What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

First indoor

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Elo.
Panowie pozazdroscilem fotek kilku userom i startuje ze swoim 1 indoorem. Jakoze nie mam doswiadczenia w domowej uprawie chcialem sie was zapytac jakic nawozów uzywacie na weg i flo?

Wszystko bedzie stało pod 250W HPS z chłodzonym odbłysnikiem i szyba.
Box bedzie zrobiony z 4 kantówek (rama), sciany bedzie stanowila folia ścółkowa (biała z jednej strony z drugiej czarna).
nasiona noname bo szkoda mi na 1 raz jakiegos konkretnego strain'a.
Wentylator do wdmuchiwania powietrza do boxa oraz jeden kijowy od zasilacza do kompa (awaryjny bo nie wiem gdzie go zamontowac).
taka troszke prowizorka ale na 1 raz chyba styka.
Mile widziane komentarze i porady :wave:

G

Guest

Finger said:
Uzywam nawozu http://www.substral.pl/osmocote_2w1.php + podczas flo dodatkowo http://www.plantpol.com.pl/strony/1/i/421.php
Poprawilbym wentylacje, np wentylator lazienkowy koszt okolo 30zeta
A i timer koniecznie elektroniczny/mialem przykra niespodzianke z tym zwyklym/
Jakie masz oczekiwania wzgledem odmiany ktora tam bedzie stala?
Mysle ze nastepnym razem postawie na BubbleGum co myslisz? Moze Cie nakrece abys wlasnie zakupil ten wynalazek ?
Panowie ogrodnicy macie jakies doswiadczenia odnosnie tej odmiany.
PS. Finger podlacze sie do ciebie z moim ogrodkiem gdzie juz jest bardzo zielono (scrog/hazexskun 2tydzien flo hooah...)
Peace

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Siema Dr.greenthu!
Sadze ze wentylacjabedzi ok bo ten wentylator o ktorym mowie to PAPST 12x12 ze spora wydajnoscia, umieszcze go pod lampą zeby wiał na czubki roslinek (lampa nieruchoma-regulowana wysokosc podłogi).
Jak narazie to mam takie oczekiwania ze uda mi sie przeprowadzic cały cykl od kielkowania poprzez flo, a potem hmm czas pokaze. HC miał piekna WW mysle ze moze na to sie skusze, ale bubble gum tez brzmi niezle :chin:.
Nakresl mi dokladniej mechanizm nawozenia tymi specyfikami ktore przedstawiłes. Kiedys mio sie obilo o oczy ze zaczyna sie nawozic po3 tygodniach rosliny jak juz wyczerpia pokarm z ziemi w ktorej siedza??? :chin:
Ogolnie jestem wydygany ale czlowiek sie uczy na błedach, lepiej teraz niz potem na konkretnym straini'e.
Cheers :wave:

Fish131

Active member
A ja bym powiedzial Biohumus, biohumus i jeszcze raz biohumus. A potem wraz ze wzrostem doswiadczenia przechodzic na nawozy holenderskie...
Regulowana wysokosc podłogi? LOL po co taki trud? Nie lepiej lampa na lancuchach?

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Fish lampa jest air cooled wiec po co z alu-flexami mam sie bawic? Lampa bedzie na stałej wysokosci a w ramie boxa zrobi sie kołeczki do regulacji wys podłogi :D (patent Psyhonauty ze starego hypka) Chyba zrobie jak mowisz biohumus only + cos na kwitnienie tak bedzie lepiej, z chemia łatwo przesadzic.

G

Guest

Finger said:
z chemia łatwo przesadzic.
...jak tam uwazasz, biohumus tez dobry :joint:
Postaraj sie o jak najwiekszy pojemnik na ziemie, pierwsze pietro lisci-pierwsze nawozenie :lurk: stopniowo zwiekszane / biohumus jest latwy w podawaniu / po tygodniu sa widoczne efekty
WW hmm ale pomysl jaka musi byc bania z BubbleGum :laughing:
@Fish131 zaproponowal lepsze rozwiazanie dla lampy...
PS.
Prosze o wypowiedz na temat BubbleGum vs White Widow

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Znalazłem jeszcze jakis nawoz z guano ktory dodam do soilmixu i potem powolutku przez caly weg biohumus nastepnie na kwitnienie moze skusze sie na plantona K albo chociaz na czerwony woreczek osmocote :confused: . W czwartek biore sie ostro do roboty i wtedy beda pierwsze fotki,z komorki niestety ale zawsze cos.
Peace :wave:

Edit:Ja juz wiem ze bede brał raczej WW albo Skunk Special z Female Seeds, zapodał bym cinamon ale za wysoki rosnie.

Last edited:

rogin

Member
ja tam bym brał Bubble Gum na ta odmiane napalam sie juz od roku czasu <mniam> A co do WW to ponoc trudna jak na 1 indoor a Skunk ma bardzo wyrazisty zapach podczas hodowli. A co do regulacji podlogi to na maxa glupi pomysl heh smieszny nawet bym poweidzial :]
peace

Fish131

Active member
Eeee Rogin ja mialem WW i powiem Ci ze banalna odmiana w uprawie :D Zreszta jak kazda konopia :D Sama rosnie :)
Skunk no ja go nie mialem ale podobno pachnie tak ze hej :D Wlasnie mnie Cheech napalil na Skunk'a Special'a z Nirvany bo pobobno pachnie tak ze przez sciany go czuc :D A ja wlasnie to lubie ;]
No paluch ta podloga mnie rozwala hehe

G

Guest

wsumie, to ja tez ci poweim ze ta ruchoma podloga to niezaciekawy pomysl,
ja mialem boxa(chwilowo) z nieruchomo przyczepionymi kompaktami i juz pozniej niemialem co podstawiac, podobnie mial polak :D tylko on przez cala uprawe kombinowal ja tylko kilka dni..

lancuchy to lepsze rozwiazanie, jedno lub dwa oczka lancucha i juz masz podniesiona lampe i nietrzeba sie z tym pierodlic...

jak masz zajawke zeby robic ruchoma podloge to juz lepiej poogladaj forum, podpatrz jak maja inni niekoniecznie polacy, zobacz jak maja ludzie z zagranicy sa naprawde fajne rozwiazania

lepiej zainwestuj w mocny wiatrak patrz jak ma cheech
5876P7040033.jpg

chyba ze niemasz tyle miejsca ruszysz glowa to cos wymyslisz
lepiej poczekac, wydac kilka zlotych wiecej, i zrobic porzadnego boxa niz go pozniej przerabiac bo na jeden hu... wychodzi..

pozdrawiam i pokaz jakies fotki

ps: cheech pozwolilem sobie uzyczyc fotki :p

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
y0!
No dobra panowie w takim razie zaczne kminic cosik innego :chin:, skoro tak ziejecie z tej podłogi :pointlaug.W sumie mam wieksze pole do popisu bo nie bede mial sztywnych scian w boxie :chin:. Wiatrak do lampy mam juz 280m^3/h (chyba tyle styka bo niezle bedzie wial na zarówe).
Fotki beda jak sklece całosc bo jak narazie zbieram poszczególne czesci :joint:.
Peosdeeros

Finger

Outdoor grower...
Veteran
NIe dukt wentylacyjny bedzie zrobiony w ten sposob ze wentylator bedzie wiał na zarówke poniewaz temp max jego pracy wynosi 40*C. Na kanałowy wentylator przemysłowy o wiekszym zakresie temp działania niestety mnie nie stac :badday:

G

Guest

rogin said:
ja tam bym brał Bubble Gum na ta odmiane napalam sie juz od roku czasu <mniam>peace
...sam widzisz, zastanow sie i zobacz fotki jak slodko wygladaja buds'y tej odmiany mmm... smak musi byc superrrr..... :wave:
Moze nasz lider HC wypowie sie na ten temat ? :headbange
Gdzie najlepiej zakupic pestki Bubble Gum ?
Pozdro

Last edited:

Fish131

Active member
Z tym BG chodzi Ci czy lepiej kupic od Serious seeds czy THSeeds? Czy miejsce zakupu tylku dr.chronic czy seedboutique?

G

Guest

Fish131 said:
Z tym BG chodzi Ci czy lepiej kupic od Serious seeds czy THSeeds? Czy miejsce zakupu tylku dr.chronic czy seedboutique?
...zastanawiam sie nad Serious seeds czy THSeeds ? Fish przyjacielu z fajna galeria hee jakbys mial kupic BG to gdzie bys sie zaopatrzyl ? Masz jakies ciekawe doswiadczenia z BG ?

G

Guest

Wybranie straina to jest najmniejszy problem a w teraz zabieracie sie za ta pierdołe. Wytlumacz o co chodzi z tym
W sumie mam wieksze pole do popisu bo nie bede mial sztywnych scian w boxie
Jesli dobrze mysle, to chodzi ci ze nie bedziesz mial bocznych scian? hmm.. pamietaj ze pole do popisu daje Ci lampa (Im wieksza moc tym wieksze tereny moze penetrowac) Sciany ogolnie pomalowane dobrą białą farbą beda ci odbijaly swiatlo.

PS.
-Daj wreszcie wymiary tego boxa!!!
-Daj fotke, lub glupi rysunek na Paincie razem z wymiarami i umiejscowieniem wszystkich podzespolow.
-Nie buduj prowizorki
prowizorka ale na 1 raz chyba styka.
bo i tak bedziesz musial to przebudowywac a po co robic 2 razy "to samo" sam sobie klopot robisz. Zbuduj raz na cacy zebys potem nie zwalał ze miales hujowego boxa i Ci cos nie wyszlo.

Last edited:
G

Guest

ducePL said:
-Nie buduj prowizorki bo i tak bedziesz musial to przebudowywac a po co robic 2 razy "to samo" sam sobie klopot robisz. Zbuduj raz na cacy zebys potem nie zwalał ze miales hujowego boxa i Ci cos nie wyszlo.

nic dodac nic ujac..

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
pierwszy grow ,to i pytan pelno,hehe

jak gypsy mowi, wszystko sie zaczyna od nasiona.

praktyka ,praktyka, to tylko cie nauczy

jak nic nie spierdolisz ,to i nic sie nienauczysz,hehe

dla chconcego ,nic trodnego

co do nasion,to mysle ze jakies na stronie indica, bg jest dobry prawie w kazdym banku co slyszalem,jeszcze tego gatunku nie chodowalem,ale czensto palilem i jest super trawa.indiki so latwiejsze w chodowaniu ,wyboru jest po szyje,a moze i wiencej,hehe

powodzenia

Fish131

Active member
dr.greenthu said:
...zastanawiam sie nad Serious seeds czy THSeeds ? Fish przyjacielu z fajna galeria hee jakbys mial kupic BG to gdzie bys sie zaopatrzyl ? Masz jakies ciekawe doswiadczenia z BG ?

Nie mialem zadnego kontaktu z BG ani z SS czy THS. Jednak THS ma chyba (?) orginalnego BG, pomimo tego zakupil bym te siona od SS.

ducePL said:
Wybranie straina to jest najmniejszy problem a w teraz zabieracie sie za ta pierdołe. Wytlumacz o co chodzi z tym Jesli dobrze mysle, to chodzi ci ze nie bedziesz mial bocznych scian? hmm.. pamietaj ze pole do popisu daje Ci lampa (Im wieksza moc tym wieksze tereny moze penetrowac) Sciany ogolnie pomalowane dobrą białą farbą beda ci odbijaly swiatlo.

Odpowiedz jest w pierwszym poscie :D

Finger said:
Elo.
Panowie pozazdroscilem fotek kilku userom i startuje ze swoim 1 indoorem. Jakoze nie mam doswiadczenia w domowej uprawie chcialem sie was zapytac jakic nawozów uzywacie na weg i flo?

Wszystko bedzie stało pod 250W HPS z chłodzonym odbłysnikiem i szyba.
Box bedzie zrobiony z 4 kantówek (rama), sciany bedzie stanowila folia ścółkowa (biała z jednej strony z drugiej czarna).

nasiona noname bo szkoda mi na 1 raz jakiegos konkretnego strain'a.
Wentylator do wdmuchiwania powietrza do boxa oraz jeden kijowy od zasilacza do kompa (awaryjny bo nie wiem gdzie go zamontowac).

Latest posts

Latest posts