What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

(Jurnal) Lemon Skunk 400W HPS Indoor

Skit

Member
oook. pana deseara sunt bagate sub cfl.uri.

acum am scos capacele de pe pahare de tot si arata cam asa:

afara e soare :D ce zici? le pun pe geam pana rezolv boxu cu cfluri? sau sa le las linistite in camera la intuneric? :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Oricum ar fi tot se vor lungi asa ca mai repede te concentrezi sa rezolvi cflurile mai repede

Skit

Member
bun bun. imediat se rezolva. doar ca ce imi mai lipseste e folia reflectorizanta :) se gaseste in comert ? sau o gasesc doar online? :)

Skit

Member
gata. sunt sub 2 cfluri de 32w. 2 din ele inca au coaja de la boaba pe ele, sa le fortez eu sau sa le mai las ? :-? pamant la tulpina sa pun acum? sau sa le mai las putin sa se ingroasa...?

Skit

Member
Ce apa din comert ar fi buna pt udare ? apa de la robinet e prea nasoala ca sa poata fi folosita :-/ phul apei difera in vegetatie si in inflorire? sau trebuie sa fie tot timpul cam ca si la pamant 6.5+- ?

Last edited:

Skit

Member

A doua lor zi de lumina :)

doua dintre ele au primele frunze aparute maronii la varf, parca se usca :-/
Arata cam asa...daca se poate observa. ar trebui sa ma astept la ceva? sau?

Umiditatea in box e de 37 cam mica, nu ? maine merg sa caut un umidificator, dupa ce detalii ar trebui sa ma iau la el ? care ar fi bune pt felul nostru de growing ? :)
Exista vre,o metoda prin care sa cresc umiditatea acum ? ceva homemade...

pytu

Member
Atarna niste prosoape umede daca ai spatiu, ori daca nu, umple niste pahare de unica folosinta cu apa si pune sosete in ele, un capat sa stea intr-un pahar si un capat in alt pahar, astfel ca materialul care este in afara apei va ramane ud si va creea umiditate.

Asta daca nu ai timp sa tot pulverizezi apa in box, care e mai eficient, dar umiditatea scade imediat, asa ca va trebui sa pulverizezi foarte des.

Skit

Member
am pus aseara o oala cu apa si a crescut de la 37 la 42 acum :) o sa pun niste prosoape acum sa vad ce se intampla... la umidificatoare te pricepi? vreau sa merg acum sa cumpar unul...

Skit

Member
vrea sa izolez marginile grow boxului cu silicon, e o idee buna siliconul? e vorba de acele spatii dintre stalpii de sustinere si rigips, pe unde iese zgomot si miros mai incolo...:)

pytu

Member
am pus aseara o oala cu apa si a crescut de la 37 la 42 acum :) o sa pun niste prosoape acum sa vad ce se intampla... la umidificatoare te pricepi? vreau sa merg acum sa cumpar unul...

Nu ma pricep la umidificatoare. Nici macar nu stiu la ce preturi sunt. Eu mi-am reglat umiditatea din sosete si cu putin ajutor din partea anotimpului ploios. Am reușit sa o mentin constanta din sosete.

In legatura cu apa pt udare din comert iti spun ce poti sa faci, iar apoi iti spun ce am facut eu. Iti recomand oricum prima varianta, eu am investit doar in seminte ventilatie si lumina de calitate.

Ia-ti un ph metru in primul rand (obligatoriu) . Apoi folosește un ph down si in felul acesta te poti folosi de orice apa din comert.

Eu folosesc zizin, care din conuziile mele, este apa plata din comert cu cel mai mic ph (exceptie apele care sunt special vandute ca avand o aciditate mare, dar si alea le gasesti la ph sub 5). Din o gramada de teste am gasit eficienta modificarea ph-ului cu ajutorul otetului. Nu stiu cum este la alte ape, insa 1/2-1 capac de otet de 9 grade la 2 litrii de apa, aduce ph-ul undeva putin peste 6. Am folosit apa cu ph cat mai mic, ca sa reduc cantitatea de otet. De obicei am pus 1,5 - 2 capace la 5 litrii.

In functie si de genetica plantei, poti sa nu folosești otet. Eu le udam pe toate cu aceeasi apa, iar unele mi-au spus ca ph-ul e inadecvat, altele insa se descurcau cu 7. De cand am modificat ph-ul, plantele nu mai au deficiente de absorbire a nutrientilor.

Acum dezavantajul pe care l-am observat la acea apa, este ca ph-ul creste la loc dupa 4 zile (nu am explicatie) . Banuiesc ca oricum uzi imediat, iar apa este absoarbita deja in decurs de 4 zile.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si cu mineralele din apa, care se acumuleaza daca uzi mereu cu aceeasi.. ce faci? Le scazi din tabelul de nutrienti sau le lasi sa se acumuleze?

Skit

Member

Cam asa arata undeva la primele lor 10 zile :)

din pacate nu am tinut cont de ph-ul apei cu care an udat si il avea de 7.5 :-/ oare in a 3-a poza sa fie vre.o problema din cauza asta ? am cautat azi teste de ph dar nu am gasit :-/ o sa mai caut maine...
in caz ca sunt probleme mari cu ph.ul, ce ziceti ? dupa ce le mut din pahare in ghivecele de 18l o sa se schimbe treaba si o sa revina la normal tinand cont ca pamantul o sa fie proaspat si apa cu care o sa continui sa ud mai atent aleasa... ?
in rest vre,o parere? ar trebui sa le fac mutarea in ghivece acum oare? peste inca vre.o 10 zile maxim ma gandesc sa activez hpsul...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da-le apa cu ph bun si ceva solutie slaba de nutrienti (inclusiv micro) si ar trebui sa fie ok.

Skit

Member
Te referi la o apa cu ph cat mai mic, nu ? 5-6 maxim? la solutiile astea nu ma pricep man :-/ si imi e cam frica sa iau orice...daca merg in magazine si ma uit pe raft la acele solutii sunt, dupa ce detalii ar trebui sa ma iau ? iar in "angajatii" magazinelor de profil din orasul meu imi e cam greu sa am incredere..

de udat nu pot spune ca le-am udat prea mult...le-am udat de vre.o 3 ori astea 10 zile dar cu putina apa. in schimb pulverizez cam de doua ori pe zi bine pe ele. 2-3 ori...poate chiar 4 :-?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tu acusi ar fi bine sa uzi pe la ph 6.8 asa. Ca sa nu fie prea brusca schimbarea. Normal ar fi 6.5-7..

Skit

Member
Oook. Am intels :)
Cand ai zis "ceva solutie slaba de nutrienti (inclusiv micro)" te refereai la acele solutii ce se gasesc in magazinele de profil? vreau sa merg acum sa caut, imi poti spune asa cat de cat cum sa ma orientez ?
Ms.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Solutie inseamna APA (in cazul nostru) cu nutrienti. Daca ai deci un nutrient complet poti sa folosesti jumatate de doza si apoi sa ii faci ph-ul. Daca e de gasit solutii la magazin va trebui sa alegi tu in functie de ce e disponibil.

Skit

Member
Ah..doar la apa nu ma gandeam :) Poi am BioBizz Set Basic ( Bio-Grow, Bio-Bloom, Top-Max) Pot sa incep cu Bio-Grow, a ?

Last edited:

gganjaabwoy

Active member
la varsta lor ai putea sa le dai 0.5ml/L de biogrow si ceva aditivi de radacini daca ai(daca n-ai si vrei sa achizitionezi iti recomand rootbastic)