http://postimg.org/image/8jw4duea1/ tollasia mustia pisteitä ja toisessa setupissa samanlaista muttei noita mustia pisteitä ja näky lehden päällä pieni mato 1-2 mm pitkä.vähä on lehtivihreetäkin lähteny,joku syöny?
mahdollisesti lamppu liian lähellä, näyttää lämpöstressiltä.
isot lämpötilat saa myös kasvin juomaan aika runsaasti eli jos kasvi pyrkii vain korvaamaan nestetasapainoaan mutta joutuu veden mukana ottamaan sitte pakostakin vielä ravinteita vaikka niitä on jo tarpeeksi.
toinen juttu mikä voi vikana olla että on liian alhainen kosteusprosentti mikä saa ksvin juomaan tankista ja aiheuttaa nopean ec:n ja ph:n muuttumisen, esimerkiksi jos ph seilaa 5- 6 välin parissa kolmessa päivässä se jo riittää moiseen oireiluihin ja siihen auttaa vain oikean kokoinen vesisäiliö joka mitoitettu kasvine lukumäärää katsoen. noin 10 kasville vähintään sen 200l säiliö eli sen 20litraa per kasvi.
AF-ravinteita 2:1 bloom:micro suhteella.
PH seilannut 5-6 välillä. Lämmöt 24-30. Kellastuminen alkoi kukituksen alussa jota takana nyt 4 viikkoa.
Alkukukituksesa EC oli noin 1 jota lähdin sitten laskemaan viikko sitten kun aloin epäilemään övereitä. Alin arvo johon sen olen tähän mennessä laskenut oli pari päivää sitten: 0,54. Tästä muutaman päivän päästä (tänään) se oli noussut 0,68:aan. Vettä tuntuu kuluvan noin 5 litraa päivässä.
sanoit lämmön olevan 30 astetta aiemmin, juuri semmoiset lämpötilat aiheuttaa tätä palamista koska lehdet ei kerkeä korvata vettä mitä se joutuu haihduttamaan pitämään lehdet kosteana, poikkeuksena jotku lämpöä kestävät lajikkeet.
lämpötila pitäisi muutenkin mitata infrapunamittarilla latvasta oikean luvun selvittämiseksi, monet mittarit heittelevät jopa sen mukaan onko muovi anturin ympärillä valkoista tai mustaa tai varjossa tai viimassa yms, ja kasvit kärsii vaikka ne olisi 5m päästä lampusta mikäli asteita on liikaa, valoakin voi myös antaa liikaa eli turhaa sähkönkulutusta jota ksvit ei pysty edes hyödyntymään noin pienellä alueella.
peukku sääntö kasveille hydrossa on sen 20 litraa per kasvi, ihan sen takia se suunniteltu vaihtoväli ravinteissa (riippuen tietenkin merkistä) on yleensä sen pari viikkoa jonka kuluessa ph:n pitäisi seilata ksvista riippuen sen maksimivälin sen takia että tietyt ravinteet ovat kasville paremmassa muodossa syötäviä" eri ph arvoilla 5-6 välillä ja nämä bufferit jotka pitävät ph:ta paikallaan ravinteissa ovat itse kalium,typpi,fosfori yms joilla on kullakin oma happamuus ja emäksisyys joten laihoilla ravinteilla on myös vähän buffereita vedessä ravinnetankissa ja näin ollen ph:n nousu on nopeampaa ja tulee liian isoja vaihteluja ja se yleensä näkyy kasvissa juuri tuommoisena mitä sulla kuvassa, sekä jatkuva veden säätäminen ph.lla llian laimeiden litkujen takia on melkoisen työllistävää joka päiväiseisesti säätää,isolla tankilla ehkä ei ollenkaan tai kerran max pari kertaa 2 viikossa, riippuen kasvu vaiheesta.
itsellä tuo 220 litran tankki jossa sen 200 litraa ravinteita, muutoksen huomaa joka päivä normi mittarilla joka näyttää 0.00ec/ms sekä tietenkin kasvista lukeminen on taito joka kehittyy vuosien varrella, onko typpeä liikaa tai fosforia liian vähän ihan vain värisävyistä ja kokemuksesta saman lajikkeen kanssa.