KuBcUsiK said:Witam, zamierzam rozpocząć pierwszą uprawe indoor w kokosie. Mam jedno pytanie:
Od jakiego momentu po wykiełkowaniu i przesadzeniu roślinek do kokosu zacząć je nawozić(canna coco A+B)? oraz czy moge roślinki od razu przesadzić do docelowych doniczek (18l)? Z góry dziękuje za odpowiedź
4xWW od Green House bez treningów w boxie 160x65x55cm i HPS 150W MASTER SON-T PIA Plus. Dodam że doniczki zajmują 100% powierzchni.ChaosX said:KuBcUsiK -> co to za odmiany, ze chcesz je przesadzać do 18l? będą ogromne. taka donica w koko to naprawdę spora donica
ChaosX said:KuBcUsiK -> jak dla mnie lampa za słaba a donica za wielka i tak nie obrodzą więcej niż pozwala na to swiatlo. :] 250W chociaż daj, bo przy 150w takie donice w koko nie maja sensu imho.
pozdr
Rozumie że to z jednej roślinki. Na jakiej to pow. było i czy jakiś trening stosowałeś?Silas said:KuBcUsiK: 150W da rade bez problemu. Ja w 10L kokosu + 4 tyg vega wytargałem na lampie 100W 74g sortu. Może roślina kolosem nie będzie ale za to napewno topy wyjdą masywniejsze. Daj full coco w donice... i jedź z tym koxem!. Zmień zamki w drzwiach coby jebańce od wynajmu ci się nie wbijali. Widziałem filmik na Youtube jak gościara przeszukiwała pokój studentowi któremu najmowała.
hodowca said:nikt nic tu nie sprzedaje.nasiona mozesz dostac jezeli pokarzesz ,ze jestes okej ziomus tzn. musisz troche sie tu zaklimatyzowac....pokazac conieco co potrafisz....albo chociarz popisac coś po czym inni mogą wywnioskować co z Ciebie za typek...hehe.wszystko to potrzebne ci jest aby zakolegowac sie z kims kto podaruje Ci swoje nasiona...
E: p.s. ,a tak wogóle to po pierwsze: zeby skontaktowac sie z kims poprzez pm ,a nie na otwartym forum -łamiąc regulamin: musisz mieć conajmniej 50 postów.
powodzenia