What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

jakie odmianki na outdoor 2007?

LDV

Active member
Shaman
AK48
K2
Early Girl x Lowryder (F1 i F2)
TOP44
ICE
Haze x Skunk (niewiadomo ale raczej tak)
White Widow x Santa Maria
Vortex x Rosetta Stone
White Russian x Afghani (moze bo troche mi szkoda)
Early Misty (niewiadomo ale raczej tak)
OutMIX KOB
NL x ?? by KOB (miał ktoś? co wyrosło?)
Lowryder x Hells Angel
3wp#1
Lowryder Fx

jeszcze tak chciałbym:
Passion#1 i Durban Poison spróbować ale juz niemam siana, nawet niemam żeby wysłać pare kopert ale dobrze ze nie kazałem nic wysyłać dopłuki ja nie wyśle xD. Ale fortuna kołem się toczy za tydzień pewnie będzie odwrotnie hehee

jeszcze pewnie pare innych odmian bedzie do wysadzenia, teraz sobie nie przypominam...

Także teraz pozostała kwestia spotów zeby bylo gdzie te grubo ponad 100 nasion wysadzić... :)

Pozdro

Last edited:

Apage

Member
Na seed.pl bonusem jest (Kali Mist x Arjan's Haze) x (Oasis x Lowryder) - miał to już ktoś , lub może domyśla się co z tego wyrośnie ? Powinno być to chyba bardziej sativowe wiec nie wiadomo czy ta domieszka LR sprawi że ta odmiana dojdzie w miarę wcześnie ?

bogusik2

Member
LR nie sprawi że to będzie wczesne a czy sativkowe to zależy od pheno jakie sie trafi ;)
Ja powtarzam pytanko co do czystych afrykańskich sativek.. pzdr

G

Guest

Bogusik, czysta afrykańska sativka to może być zarówno marokańska sativka, odmiana z RPA jak i sativka z okolic równikowych. O ile te z północy i południa kontynentu powinny dochodzić u nas bez większych problemów to odmiany równikowe będą miały z tym duży problem. Tak mi się przynajmniej wydaje... hmmm...

EDIT: Niektóre równikowe sativy potrafią kwitnąć nawet 4 miesiące. Zobaczcie np to:
Bulénath said:
Heres momma:

First week flower:

a week later:

Day 48, on the right:

Day 60:

Day 85

Day 111:

Day 118

Last edited:

bogusik2

Member
Grunwald dzięki :D więc wszystko sie pewnie wyjaśni jak poznam te odmianki... pzdr
E: gdzies mi zniknol temat o inauguracji Sliffa :chin: ocb??
Nikt nie pisze jak sie impreza udała :D pzdr

E2: Zedytuje bo sie off top bedzie robił :)
Grunwald - to była moja pierwsza myśl.. jak ja bym tam poszedł to pierwsza rzecz: napisac jak było, czy nikt nie "ucierpiał", czy wszystko poszło ok..
Miejmy nadzieje ze to wina kaca :D chociaż powinni raczej palić niż pić :p pzdr

Last edited:

cheech and bong

Active member
ja proponuje wszystkim na out jak zawsze klasycznego skunka1# ma super zbiory i bardzo ciekawa moc i szczerze mowiac ten z outdoora jest bardziej tripowy niz indoorowy daje wiecej efektow wizualnych no i tych klasycznych skunkowych (mowie o tym "ej ktos tu jest! no co ty nikogo nie ma, nie widziales? ;])dochodzi zazwyczaj do poczatku pazdziernika. duza zaleta skunka jest to ze nawet z outa wychodza super grube zbite topy ktore nie sa tak lisciaste jak to czesto bywa na dworze. Pozatym warto miec skunka 1 jeszcze z jednego powodu mianowicie kazda krzyzowka z ta roslina daje bardzo ciekawe efekty np z white widow, NL i innymi popularnymi. Ja w tym roku startuje z roznymi krosami skunka ktore dostalem od KOBAJASZI dzieki man
ciekawy jestem co bedzie z skunk x LR

polecam smierdziela wszystkim a szczegolnie tego wlasnie z outdoora wtedy dopiero zrozumiecie co to znaczy mocny zapach ziola, jednak swiatlo sloneczne jest nie do zastapienia kompletne widmo powoduje lepsza i efektywniejsza przemiane cukrow a co za tym idzie zapach olejkow eterycznych wydzielanych przez kwiatostany jest bardziej pelny i intensywny. Kiedys byla jeszcze na og dyskusja ktore ziolko lepiej pachnie in czy out. Ja zawsze sie bede upieral przy swoim zdecydowanie out po dobrym curingu wygrywa

pozdro CHEECH

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Nikt nie siedzi, bramka była (wzglednie) szczelna. Pieski byc moze gdzies tam sie czaily, ale i tak zapach ziela byl tu i tam a ciasteczko, choc tluste, to calkiem smaczne. A impreza, powiedzmy dosyc amatorska, ale trzeba przyznac ze organizatorzy bardzo sie starali, i chwala im za to.

W sumie to rzeczywscie bylo epokowe wydarzenie - pierwsza polska gazeta o tematyce hodowlano-legalizacyjnej. I bardzo dobrze, ktos przynajmniej stara sie aktywnie przeciwstawiac represyjnej polityce obecnego (kazdego w sumie rzadu) a nie tylko narzekac na drakonskie prawa krecac blanta gdzies na lawce w strachu przed psami.

Ci co sie boja nie pojda na MMM w dn 12 Maja, cala reszte pozdrawiam! :wink:

pozdr, kov

Finger

Outdoor grower...
Veteran
mastio said:
maroca tez juz nie ma :/. wezem shamana na bank. a czy te gatunki dojda w polskim klimacie? : Skunk Special i cinamon? co myslicie?
Mastio to wstrzymaj sie jeszcze bo na dniach ma byc z tego co mi wiadomo .
Pzdr.

mastio

New member
chyba juz sie zdecydowalem wezme shamana i super skunka? chodowal ktos SS na out door? ma ktos moze fotki z out? :-D

G

Guest

Shaman x 5
Passion#1 x 6
Early Misty x 10 (chociaz nie wiem czy to dobra odmianka w smaku i mocy)
Skunk#1 x 10
Swazi Skunk x 5
Swiss Bliss x 4 (16-20% THC, i podobno olbrzymie plony z niej mozna uzyskac)
moze jeszcze Low Ridera zeby miec cos na koncowke wakacji
+ ewentualnie jakies bonusy

pzdr!

Last edited:

Biodizel

Member
hallucin regular (oparte na haze, dochodzi w N50-55 pod koniec wrzesnia :yoinks:)
belladonna regular czarna odmiana (dark purple)
purple widow od sjaman
still growin krajowa odmiana out, cross typu fourway, ciekawy stosunek topow/lisci, typowy zapach "trawy", komercyjna odmiana, moc srednia, plon extreme :D, znosi nawet dlugotrwale susze i rosnie nawet na slabej ziemi (praktycznie na piachu), wytrzymalosc i plon to jej najwieksze atuty (opis i pestki by spicey)

reszta to typowe odmianki
durban
hindu kush
NL
WW
shaman
passion#1
afghani
white russian x afghani
NL x ICE
P#1 x LR
LR2#LR
afghani x durban poison
hells angel
NL x KOM
EM x HH
WYD out
V x RS
NL x (EM x HH)
[(EM x CHEMO) x HH] x NL
durban x HH
Swiss Miss
MS x (EM x HH)
MS x SH
NL x ( EM x HH)
DF x LR
Vortex
IM x HA
Passion 27
i wiele innych

Last edited:
C

Ca2

W powietrzu pachnie wiosną... więc trzeba zacząć faktycznie ostro myśleć o outdoor 07.
W tym roku planowane:
Afghani Hindu Kush x Durban Poison
K2 x ???
Maroc x ???
White Russian x Afghani
Bubbleberry x Afghani
Pure Power Plant f2
I może jeszcze coś się kupi :)

Cel: dużo krzaczków różnych odmian po max 50g, żeby nie mieć mega zajebu na żniwach. Dojdą czy nie... mają być smaczne i ma trochę tego być :D Stawiam na różnorodność nie na moc.

G

Guest

@Biodiesel - ty nie bedziesz mial ogrodka tylko las! Taka ilosc zasluguje moim zdaniem na zalozenie nowego Parku Narodowego :yoinks: hihihi... Przyczynisz sie ostro do produkcji tlenu w Polsce.

p.z.d.r!

Biodizel

Member
wszystko i tak chyba na pestki pojdzie, a z resztek sie zrobi olejek hashowy :D kilka spotow chce zrobic w stylu, posadzic, zapomniec az do zbiorow, przetrwaja najsilniejszi :D Glegot, zanim sie obejrzysz bedziesz mial rownie pokazna kolekcje, a moze nawet wieksza, czego wam wszystkim zycze :D

gigi

Member
ja w tym roku bede mial bardzo slabego outa bo poczta przechwycila mi pestki polecony zaginal i 30 pestek do tylu poczta to zlodzieje nawet odszkodowania nie chca dac i do tego ukradli mi XY i XX odmiany bardzo dobrej tylko ze nieznanej nazwy od ziomka zostalo mu pare nasion posadzilem 2 i mialem XX i XY a tu jakies zlodzieje mi sie wbily na miejscowke i po roslinkach...(zdjecia mam u siebie w galerii)

moze ktos by zaoferowal mi kilka nasionek w ramach OS... z gory dzieki jak cos to PM

Last edited:

LUKAS

New member
napiszcie cos na temat mazara... nadaje sie na out? i czy jestescie zadowoleni o ile chodowaliscie.... pzdr

G

Guest

Jezeli juz wypisujecie co bedzie mieli na out'a to ja tak
30x HHxEM
11x Aurora Indica/SADxSkunk#1/AK-48 ( crossy pomiedzy tym wszystkim )
6x Mexican Sativa x Shaman
30x Shaman
6x Vortex x Rosseta Stone
13x Bagseeds ( przerozne z roznych rodzaji palenia :) )
2x (Homergrownpurple x Skunk#1) x ???

LUKAS z tego co pamietam to KOV mial Mazara ale indoor.
Pozdrawiam:wave:

Last edited: