What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

First indoor

G

Guest

...widze ze Finger ostro wzial sie do roboty i nic nie pisze, wiec postanowilem wrzucic kilka zdiec z mojego inkubatora - haze x skunk 400W scrog/troche przerosniety lol/

Panowie ogrodnicy czy i kiedy zastosowac 14/10, doczytalem sie ze kwiaty szybciej "puchna" wlasnie przy takim cyklu/ moze HC cos napisze-widzialem Twoje haze mniam :yoinks:
Mam jeszcze jednego hps'a 400W zastanawiam sie czy dolozyc hmm jak myslicie?
Peace :wave:

G

Guest

Panowie ogrodnicy czy i kiedy zastosowac 14/10, doczytalem sie ze kwiaty szybciej "puchna" wlasnie przy takim cyklu/ moze HC cos napisze-widzialem Twoje haze mniam :yoinks:
Mam jeszcze jednego hps'a 400W zastanawiam sie czy dolozyc hmm jak myslicie?
Pozdro

polak said:
BGW... Wujek? Dobrze pamietam ;]
sorki za zasmiecanie :p
Hej Polak :D
Dobrze pamietasz ;) Konto WDB musialem usunac bo jakis pajac mi sie na nie wlamal :badday: (wogule jak to mozliwe?? :confused: ) i balem sie ze narobi jakiegos bajzlu albo w moim imieniu cos zrobi... Zreszta luknij tutaj: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=27899&page=2&pp=15
Poszukaj moich postow. JA ich nie pisalem :D wogule wiesz moze o co w nich chodzi?? bo ja nie haha
Sorki za offtopa.

G

Guest

Finger...jak tam przebiegaja prace ?
Pozdro

miesiac flo...

Last edited:

LDV

Active member
Finger tez mam boxa 250W

Pokaze ci jak ja to rozwiazałem - zrobie jutro wiecej fotek

Wentylacja - tylko wyciagajaca, ale mam szczelnego boxa kitem i uszczelkami wszystko pouszczelniane tylko otwory wlotowe pasywne powywyercane - oczywiscie nie sa uszczelnione hehehehe

Moja lampa, strasznie sie grzeje rozwiazalem sprawe tak:
Wentylatorek ktory chlodzi zarazem topy, szybe i lampe a powietrze idzie w lewo i do gory bo po lewej stronie sa otwory wlotowe pasywne a u gory po prawej wyloty aktywne - na zdjeciu wyzej... Wszystko zamontowalem na kablach bo z wierceniem dziur i przykrecaniem za duzo roboty, latwo sie skaleczyc i dluzej sie czysci szybe...
Z perspektywy czasu radze zamontowac 2 wentylatory

Edit:
Fotek nie bedzie aparat dopadła grypa!

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Siema!
Ostatnio prace zwolniły troche bo rzadko u mnie ze zdrowiem :puppydoge , budowa grow-tent'a staneła na etapie montazu lampy. Mam juz wygiety odbłysnik i docietą szybe, pozostało pomontowac wentylatory podciagnac kable i jazda.
Słabo u mnie z dostepem do neta bo wyniosłem sie z chałupy na czas wakacji, ale w miare mozliwosci bede zdawał relacje. Musze stanąc na wysokosci zadania i dopiac wszystko na ostatni guzik do srody wieczorem.
Pzdr.
P.S:dzieki za fotki waszych zestawów ;)
:wave:

G

Guest

Panowie ogrodnicy....
mam problem z suszeniem sie koncowek listkow.
-temperatura od 25 do 33
-lampa 400w zawieszona na wysokosci 40cm od szczytow, oddzielona szyba 5mm
-2 x wentylator lazienkowy
-wilgotnosc hmm niewiadoma, lecz staram sie spryskiwac codziennie "noca" mysle ze popelnilem blad uzywajac do tego celu wody ktora podlewam kwiatka /Osmocote na flo + planton k/ cos mi sie wydaje ze kropelki sciekaja po listkach zatrzymuja sie na koncowkach i tam wlasnie przypalaja listki....?
Zauwazylem rowniez ze w glebi boxa /scrog/ problem zanika a na samym koncu wszystko jest ok
Co myslicie... ?
PS.
cyfrowke pozyczylem kumplowi na wakacje wiec fotosow nie ma...

Last edited:

Latest posts

Latest posts