rurki napowietrzającej którą po podgrzaniu można dowolnie modelować,więc równomiernie karmiłem korzonki;-)... Teoretycznie powinieneś mieć Ph Metr, oraz Ec metr.. Można też użyć miernika TDS.. Do hydroponiki można użyć WSZYSTKICH!!!!!!!!(wbrew powszechnemu mniemaniu) nawozów MINERALNYCH!! Nawozy organiczne są stosowane w postaci mączek rybnych, mączek kostnych, przetworów krwi i osocza i niewiem czego tam jeszcze..... W każdym razie środowisko hydroponiczne powinno być jak najbardziej sterylne,więc nawozy mineralne... Poza tym ZERO ŚWIATŁA!! To jest bardzo ważne,bo pożywka pleśnieje.. Niezależnie od składu.. Woda jak mowisz jest deszczowa.. ja bym takiej nie użył... Miałem notatki jaki skład powinna mieć woda do hydroponików,ale pożyczyłem je koledze, ktory studiuje biotechnologie:p... Woda najlepiej mineralna,lub wodociągowa odstała dłuzszy czas... Zależnie od nawozu i fazy wzrostu dawkowanie pożywki metodami wybranymi przez siebie... Wode powinienes zmieniac na max co tydzień.. Dokładnie myć pojemnik i zalewać świerzym roztworem pożywki.. Są różne szkoły zmiany pożywki.. Jedni pozostawiają połowę starej pożywki i mieszają ze świerzą 1/2-1/2, inni 1/4-3/4.. To zależy od ciebie,ale ja wymieniałem całość... Co do sadzonkowania roślin w hydroponikach.. Teoretycznie najlepszym podłożem hydroponicznym jest GRODAN czyli wełna mineralna do kupienia na HEMP.pl.. Jezeli zamawiasz juz nawozy z hemp i chcesz sie bawic w hydro to koniecznie przy okazji zamawiaj wełne!!! Perlit jest dostępniejszy i równie dobrze spisuje sie w hydroponikach jako podłoże. Co do gramatury podłoża... Jakbym mial sie znow bawic w hydro,to zakorzenił bym rośline w grodanie umieścił go w koszyku z perlitem i zanurzył w porzywce... Ooo.. jeszcze jedna ważna rzecz... Wraz ze wzrostem rośliny powinno sie obniżać poziom pożywki.. W pierwszej fazie pożywka pownna byc lekko kwasna,bo w takim srodowisku lepiej rozwija sie system korzeniowy(dlatego torf jest rownierz dobry jako podloze), po dotarciu korzeni do dna hydroponika powinno sie je zneutralizowac.. Ale to sa juz rzeczy na pograniczu niechęci.. nie bede ci mieszal w glowie.. Kup pompke do napowietrzania kamień nawozy i startuj;-)...

o.. i wkładając "najlepsza rosline jaką masz" do hydro licz sie z tym,że jest ona zupełnie nieprzystosowana do hydroponiki.. Zaczynając od podłoża, systemu korzeniowego, oraz donicy, kończąc na wadze... Ale jak chcesz.. Pozdro.. ide w kime :joint: pa

G

Guest

Kazdy by sie zaopiekowal hehe. Niezly rarytas. A klonow mozna naciachac co niemiara. Pozdro Pes3fan

G

Guest

:wave: :joint: Wielkie dzieki Ikser. Widze, ze bawiles sie w hydro co nieco. To swietnie. Mialbym mentora na dalsze plany. Pompke juz mam. Jest Ap100, do 100L akwarium mam do tgo kamien powietrzny o dobrej przepustowosci [ dl 5cm ] oraz 10L pojemnik ze zdejmowaną pokrywą. Dzis rozpocząlem budowe pojemnika. Wszystko solidnie wyczyscilem i jeszcze wyparze we wrzątku. Mam doniczki "siatki' takie jak z OG tylko ze kwadratowe 11cm/11cm. Pokrywke obkleiłem folią aluminową matowa stroną do góry i wyciąlem w pokrywce otwór na net pota. Wszystko teraz schnie i widac ze pasuje idealnie.

Teraz czas na nawozy i podłoże. Masz racje myślalem o welnie Grodan z hempa tych mniejszych kostkach. Są bardzo pożdne i super do hydro. Umieszcze wszystko jak mowisz w perlicie chyba [ zostaje jeszcze keramzyt ]
:lurk:

Tylko do startu potrzebne mi są nawozy do hydro. Z hempa bedzie kosztowalo,ale bedzie najlepiej. Susbtra Veg/Flo [ 90zl+koszt przes]

Jezeli chodzi o wode to juz chyba wiem co by sie nadalo. Woda oligocenska moze byc? W 5L bankach. Takie dwie na tydzien hmm spory wydatek. Wiadro jest 10L no to trzeba bedzie jak mowisz zrobic tylko domieszke i wlac 50/50.

Dzieki za rade. Hehe nie pomyslalem o kupnej wodzie. THX :joint: :yummy:

A roslina ktora mam, ta najzdrowsza to wlasnie roslina do experymentow. Mysle ze przezyje przejscie do hydro. Nie jest zbyt wielka i sie jeszcze do ziemii nie przyzwyczaila. Zobaczymy bede informowal o postepach w hodowli hydro. A i jeszcze 1 sprawa: jak zaczynam rosline z nasiona w grodanie to uzywac jakichs nawozow?? To podloze jest przecie obojetne. Daj znac Pozdro Pes3fan :joint: :wave:

PS gdzie mozna dostac te mierniki TDS, EC, PH ??? Pozdro once again

Dobra koniec z biadoleniem( czyt. jak chcecie :D ) nie na temat. Tak wiec zarzucam foty Papay

Zaczynam tym razem od tej mniejszej ( juz niewiele )

A teraz ta wieksza :)

Jak juz wczesniej wspomnialem przycialem je.

G

Guest

No calkiem nieźle to wygląda. Mówilem ze będą efekty. Ta wieksza bardzo widocznie sie rozkrzaczyla. Oby tak dalej [ indyja ] . Juz ja ja widze jako gesty busz rosnący poziomo a nie pionowo. Pozdro

haha tak to 100 % indica wiec nie licze bedzie miala 2 m :p haha uzylem trybu makro zeby lepiej przyblizyc temat :D
PS. HOT CARGO pewnie masz racje , jak tak dalej pojdzie to ta mniejsza bedzie wieksza :)

G

Guest

Wiemy o co chodzi Anubis. Sorry ze Ci sie rozjebalem na threadzie z tym hydro.

Tak jakos wyszlo. Maly Edit, wszystko wiemy. :D Pozdro :wave: :joint: :woohoo:

Dutchgrown

----
Veteran
Czesc anubis player i wszystkich innych!

Wyprobowuje moj polski, chcialam Ci tylko napisac, ze bardzo mnie
sie podobaja Twoje zdjecia Papai :woohoo: :woohoo:

Nie uzywaj jezyka polskiego do komunikacji ze mna, mam tylko
przy sobie znajoma Polke, ktora pomaga mi to napisac.

Nie smiej sie ze mnie!!>>>>DG :pointlaug <<<< do wszystkich Polakow!

:friends:
dg

hey Dutchgrown :wave:
I'm very glad that you enjoy them :D
That's very nice of your friend and I'm not making laugh of you :woohoo: I'm happy that you try to write in polish language.
cheers :wave:

Latest posts

Latest posts