What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

jakie odmianki na outdoor 2007?

mastio

New member
Witam wszystkich growerow :). tak sie zastanawiam co posadzic w tym roku w polu? w tamtym roku mialem MAROC z femaleseed i passiona#1 os pana Salvi :) bylem zadowolony. ladne solidne roslinki o dobrej mocy. ale teraz cos innego chcialbym tylko co? w tym roku chce sie bardziej przylozyc :-D. zastanawialem sie na easy sativa z FmlS, shaman z Dutch... pozdro dla wszystkich kochajacych growing ;)

bogusik2

Member
Durban Poison, Easy Sativa, Mexican Sativa, Shaman, Maroc, Purple Power, Power Plant, C99, Grapefriut, Hollands Hope, Early Misty, Trance, Passion#1, Skunk Special i można tak w kolko :D pzdr

mastio

New member
LUKAS: wiesz nie wazylem tego, ale z jednej rosliny ladne pare napchany workow suszu wyszlo, topy byly wielkie, to naraie naleprze odmiana jaka chodowalem, wiec polecam ;)\
\
Bogusik: wiem ze mozna tak wymieniac :p tylko ja sie pytam o odmiany wyprobowane przez userow. ktore sa godne polecenia ;)

cardiel

Member
Durban z nirvany sprawdzony przeze mnie i polecam :smile:

widzialem tez, ze paru userow bylo zadowolonych z durbanow z innych seedbankow, wiec to napewno bedzie dobry wybor.

Maroc w zeszlym roku byl hitem. Mozesz sprawdzic topic "co w ogrodzie rosnie ci?" i znalezc postu uesa Slaw77.

Hollands Hope nie polacam. Mialem pare sezonow temu, fakt doszla ale moc nie byla powalajaca.

Przy wyborze nie kierowalbym sie na Twoim miejscu przedrostkiem "Early" bo to tylko chwyt marketingowy. Sprawdzone & potwierdzone przeze mnie.

Tak wiec durban z nirvany lub Dutch ... i maroc, easy sativa z female seeds :smile:

pozdrawiam i powodzenia :smile:

xy1

Member
Czy ktoś z was uprawiał na dworze odmianę ICE z Nirvany??, czy dojdzie u nas??
Wiem że to nie jest odmiana typowo outdoorowa, ale ciekawy jestem jak by to z nią było.

Maroc wydaje mi się taki liściasty, czy to tylko złudzenie??

G

Guest

bogusik2 said:
Durban Poison, Easy Sativa, Mexican Sativa, Shaman, Maroc, Purple Power, Power Plant, C99, Grapefriut, Hollands Hope, Early Misty, Trance, Passion#1, Skunk Special i można tak w kolko :D pzdr
Hmmm, a co powiesz Bogusik2 na Leb27, Danish Passion, Bambata/ErdPurT, Haze/Skunk caled Black Devil, AK48/Aurora Indica/Skunk#1/SADP (4 way cross),NL, Leb27/Bubblegum/Erdbeer Purpurea Ticinensis?
U mnie będzie trochę inaczej w tym roku niż u wielu z Was... :sasmokin:

bogusik2

Member
Grunwald ja przy plonie stawiam na pewnie femi (wypróbowane)..
btw. fajne nasionka masz :D będzie super ciekawy tegoroczny out ;)
Na nasionka i ciekawe crossy zobaczycie u mnie na pewno kilka ciekawych pozycji ;)
Mastio moge polecić wszystko z tego co wypisałem oprocz Easy Sativy.. wg mnie baardzo słabe palenie :p ale każdy ma swoj gust ;) pzdr

cardiel

Member
grunwald

wszystkie pestki od usera E. sa ktoryms tam z koleji pokoleniem hodowanym pod Dunskim sloneczkiem wiec LEB27 i ErdPurT powinny dojsc bez problemu, jednak w przypadku crossikow z tymi odmianami zalezy na jakie fenotyp trafisz

pzdr :smile:

G

Guest

Bambata jest także wczesna więc niespodzianka może być w crossie z Bubblegum. Mam nadzieję że trfi mi się jednak wczesne pheno. Inne pestki to sprzęt z produktów krajowych więc przy dobrych wiatrach powinno być dobrze :D

LUKAS

New member
A jakie macie zdanie na temat MAZARa??? bardziej chodzi mi o out, ale chetnie poczytam ogolnych waszych doswiadczen z ta odmiana.. pzdr

bogusik2

Member
User E. jest baardzo życzliwy polakom ;) god bless people with passion ;)
Mam takie pytanko..
Czy typowo afrykańskie sativy mają u nas szanse?? (kminie sobie że Durban p. to przeciez afrykańska sativka, wiesz szansa jest..)
Dokladnych odmian jeszcze nie znam ale kopertka z Nelispruit już pewnie idzie ;) hyhy
Kiedy mniejwięcej moge spodziewać sie ścinki tychże sativ? pzdr

rogin

Member
cardiel said:
grunwald

wszystkie pestki od usera E. sa ktoryms tam z koleji pokoleniem hodowanym pod Dunskim sloneczkiem wiec LEB27 i ErdPurT powinny dojsc bez problemu, jednak w przypadku crossikow z tymi odmianami zalezy na jakie fenotyp trafisz

pzdr :smile:

Co do Leba to dochodzi bardzo szybko u nas ale nie polecam tej odmiany poniewaz ma mała moc i jakosc palenie nie jest najlepsza. Co do Erdber to moc ma dobra ale bardzo pozno kwitnie.

Ja w tym roku wysadzam duzo odmian, w zasadzie sam do konca nie wiem ile ich mam, musial bym zrobic fotke i tu wrzucic. Z głowy to beda:
- Zeszłoroczny Mix
- KOB mix
- EM/hh
- Shaman
- Vortex/RS
- RS
- Maroc
- NL
- LebxWYD
- White rusian
- ak48 x afghani
- schrom x buddach sister
-bubble bery x afghani
- sensi skunk x sensi star
- Durban Poison x Skunk #1

Pewnie jeszcze z 7 odmian nie napisalem, postaram sie dzisiaj wrzucic fotke.

Planuje jeszcze kupic Santa Maria i C99. W tym roku bedzie grooobo.

peace

Ja Planuje :
- maroc
- passion
- shaman
- durban / C99
- santa maria
- i jakies pestki od userów... jesli ktos bd miły i sie podzieli :( bo jak narazie u mnie z kasa bardzo cienko... :(
Jak widac wszysktie odmianki powinny dojsc na 100% w Polsce jesli lato dopisze jak w tym roku :) Cos czuje ze juz mozna bd wysadzac nawet w polowie kwietnia :D
Sezon 2007 zapowiada bardzo interesujaco :D Dużo nowych uzytkowników i naprawde coponiektórzy maja bardzo ciekawe crosiki :D
Życze Wszystkim Szczęscia i Oby lato było bardzo cieplutkie :D
Pozdrawiam

HoldenCaulfield

New member
Jako ze to bedzie moj pierwszy out staralem sie wybrac roslinki stosunkowo wczesne i nie wymagajace zbyt duzo. Zalezalo mi aby byly jak najbardziej zroznicowane, zaczynajac na sativkach, a konczac na indicach. Wybralem wiec
sativki:
Durban Poison x2 Seedsman Seed z seed.pl
Skunk no1 x3 od Seedsman Seeds z seed.pl
Zastanawialem sie na czyms wymierzonym idealnie mieszy indica a sativa:
hawaii skuns x2 seedsman seeds lub Lady Grow x2 z Dutch Quality Seeds z seeds.pl
indijki:
Marrocan Hash x3
Passion#1 x5 od pana Salvii
i ewentualnie Turkish Passion.
A co Wam by najbardziej pasowalo na out z pestek seed.pl, zalezy mi glownie na nich poniwaz mozna je brac na sztuki.

mastio

New member
ja wlasnie czaile sie na easy sativa, ale skoro mowisz ze slabe palonko ;). a sadzil ktos z Was shamana? chyba zdecyduje sie na niego... i cos jeszcze. chcialem c99 ale na cann.fr juz nie ma. bede sadzic feminizowane, plus kilka nasion wlasnej produkcji, bo skzoda mi miejsca i czasu a meskie

G

Guest

rogin said:
Co do Leba to dochodzi bardzo szybko u nas ale nie polecam tej odmiany poniewaz ma mała moc i jakosc palenie nie jest najlepsza
...
Palenie mocne rośnie mi w szafce i to mi zdecydowanie wystarczy. Na codzień wolę jednak spokojną sativkę, która nie uwala za mocno ze względu na w miarę aktywny tryb swego życia.
Z tego co słyszałem leb27 jest świetnym paleniem...
Popatrzcie na ten thread np. http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=51086

mastio

New member
maroca tez juz nie ma :/. wezem shamana na bank. a czy te gatunki dojda w polskim klimacie? : Skunk Special i cinamon? co myslicie?

mastio

New member
a powiedz fajah, jaki jest cinnmaon pod wzgedem zbiorow i mocy? chyba duzo nie wyszlo Ci palonka z jednego krzaczka?

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo Elo
Ja w tym roku koncze przygode :bat: za to bede pomagał kumplowi: nasiona zgromadzone juz na starcik to 50 nasion od kolegi z niemiec mix jakis Sativ i indic, potem Maroc&afghan paczka z nirvany, no i lowryder 1, szkoda ze nie LR2 troche drogi :confused: