Arata bine! Is curios de pineapple ca am vazut un film o data si mi-am adus aminte de strain,spor la treaba!
Scuze ca scriu mult.
La primul grow nu trebuia sa te incurci cu supliment de PK , si nici pamantul ala nu arata super.
Stai sa citesc tot topicul.
Cand vrei sa grabesti o planta din urma, o topezi pe ea, chiar daca e mai mica, si le mai astepti pe celelalte. Le topezi in ordine inversa, nu?
Eu n-am patit sa se topeze singura o planta, dar na, oi fi avut noroc.
Da, ai avut un pamant infestat cu gnats. Pe langa alte defecte...
Cand ai infestare cu gnats nu mai poti avea incredere in deficientele afisate de planta, nici in nutrienti. Trebuie sa calaresti situatia cat mai bine pana la harvest, apoi arunci si curatenie generala. Daca era un pamant bun iti recomandam ceva nematode sa il recuperi, dar mai bine il arunci si iei ceva bun, mai aerat, sa se vada perlitul deasupra la maxim 5 cm intre bobite. Eu am gasit pamant bun in comert, de la firme serioase, testat pe alte plante. Gasesti si perlit separat, si adaugi tu. Ai grija sa nu inspiri praf de perlit deloc !!! Cauta de minim 5mm granulatie, dar daca gasesti ieftin ia de care e si mai cerni, sau pui asa, daca ti-e greu si nu e aproape praf...
La anumite lucruri trebuie totusi sa ne resemnam si sa cumparam fara compromisuri. Traim in Romania, asta e viata.
Sa mai zica baietii , si fetele daca sunt, alt pamant gata de folosit, bun pentru incepatori. Eu stiu Biobizz light mix, cumparat din EU. Nu e ieftin, dar nici scump.
Decat sa le dai PK boost, mai bine le dadeai benefice. Ai inceput bine cu Voodoo. Cand il termini sa cumperi alt produs. Tu deja trebuie sa-ti construiesti fungi, bacterii, nematode samd in sol, daca vrei organic. Eu nu folosesc decat strict Juice Grow Bloom, si mai dau bat guano dupa ce ajung sa cunosc o planta, sa ma joc cu ea. Nu PH+-, nu PK la sticla, nu cal mg. Ma refer strict la ce observ ca e stilul tau de crestere.
Tu le-ai dat prea putini nutrienti de la inceput, si apoi in functie si de ce ai avut in pamant si cand au fost disponibili, ce-au mai tras gnatsii...
Cu light mix doar o udare doua cu apa chioara (nu cu clor), si poti folosi acelasi pamant linistit mai multe grow-uri cu Iguana Juice, fara sa reglezi PH. O doza sigura e 2ml/L, valabil si in Grow, si in Bloom, si uzi cat crezi. Ajustezi 1,5-2.5 (la monstri) , in functie de evolutie. Poate altii ajung sa dea 3, sau chiar 4ml/L, cat recomanda producatorul, dar as vrea sa vad o planta udata cu 4ml/L.
Dupa ce se deregleaza PH-ul din sol, iti arata plantele, si suplimentezi cu dolomita, turba, dupa caz. Dar foarte rar faci chestia asta, atat timp cat e carnaval la tine in sol si nu adaugi alte tampenii.
De clor scapi si daca treci mana prin apa cateva secunde, dar recomand apa din natura, ca e vie.
Fara gnats. Mi-au mancat viata intr-o vara, dar am luptat pentru pamant si am castigat, tot organic.
Am auzit ca si mantis sunt bune la gnats...
Tulpini mov mai au si din genetica, de frig ("noaptea !!!"). Mai face ea niste mutari, management de nutrienti, stres, mai face pe stramba. Bucati de tulpini mov sau vene mov sunt common. Streseaza-te si repara doar daca ai probleme. Pasi mici. Cu gnats nu poti avea incredere in nimic.
M-au facut cu o planta pe care o stiam pe de rost de vorbeam singur prin grow. Blestemate insecte.
Nici cand incep sa fie tricomii amber nu e gata, pentru ca din lipsa de experienta ce vezi tu e reflexia pistililor maro in tricomi.
Poate poti pune poze. Te ajut. Producatorul cand zice ca sunt gata?
Tu ai zis prima oara ca pe 5.02 le-ai bagat in floare, iar pe 22.02 ca au 7 zile. Pana la urma cum e?
Iti notezi tot ?
In loc sa le ancorezi cu plasa, recomand sarme ancorate de buza ghiveciului, sa le poti scoate individual oricand, sa ai acces facil pe dedesupt.
Rupe cate putin ce ai de rupt pana in ziua 21, apoi nu mai rupe nimic decat daca e imperativ. Stres inutil.
Lumina e prea jos. Plantele deja se bat cu gnats pe nutrienti, nu poti da mai mult ca nu dai doar ce lipseste. N-are ce face cu lumina ta.
Poate le poti trage pe alea mai inalte mai jos, sa fie cat mai egale.
Stai chil , nu te apasa prea tare. Tine lumina la 45 de cele de sus, si uda cu 2 Bloom pana la sfarsit.
Apoi dezinsectie amanuntita.
Edit: am plecat sa cumpar cameleon, revin cu update