What's new

Kérdezz-felelek

shiwnouk

Member
A másik, hogy sajnos meghalt a PH mérőm , egy régebbi de nem igazán használt aliexpresses klassziks sárga mérő volt. Mivel gyorsan kéne nem akarok most aliról rendelni.. ti mit ajánlotok amit itthon be lehet szerezni? valamelyik adwa? Előre is köszönöm!!

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
csepptesztert vegyé.. a szar mérő, kalibráló folyadék árából veszel annyit, ami bővenb tovább kitart, mint egy digit mérő.. amúgy is azok szart sem érnek, ami jó valamire azt meg nem fogod megfizetni és nincs is rá szükséged, nem baktérium vagy vírustenyészetet gondozol..

shiwnouk

Member
Köszi a gyors reakciót! Pont ma kezdtem el nézegetni ezt, mert én sem bízom annyira ezekben az olcsóbb mérőkben.. Elnézést hogy kicsit értetlenkedek de ez hogy működik pontosan? Az addig oké hogy indikátor folyadékot belecseppentem a locsolásra szánt vízből vett kis mintába, de hogy állapítod meg hogy megfelelő lett a ph 6.3-6.8 környéke? Ha zöldes/sárga akkor jó? Ha totál zöld vagy totál sárga akkor meg kicsit adsz hozzá csapvizet vagy valamit ami leviszi a ph-t? Vagy még a tök zöld meg sárga is jó? Azt nem vágom, hogy mennyire egyértelműen kiolvasható az eredmény a színből.

Last edited:

shiwnouk

Member
igen, bocsi, azóta át is írtam picit a kommentet, először összekevertem, de mondjuk Te milyen színre törekedsz? a sima zöld vagy sárgával már elégedett vagy? vagy tud lenni a végeredmény zöldes sárga is vagy ez nem annyira fontos szerinted?

shiwnouk

Member
köszi! amiket itthon árulnak azoknak nincs ennyire jó, átmenetes skálája de gondolom kombózható ez a skála másik folyadékkal is..
közeg: jha, hogy nem említettem, plagron growmix, főd :)

f2obsession

Active member
Nem teljesen kompatibilisek különböző cseppteszterek skálái. Lehetőség szerint a saját skálájára támaszkodva kéne használni mindegyiket. Szerintem amúgy jó a háztartásan egy Adwa ph mérő is, de cseppteszter mindig legyen akkor is.
Tessék, ez itt 3 különböző cseppteszter skálája egymás mellett 4000K-s CRI90-es ledes fényforrás fényében:

ph_scale.jpg

tejföl

Active member
Mé nincs itt offtopic? Namindegy.

Mielőtt kibasznám a kukába, felajánlom hátha kéne valakinek. Van egy komplett halál fölösleges hid szettem: Sonligth 600as digi ballaszt, avenger medium wing, mh meg hps pilács bele, 125ös ct. A foxpostos csomag automatás postaköltség áráért, btcben. Ha hideg van télen, led szkeptikus vagy, vagy imádod ha az ilyen szarok nálad porosodnak nem nálam, ez a te dealed :D

ZöldlombLegolas

Active member
Csilipaprikának, azokból is a legbaszobbaknak (Reaper, Habanero stb.) segítsetek már légyszi milyen közeget rakjak össze ami ár-érték arányban a legjobb.

Tőzeg 50% - kókusz 25 % - perlit 20% - marhatrágyában 5% gondolkodtam, de nem vagyok biztos benne, hogy ez így jó-e.

Kókuszból téglás cuccom van, azt mossam át kálcium nitráttal és jó lesz?

f2obsession

Active member
Csilipaprikának, azokból is a legbaszobbaknak (Reaper, Habanero stb.) segítsetek már légyszi milyen közeget rakjak össze ami ár-érték arányban a legjobb.

Tőzeg 50% - kókusz 25 % - perlit 20% - marhatrágyában 5% gondolkodtam, de nem vagyok biztos benne, hogy ez így jó-e.

Kókuszból téglás cuccom van, azt mossam át kálcium nitráttal és jó lesz?
Kint, vagy bent lesznek nyáron?
Kint nekem jól érezték magukat florimo általánosban kb 30% tőzeggel, meg 20% perlittel felütve. Töményet (marhatrágya helyett esetemben érett komposztot) meg olyan kb 40 centi mélyre raktam nekik.
Bent nekem csak simán kókusz-perlit keverékben. Kókuszom elvileg előre pufferelt (plagron), de a gyakorlatban veszettül elnyeli a tápot, meg kicsit húzza lefele a PH-t, szóval a közeget én azt a komplett ferti:Kálciumnitrát:epsom (5:4:3) kombóval szoktam addig flsuholni, amíg 0,9-1,0 tájára nem emelkedik a kifolyó.
Habanero Choclate-em volt tavaly, az veszedelem. Kb ultra dermmel kell kezet mosni, ha esetleg puszta kézzel vágod/morzsolod, különben lángra kap a farkad első hugyozásnál :D

Hello!
Virágzás 6.hetében vagyok,és furcsálltam,hogy nagyon barnulnak a bibeszálak.Lux mérő appal rámértem,és 80-90 ezret mutatott.Jól sejtem,hogy ez a gond?
Feljebb tettem a lámpát,javulhat még a termés a hátralevő 2-3 hétben?

Blekketekk

Active member
Fog még az a növény egy millió fehér szőrt hozni szüretig. A felső rügyek és levelek hogy néznek ki? Ha ott nem mutatkozik nagyobb gond akkor simán lehet jó szüreted szerintem. Jol emlékszem ez egy AK? Jut eszembe a magas párát orvosoltad pajti?

Fog még az a növény egy millió fehér szőrt hozni szüretig. A felső rügyek és levelek hogy néznek ki? Ha ott nem mutatkozik nagyobb gond akkor simán lehet jó szüreted szerintem. Jol emlékszem ez egy AK? Jut eszembe a magas párát orvosoltad pajti?
Igen,jól emlékszel.A párát meg tudtam oldani,stabilan 50% körül mozog,van hogy néha alá is megy.Igazából azt vettem észre,hogy nem fejlődnek a rügyek,és a bibeszálak kb.90%-a barna.Lehet ez Sativa jellemző?Eddig csak Indicáim voltak.Szerintem ott csesztem el,hogy közelebb raktam a lámpát,gondoltam így még jobban fog fejlődni,de nem mértem LUX-ot,vagy PAR-t.Nagyon burtális ez a Sanlight lámpa,de még nincs tapasztalatom vele.Viszont ahogy olvasom,ha sok a fény akkor kifehéredik a buga,és a felső levelek is.Ilyen nekem nincs szerencsére.

AILD10

New member
Sziasztok. Jól emlékszek, hogy volt itt valaki aki nevelt skywalker haze-t? (Dutch)
Ha van olyan, aki tud segíteni, linkjét kérem ne tartsa vissza.