What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Indoor képek gyűjteménye

Brain.storm

Member
Ezt "szüreteltem" ma. :(
De mégis hogyan lehetséges ez indoorban? Szarrá zabálták a nagy leveleket. A bugákat nem bántották.
Honnan kerültek ezek ide? Semmi kontaktjuk nincs a lányoknak a külvilággal.
picture.php

Son of Soil

Member
Jajj, de ismerős kis jószágok. Nálam is vendégek voltak még régen egyszer. Kis fekete pár milliméteres példányokból szedtem le vagy 20 darabot egy boxból, de maradt bent egy darab, ami megnőtt kb. ekkorára, azt hallottam, hogy valami rágja hangosan a növényt. 1 hét volt mire megtaláltam a dzsungelben. Vóót is nagy öröm. Nálam bioland virágfölddel kerültek be.
Még egy érv, hogy felejtős a föld, ha termeszteni akarsz (bent).

Kukutyin

Member
Vagy előtte lefagyasztod a földet egy pár napra :) -20 és kb csírátlan lesz, nem hogy ilyen szépségek nőjenek belőle.

Medicropper117

Active member
Inkabb használnék olyan közeget ami mentes mindenféle szartól mintsem óvintézkedéseket hajtsak végre a szar alapanyaggal....
2016 van gyerekek. Már nem földben neveljük a növényt;)

DropleX

Member
Pl pont a dutch passion oldalan vannak olyan grow reportok hogy az illeto valtott hydrorol foldre mert jobb izu termek erheto el biofolddel- tapokkal..

what_can_there

Well-known member
Na ja, azert ne csinaljunk ugy, mintha csak hidroban lehetne felnevelni a novenyt. Hidro rendszerek voltak mar idoszamitasunk elott is, nem olyan nagy ujdonsag az, es nem mindig/mindehol indokolt. Szerintem aki hidrozott mar eleget, azt tudja, hogy ott sem mindig fenekig teljfel az elet. Azok a hernyok bekerulhettek a levegovel is, a lepkere gondolok, ami berepul, aztan szepen lepetezik. En 10+ eve foldezek indoorban, de sosem volt meg ilyenem.

what_can_there

Well-known member
Moby Dick XXL AUTO
végső magassága 126cm. karoznom kell majd, egyelőre elég volt kikötözgetni de ez majd változni fog valószínüleg, reménykedem hogy erősödik még a szára egy kicsit, mert igy kicsit ostor az a láb :D

Gubacs, hogy all a Moby Dick? Engem nagyon erdekel ez a strain, telen kiprobalom en is.

Son of Soil

Member
Na ja, azert ne csinaljunk ugy, mintha csak hidroban lehetne felnevelni a novenyt. Hidro rendszerek voltak mar idoszamitasunk elott is, nem olyan nagy ujdonsag az, es nem mindig/mindehol indokolt. Szerintem aki hidrozott mar eleget, azt tudja, hogy ott sem mindig fenekig teljfel az elet. Azok a hernyok bekerulhettek a levegovel is, a lepkere gondolok, ami berepul, aztan szepen lepetezik. En 10+ eve foldezek indoorban, de sosem volt meg ilyenem.

Drámaian kisarkítod a dolgot. :D

Senki nem mondta, hogy ne lehetne bent földben termeszteni. A föld egy kifejezetten jó kényelmes termesztő közeg, főleg így nyáron. Ráér jó pár naponta locsolni, az elején még tápozni se kell, mert tartalmaz tápanyagokat és összetételéből adódóan tömörebb lassabban szárad. Cserébe van számos hátránya, lassabb benne a gyökérfejlődés, az anyagcsere, így a növekedést is hátráltatja és kicsit sem nevezhető sterilnek, kártevők tömkelege lehet benne.
Aki nem akar sokat bíbelődni, az rakja földbe a növényt, minél nagyobb potban, keveset kell majd locsolni és abajgatni.

De kérdezem, mibe telik kikeverni egy adag kókuszrostot egy kis perlittel? Összerakni egy locsoló rendszert? Megemelni egy tálcát és abba belerakni a rendszert, majd naponta reggel locsolni egyet és a felesleges kifolyó vizet ellocsolni a muskátlira? Ezt még nem is nevezném hydronak se, amolyan semi-hydro. :D

Biotápozásról meg nem nyilatkoznék, nem próbáltam, de szerintem egy hamar nem is fogom, amíg a biológia tankönyvekben autotróf besorolás alatt állnak a növények.

iwantmorebuds

Active member
Gubacs, hogy all a Moby Dick? Engem nagyon erdekel ez a strain, telen kiprobalom en is.
[/CENTER]
Lecsaptam a toppot, nemtudok elég légmozgást csinálni a box tetejében ez volt a baj, és már láttam fura dolgokat, a maradék még benn van, mit szeretnél látni a maradék növényt vagy a lejött bugát?

DropleX

Member
Ez akkora hulyeseg xD fold pont azert jo mert van benne mikroelet, amit lehet fokozni pl microlifeal vagy bacto skinnel.. a folder is lehet tokeletesiteni humusszal,perlittel bla bla blaval

GK_420

Active member
Ez akkora hulyeseg xD fold pont azert jo mert van benne mikroelet, amit lehet fokozni pl microlifeal vagy bacto skinnel.. a folder is lehet tokeletesiteni humusszal,perlittel bla bla blaval
Így van ez hidróban egy behozhatatlan előny...:laughing: Láttam ahol a tankban halak élnek azok ürülékét bontják le a bacik és eszik a növények. Na ezt csináld meg fődben. :tiphat:

Son of Soil

Member

Szerintem te azt se tudod, miről beszélsz és akkor még finoman is fogalmaztam.
A blablát a microlife-ot és a földet milyen arányba kell kikeverni a perlittel, hogy nekem nagyon jó legyen? :D

Jajj, shiva, te menthetetlen vagy, de termeled a GDP-t és oxidálsz , szóval azért csak van hasznod . :D

Brain.storm

Member
Örülök, hogy ez a kukacos kép amit feltettem, ekkora hsz inváziót hozott ide. :D
Komolyan elgondolkoztam rajta, hogy ezentúl kihagyom a földet az étlapomról, és csak a kókusz+perlit kombót nyomatom a köv. körtől.
Ennél mindenképp szükséges minden nap locsolni? (gondolom nem azért mert kiszárad a közeg, hanem a folyamatos tápanyag ellátás miatt!??..)
Hogy lehet összerakni egy öntöző rendszert? Lehet ilyet készen kapni vagy mi kell hozzá, ha én akarom megcsinálni?
Bocsi. Nekem ez a barkácsolás dolog kurvára kínai... :D :D

DropleX

Member
Perlit 20%,microlifebol 5 lkent egy evokanalnyi, ennyi!
Hiaba adod amugy az okosat,ha az lennel nem ebben a putris orszagban elnel! :D
Na pa

Son of Soil

Member
Örülök, hogy ez a kukacos kép amit feltettem, ekkora hsz inváziót hozott ide. :D
Komolyan elgondolkoztam rajta, hogy ezentúl kihagyom a földet az étlapomról, és csak a kókusz+perlit kombót nyomatom a köv. körtől.
Ennél mindenképp szükséges minden nap locsolni? (gondolom nem azért mert kiszárad a közeg, hanem a folyamatos tápanyag ellátás miatt!??..)
Hogy lehet összerakni egy öntöző rendszert? Lehet ilyet készen kapni vagy mi kell hozzá, ha én akarom megcsinálni?
Bocsi. Nekem ez a barkácsolás dolog kurvára kínai... :D :D

Baromi egyszerű dolog. Józan paraszti ésszel összerakod, úgy ahogy neked a legmegfelelőbb.
Kell hozzá két veder, spagetti cső, toldó elemek, locsoló/csepegtető tüske és egy szivattyú. Én úgy raktam össze, hogy minden cseréphez egyenlő hosszúságú csövön jut el a víz, így ugyan annyi víz megy keresztül mindenhol. Raksz be egy tálcát, nem muszáj dántálca (ha a jó anyagból készült a tálca és a 4 szélén van a támasztó pont), mert így ha fúrsz egy lyukat középre a cserepek súlya miatt , középen lesz a legalacsonyabb pontja és ott folyik ki a víz, nem lesz pangó víz. A tápozás meg egyénre szabott, fajtafüggő, stb. én is külön keverékkel megyek 2 külön fajtára. És igen, azért kell naponta locsolni, mert gyorsabban szárad, mint a föld és az átfolyó vízzel kimosod a felesleges tápsókat. (Küldj egy püt és dobok linket hol lehet olcsón venni ezt azt)

Perlit 20%,microlifebol 5 lkent egy evokanalnyi, ennyi!
Hiaba adod amugy az okosat,ha az lennel nem ebben a putris orszagban elnel! :D
Na pa

Szerintem ez egy élhető ország, szeretek itt élni, valószínűleg különböző életszínvonalon és életfeltételek mellett élünk, ezért nem ugyan az a véleményünk. Lett volna lehetőségem számtalanszor elköltözni, de én szeretek itt élni, szeretem a magyar mentalitást (elég érdekes, de furcsaságában, egyediségében nagyon is szerethető). Ha neked nem jó itt, miért nem mész el? Na ez a jó kérdés.