örülünk vincent
Member
Klont szedsz hobbi?(en szednék)Milyen strain egyebkent?
Beke
Beke
Milyen step-by-step utmoutato? Leirtam a ket lehetseges verziot.
1. S1 (selfing - ontermekenyites): fogod a JB klont, kineveled, mielott viragzora kapcsolsz parszor lefujod ezusttel es utana siman leviragoztatod. Gyakorlatilag indukalt herma (reversed female) lesz a noveny es sajat magat porozza, a keletkezett magok az S1 generacio.
2. BC (backcross - visszakeresztezes): a JB klont mondjuk Skunkkal porzod (lehet regular kan, vagy indukalt herma), a keletkezett generaciobol (F1 - 50% JB / 50% Skunk) kivalasztasz 2-3 novenyt, ami a legjobban hasonlit az eredeti JB klonra es ezknek a pollenjevel ujra keresztezel az eredeti klonra. Az igy keletkezett generaciot (BC1 - 75% JB / 25% Skunk) tovabb szelektalod JB fenokra, ha szukseges (mert nem eleg uniform, vagy nem elegge hasonlit a JB-re) akkor megint az eredeti klon anyat termekenyited, a keletkezett magokbol lesz a BC2 generacio, ami 87,5% JB es 12,5% Skunk...
magát porozza? na ilyet se hallottam még... általában másik növényt szokás porozni a hermával. ugyanannak a fajtának egy másik klónját
Kosz whiped, szerintem hamarosan tulvagyunk a nehezen.
Azt ZK-n irtam le, hogy mi a kulonbseg mesterseges herma es termeszetes herma kozott. Nekem nincs meg, ha valakinek megvan linkelje. Roviden: ami magatol hermul, annak a kolykei is hermak lesznek, amit meg csak kemiai kezelessel lehet hermasitani, annak nem lesznek hermak az utodai. Nem az a lenyeg, hogy hova megy a pollen, hanem az, hogy milyen geneket tartalmaz.