ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Kantsis varmaan vähän lukemalla perehtyä asiaan ennenkun alkaa antamaan kasveille mitä sattuu. Tuota PK:ta tarvii antaa n. viikon verran koko kasvukauden aikana ja se on siinä vaiheessa kun kukinta on kaikkein kiihkeimmillään. Saattahan tuo kuollaki, vaikee sanoo ilman kuvia.
Hei muistakaa ny sellanen asia että A+B:llä, eli siis perus litkuilla vetää parhaat tulokset ennenku kokemusta karttuu. Älkää lähtekö hypetyksiin mukaan turhaan. Jos satoa haluatte niin vegettäkää kunnolla teltta täyteen. Peruslitkuilla ja pH-/+:lla tehty monia kovia tuloksia.
Mitä nämä vaaleat epätasaisuudet ovat varsissa? Kolmen plantun kymmenissä kasvukärjissä melkeinpä jokaisesta löytyy näitä jonkin verran.. eli ei hätää?
Menee meikän tietojen ja ymmärryksen ohi tuo. Ulkona oon samanlaista jälkeä nähnyt pitkän kuivan jakson jälkeen syksyllä, mutta sisäkasvatuksessa siitä tuskin on kyse.
Satorit kuukausi karvojen näyttämisestä. GT424 + 600W lumatekin 110% digitaalisella muuntajalla, sekä cooltubemaisella heijastimella. Kuukauden vegessä AHF ravinteet ohjeen mukaan. Kukituksessa siirryttiin lucasiin (edelleen AHF) 2/1ml / litra vettä annostuksella. Kolmannella viikolla alettiin bloomia lisäämään ja mikroa vähentämään, kokonaismäärän pysyessä samana. Lisäksi käytetty silikaattia ja diamond nectaria miedoilla annoksilla. Vedet vaihdettu kerran viikossa ja pH tällöin säädetty kuuteen, josta sen on annettu laskea noin viiteen (monesti kuitenkin saattanut neljääkin moikkailla...). Vesien vaihdon jälkeen EC ollut 1,2 ja veden vähentyessä se on noussut jonnekkin 1,5-1,8 tienoille.
Natikka oli kukituksen alussa jossain 15cm päässä latvoista ja oireiden ilmetessä ja pahetessa sitä on nostettu nyt aina 30-40cm asti. Kellastuminen alkoi polttimon välittömästä läheisyydestä, mutta on sittemmin levinnyt laajemmalle. Kellastumista esiintyy kuitenkin vain 'pintalehdistössä'. Pelkkää natikkaöveriä vai muutakin? Lisää kuvia ja infoa annan tietenkin mielelläni .
Pitäisiköhän vetää vain kylmästi tuolla lucasin 2:1ml per litra anostuksella&suhteella loppuun asti, vai jopa pullon kyljen mukaan eikä kikkailla enempiä, aika amatöörejä tässä kun vielä ollaan..
Kasvien vammaisuus leviää edelleen. Budit kuitenkin turvonneet ja kehittyneet, eikai tässä montaa viikkoa enää tarvitse kärvistellä.
Mutta eikö kukaan tunnista kyseisiä oireita? Viime multasato jäi todella vajaaksi ja oireet olivat aika tismalleen samat, pahemmat ja aikasemmat vain.
Vain suoraan valossa olevat lehdet oireilevat.
Voiko tä vaan olla liikaa valoa/säteilylämpöä edelleen? Mitä muita oireita silloin löytyy? Lehdet tuntuvat mielestäni haurailta ja rapsakoilta, verrattuna varjossa oleviin.
Mikähän kaveri bubblegumia mahtaa vaivata? Kasvi on reilun kuukauden ikäinen ja vegen alkuvaiheessa kasvi hörppäsi kaiken veden loppuun josta seurasi kasvin kellastuminen. Tapaturman jälkeen kasvi on kasvanut ihan hyvin, mutta uudet lehdet ovat edelleen keltaisia reunoilta. Alustana on flo-gro 500 ja ravinteet ovat ghe grow, bloom, micro, diamond nectar sekä mineral magic. Minun silmääni näyttäisi vajarilta mutta pönttöön on kuitenkin lisätty ohjeiden mukaiset vegeravinteet.
Mä sanoisin mutulla et lecasorasta irtoaa hiekkaa/pölyä ja se nostaa ravinnelitkun ph:ta ja ehkä muutenkin häiritsee juuria ja sit siitä on muodostunu sinkkivajarit.
Jos sattuisin olee oikeassa ni putsaa hydrosysteemi (pölyt/hiekat pois mahdollisimman hyvin kaikkialta), pistä uudet litkut ja sit jatkossa tarkkaile ettei ph nouse liian korkeaks ja jos sitä paskaa irtoaa edelleen ni tee sama homma tarvittaessa uudestaan.
Noista Satoreista veikkaisin et liikaa lannoitteita.Satori, samoin kuin kaikki Mandalat on miltei no nutrients kasveja.
Mullassa en lannoita niitä ollenkaan enää typellä ( mullassa on jonkinverran kun istutetaan, sen mitä tulee uudesta mustasta mullasta sekoitettuna edelliseenistutusalustaan, eli aika minimi) ja lepakonlantaa on loppuistutuksessa hiukkasen, mut sen jälkeen ne saa enää kerran Cal-magia ja ainoastaan happoja, Em, merilevää jne...
Mandalat kasvaa mahtavasti kun lopetatte niiden myrkyttämisen suoloilla opin tän kantapään kautta ja nyt on mahtavia, upeen terveitä kasveja
Kioksille sen verran, että sun kasvit näyttää terveiltä joten tuo lienee vain ns.variegata lehti, eli niinkuin vaikka muraatissa on valkovihreitä lehtiä, saattaa joskus hampullakin olla. Ei ole mitäänvaikutusta kasvamiseen joskus ollut itseläkin ihna isoja valkoisia läiskiä. Aika harvinaista
Mandalat kasvattaa aika orgaanisesti ja niiden kasvit on tehty menemään lownutrienttina.
Toi topicci kuitenkin käsittelee kaupallisia lannoitteita, eikä sitä voi käyttää oikein orgaaniseen, muistakaa toi ero.
Just katselin tuossa vuoden lannoitetarpeita.
Kilon purkki lepakonlantaa riittää vuodeksi, pullo potsiliä, merilevä, humiccia viel pullo ostetaan, tuhkaa uunista, piimaata on pussi, sieniymppiä pussi on, aloet kasvaa ruukussa,
nokkosvettä tarttee tehdä talveksi, sammalta kerätä suolta.
Siinä se, noilla mennään, eikä tuu kalliiksi.
Alfalfaa ja valkosipulia viel joskus teenä ja bokashikompostia ruukkujen pinnalle, EM teen itse.
Mun "lannoitekulut" on jotain 30-50 € vuodessa?