What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

(Jurnal) Lemon Skunk 400W HPS Indoor

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar nu e buna apa minerala. Iar cea acida nu e neaparat buna nici pentru corp. Mult mai bine iei apa din o fantana, de la robinetul cuiva, ori din o balta chiar.

Skit

Member
of..m.am zapacit acum cu apa asta! deci renunt la apa din magazin :-/
in caz ca nu pot face rost de apa de fantana, o sa ii dau de la robinet. trebuie lasata cel putin 24 de ore in sticla fara dop, a? si trebuie folosite solutii pentru setarea ph.ului, a?

Mago

Member
Man,udale cu apa de la robinet..daca are clor laso 24 ore cum ai zis..si gata.
Eu zic ca te agiti prea mult..eu pe a mea am crescuto numai cu apa 50 zile nu a vazut absolut nimic,pacat ca a fost mascul...eu nu mi-am cumparat ph-metru.

K

katadyn

Eu și cu ph metru și cu detoate .Tot nu am reușit sa o scap sa nu aibe deficiente ..deci se poate și fără prea multa bătaie de cap

mike1983

Member
Recomand apa de ploaie , la mine in zona apa de ploaie are ph-ul 6,5 - 7 , mai bine de atat nu se poate , ppm-ul este undeva la 10 - 25 , depinde ce impuritati mai are prin ea , mizerie din butoiul de colectare , etc.Apa de la robinet nu e chiar asa de buna , cel putin la mine in zona nu e , are ph peste 8 , are mult calcar in ea , ppm masurat aprx 350.De cand ud cu apa de ploaie nu mai reglez nici un ph.Totul merge ok pana acum.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cu mentiunea ca apa de ploaie se colecteaza cu 30-60 minute intarziere dupa inceperea ploii, da! Altfel, nu.

Skit

Member
Bun! M-am lamurit acum :)
Despre apa de izvor ce parere aveti? nu ati pomenit de ea... am in zona cateva izvoare...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu ii cumva un izvor puternic mineralizat sau concentrat mult prea mult pe unul dintre minerale ar trebui sa mearga. Dar il poti folosi si vezi in timp ce ii lipseste sau ce e prea mult. Alta varianta ar fi sa il duci la analiza si sa adaugi doar elementele care lipsesc. Orice ai face, fii cu ochii pe ele, macar sa observi din timp daca nu le place ceva.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Recomand apa de ploaie , la mine in zona apa de ploaie are ph-ul 6,5 - 7 , mai bine de atat nu se poate , ppm-ul este undeva la 10 - 25 , depinde ce impuritati mai are prin ea , mizerie din butoiul de colectare , etc.Apa de la robinet nu e chiar asa de buna , cel putin la mine in zona nu e , are ph peste 8 , are mult calcar in ea , ppm masurat aprx 350.De cand ud cu apa de ploaie nu mai reglez nici un ph.Totul merge ok pana acum.

Trebuie sa tii cont ca apa de ploaie este practic apa demineralizata. Deci clar, nutrienti si poate si un adaos de Ca+Mg, functie de nutrientii folositi, desigur numai dupa ce s-au terminat din sol, sau pe-acolo.

pH 8 la apa nu e neaparat rau, caci atunci cand pui nutrientii, de obicei scade. Acuma, de la caz la caz. ppm 350 e mult, de obicei pe retele e la jumatate. La tine, deja stim, e alta parohie :D Eu insa am udat rosiile (si haldanul) cu apa inca mai dura, adica cu ppm mai mare, cam dublu, dar si dura, si nu au avut nimic. La rosii am folosit nutrientii organici de la Agro. N-au avut nika, si vorbim despre sora ierbii (oarecum )

mike1983

Member
Trebuie sa tii cont ca apa de ploaie este practic apa demineralizata. Deci clar, nutrienti si poate si un adaos de Ca+Mg, functie de nutrientii folositi, desigur numai dupa ce s-au terminat din sol, sau pe-acolo.

pH 8 la apa nu e neaparat rau, caci atunci cand pui nutrientii, de obicei scade. Acuma, de la caz la caz. ppm 350 e mult, de obicei pe retele e la jumatate. La tine, deja stim, e alta parohie :D Eu insa am udat rosiile (si haldanul) cu apa inca mai dura, adica cu ppm mai mare, cam dublu, dar si dura, si nu au avut nimic. La rosii am folosit nutrientii organici de la Agro. N-au avut nika, si vorbim despre sora ierbii (oarecum )

Da , stiu ca apa de ploaie este apa demineralizata practic , si da , la 2 - 3 udari trebuie completat cu Ca-Mg si alti micronutrienti.Arunca un ochi in jurnalul meu actual , pana acum nu am folosit deloc nutrienti in afara de Alg A Mic si Bio Heaven , nici macar Ca-Mg nu am adaugat.
In fine , la rosii am folosit si eu apa cu ppm 1500 , apa din fantana , crede-ma ca au mers foarte bine.

Am crescut si eu doua runde cu apa de la robinet , nu prea am fost multumit de rezultate , spre sfarsitul grow-ului , ultimele 3 -4 saptamani mai exact , se ridica ph-ul destul de tare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu vreti sa treceti pe organic... uitati de ph dupa ce se stabilizeaza solul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In fine , la rosii am folosit si eu apa cu ppm 1500 , apa din fantana [..]
Nu stiu unde ai gasit aceea fantana, dar ii ori un dezastru calcaros (sau, mai grav, un rezervor de acumulare pentru supradozele de nutrienti si pesticide a oamenilor din zona), si atunci ai face un serviciu umanitatii daca ai betona-o.. ori ii o mina de aur minerala, si in cazul asta mai bine o trimiti la analiza. Tind sa cred ca ii cumva calcaroasa daca rosiile au agreat-o.. oricum, 1500 ppm din ceva (orice) necuunoscut in apa.. sigur nu ii o varianta castigatoare de irigare a plantelor.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@mike: Acu ma prind de ce arata motanul tau asa. E de la apa, clar :p

Skit

Member
Pana la urma am ramas la apa robinetului :D

Dar din pacate ceva nu le convine :-/ arata cam asa

Vor sa spuna ceva dar nu imi dau seama ce..ma uitasem eu la ceva poze cu diagnosticuri doar ca din pacate nu reusesc sa imi dau seama ce se intampla... ma cam bate situatia :-/
Voi ce credeti ca ar vrea sa imi transmita si care ar fi rezolvarea ? :-S

Pana acum au primit doar de doua ori BioGrow.