Köszi. Próbálta ennek megfelelően javítani a dolgokon, hát szerintem nem sok sikerrel. Azóta eltelt három hét, elég gyorsan is nő, de nem szép. A tápon nem változtattam, továbbra is ezeket kapja: Ferti 4 + CaN+ Mg, ezeknek az aránya 1:08:03. A magnézium arányát picit emeletem. Az Ec-t mindig szakaszosan emelem. Most már 1.9 nél járok. Növeltem a locsolások számát, most már kétszer locsolom, bő átfolyással de a kifolyó EC még mindig csak 1.06 Egyszerűen nem tudom feljebb vinni. Én a képekből azt állapítom meg, hogy erősen hiányos. Jól gondolom? Mit javasoltok, hogy tápozzam fel úgy a megfelelő szintre, h ne égessem le a gyökerét? Sajnos az autamata öntözésre jelenleg nincs módom. Kézzel locsolok, egyzser amikor kapcsol a lámpa, utna pedig 10 óra múlva. Így néz ki,klasszikus kalcium magnézium táphiány
Nem látsz némi hasonlóságot a tiéd és közte?Sziasztok!
Van több probléma a növényekkel, de nem igazán tudom tutira belőni, hogy vajon mi..
Ez a második köröm, de az elsőben ilyet nem tapasztaltam, egyfelől van egy rozsdásodás a levelek végén, először csak egynél volt, de nem állt meg a dolog, a többinél is elkezdett előjönni:
View attachment 18957946
aztán van egy olyan jelenség is, hogy a levelek elkezdtek a körvonaluk mentén sárgulni, és az új kisebb levelek felül már eleve sárgásabban, világosabb zöldebben nőnek:
View attachment 18957947
és van egy harmadik tünet is, ami már az első körömben is végigkísért de annyira nem tűnt gondnak, azért gondoltam most rákérdezek mi ez: a levelek elkezdenek pikkelyesedni, erre nem tudok jobb szót, így fel vannak pupujkásodva ( erre angolul rá se tudtam keresni )
View attachment 18957948
Az én tippem: túl sok fény, túl sok hő, kevés Kén kevés Kálium, szerintetek? Nagyon köszi minden hasznos tanácsért!!
köszi ez elég fasza cuccos!már van foszforhiány is meg kálium
de itt nézelődj
mer simán meg ki lehet válogatni mi lehet a szar
The Complete Guide to Sick Plants, pH and Pest troubles!
Joe's Fresh Guide to Sick Plant Diagnosis
Hát én nem értek hozzá de 1.56 megy be és 0.95 folyik ki az szerintem arra utal hogy kurvára nincs kaja a közegben... Próbáltad már hogy mondjuk feltápozod 1.5re? De ez csak az én véleményem...Ezen kívül van egy kisebb növényem, ez 3 hetes. Szépen nő, a tápokból szintén a F4+CaN+Mg kapja. Ennél most 1,56EC amivel önötözöm, a kifolyó pedig 0.95 EC. Itt az új levelek széle ilyen kissé fakó világoszöld, nem tudom mi lehet. A pára 68% a hőmérséklet 22 fok. A lámpa sincs közel. Ez hiány lehet? Köszi ha van tippetek.
köszi az oldalt. Majd most mazsolázok róla.már van foszforhiány is meg kálium
de itt nézelődj
mer simán meg ki lehet válogatni mi lehet a szar
The Complete Guide to Sick Plants, pH and Pest troubles!
Joe's Fresh Guide to Sick Plant Diagnosis
Pakkos héz! Nyúlik is rendesen. Középső topnak nem igen lesz helye. Ez még vegetál?azért nem, talán nevilles haze, nagyon régi mag volt és nem volt felcímkézve. Nem vagyok benne biztos.