What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Butelka

Member
ChaosX - ile masz miejsca na ten wentyl..?
sądzę, że istnieje kilka lepszych sprzętów niż Twój prezentowany - lepszych mam na myśli bardziej wydajnych. kwestie są dwie. Czy masz miejsce i czy chcesz dołożyć kilka kolejnych watów do boxa... :)

Silas said:
LukiPlayer: pierwsze nasiona zakup na cannabis.fr.pl............pokaż co potrafisz...i jak napisał hodowca: Będziesz trzymał poziom - my Ci pomożemy dotrzeć na wyższy level:)
widze niezłe nasionka tam są :) tylko cenowo troche kosztuje. Moze uda mi sie jeszcze od was jakies na probe wziac :) jesli ktos bedzie tak hojny
:joint:

melon

Member
witam,
chlopaki powiedzcie mi czy pod lampe 400w, boxa 120cm na 80 cm i 220 cm wys lepiej jest wziasc mniej roslin w wiekszych doniczkach (18 lub 20 litrow) czy wiecej a w mniejszych ? ( 11-15 litrow) ? jakiej pojemnosci doniczki polecacie ?

C

czaczo

troszke zle podchodzisz do tematu.jezeli chodzi o ilosc roslin na m2 ,to jest zalezne od ciebie ,co chcesz tam robic trenig czy standard 3 miechy i pozamiatane-rozumiesz ,gdy trenig to oczywiscie mniej roslin ,dluzszy weg i giecie -akrobacje ,podwiazywanie sciaganie itp.ale gdy standard 3-8 tyg wegu,to mysle ze sadzenie wiekszej ilosci jak 12 roslin na m2 nie ma sensu.ale gdybysmy rozmawiali o klonach to juz co innego,klony nie potrzebuja wegu ,mozna je odrazu po" ukorzenieniu" dawac na flo(klon sie ukorzenia praktycznie DO 3 tygodni)tutaj radzil bym sadzic wiecej na m2 nawet i 20 sztuk na m2,no ale jezeli klony na trenig to tez redukcja,nie pamietam gdzies w gazecie czytalem ze przy srogu sie redukuje ilosc roslin o 50%?ale pamiec ma juz.....
ajednak,nieodpowiedzial na pytanie ,co?odpowiedzial.trzeba tylko pokminic,niewiem powiem wam ze z dolniczkami wiekszymi jak 7litrow mozna sie spotkac tylko w polskich uprawach,no dobra ,ale to sa matki i rosna juz w doniczkach pol roku.z ziarna mysle ze wieksza jak 7.5 litra po 3-4 przesadzeniu niema sensu,zreszta zapewne ktos powie zaraz ja w wiadrze po farbie 20 litrowym mialem lepsze wyniki jak w donniczce 10 litrowej.no no panowie ,ja chcial bym zobaczyc na sam koniec korzenie w jednym i drugim wiadrze.

Last edited:
V

vod

@ stryju
lepiej podnieś trochę doniczki. konopie nie lubią mieć non stop mokrych nóg.

@ melon
zgodzam się z czaczo co do tych 7.5l
co do ilości roślin to masz różne możliwości, ale generalnie sog daje najlepsze plony w jednostce czasu. ile i jakie odmiany?

melon

Member
bo chcialem 4 white rhino i 2 passion :) i nie wiem bo myslalem o 20 litrowych donicach 4 tyg vega i potem flo bez treningu albo jesli juz to lekki fim i nie wime czy nie beda za duze te doniczki ( czy jestt sens takie wielkie) bo chcialem okolo 300 gieta wyciagnac ( minimalnie 8 uncji)

Last edited:
Witam koledzy. Chciałbym Was spytac jakich wymiarów mniej wiecej zrobic boxa , chce kupic nassionka lemon feminized. W piatek natomiast zrobic boxa i oczywiscie dolacze pozniej fotki :)

Silas

Member
Veteran
Dostosuj powierzchnię do mocy lampy.
dla przykładu:
600/400W - 1m2
250W - 0.5m2
150W - 0.25m2
100W - 0.2m2

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam

czego moze byc to przyczyna ? .... wczesniej zobaczylem to na WW w malej doniczce i pomyslalem ze za duzo nawozu ... ale wczoraj zobaczylem ze duze krzaczory tez to maja ( NIGDY TEGO NIE MAILEM) co to??

zaczynalo sie tak

a teraz jest tak

dziekuje za pomoc

pozdro

p.s. aha u duzych kobitek te przebarwienia widac w gornych partycjiach rosliny ( bo ten ww na fotce chicilo go od dolu ...)

Butelka

Member
lub ilości roślin (peste) które chcesz mieć w boxie...
ja proponuje podjąć decyzję o ilości roslin, dopasować wielkość boxa a do niego dopiero dobrać odpowiednie oświetlenie - bo przecież nie tylko HPS może się tam znaleźć...

Powodzenia kolego...:D

Silas

Member
Veteran
ziel-zielona: przenawożenie... dobrze znam te dziwactwa:D widzę, że twoje rośliny też są tak plastikowe jak moje dawniej :)

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
KORWA MAC!!

Silas dawkowanie mam 40ml na 10litrow wody , podalem polowe tego czyli 2ml na 1,5l - czyli rozciaczylem bardziej ... tez wczesniej nie mialem plastikowych lisci tylko teraz na tym organic canna , wydajne to gowno jest !!! nowy nawozy nowe wyzwania....
dziekuje ci Silas - ciagle sie ucze a i tak zdechne GLUPI !!!

pozdro

Witam po przerwie. Jako ,że myślałem jak tu zrobic boxa a troche to trwało.. I dzisiaj znalazłem coś ciekawego,tylko muszę sie was doradzić. planowana lampa to 250 W i 5 ziarenek lemon feminizowanych ;] A o to boxik

Podpierniczylem chatke pieknej Syrence heh

Wymiary 0,75cm x0,75cm wysokosc jak na razie 1,2m ale pozniej oczywiscie podwyzsze. Wszystko obłoże także sreberkiem aby odbijało światło.
Co o tym myslicie? Prosze o rady i z góry wielkie dzięki!
:joint:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
LukiPlayer widac ze sie wzioles do roboty - to dobrze .... a o tej swojej przerwie to zas nie pierdol tyle bo np. JA wypoczalem bez twojej nagonki na pestony!!!!
Box masz w deche ale co jak mlodsza siostra zechce sie bawic w nim za 4 miechy ??? ( czy on juz nie jest zainfekowany czasami plesnia ?)
Wymiary masz fajne ( mowie o boxie) nagniesz dellikatnie rosliny i 120cm wysokosci im wystarczy , co do folii domyslam sie ze niechcesz zajebac mamie folijke do piekarnika i tym se boxa wykleic - jak mama placek upiecze??? wymysl cos innego .... kiedys czytalem o tektorowych kartonach pomalowanych na bialo - pasowalo by mi to tam , ale znowu ktos ( pewno bezpodstawnie dopisal ze taka tektora sie zapali ....hmmm tego juz nie wiem nie chodowalem pod 250hps w kartonie )- obadaj produkt pod nazwa MYLAR
https://sklep.hydroonline.pl/go/_category/?idc="id_21"&sess_id=455cc261aae17f173b6734ccb9b6e162
jeszcze jedno , jak juz planujesz 5 sionek skunka to filterek juz masz ?? czy sadzisz w malo przypalowym miejscu ?

pozdro

Last edited:
Nie mam na szczęscie siostry ;p Nie,to nie jest pleśń na szczęście. Szczerze to własnie myślałem o takiej folii czyli sreberko czy coś..Bo mama nie piecze :D tekturowe kartony by pasowały mi też a na to folia mylar albo to sreberko. Filterki chciałem zrobić z 2 wiatraczków od komputera :] A miejsce to piwnica,poniewaz mam tam dostep do pradu oraz jest w miare ciepełko,bo piec od centralnego ogrzewania jest.