Siemasz bracie elegancko wyglada u Ciebie ogrodek :]
Prosiłeś o foty a więc proszę.
maroc x wczesne mieści się w 3 najlepszych odmian jakie miałem na out, doszla w polowie wrzesnia, mocna euforyczna sativa dająca potężnego energicznego kopa, ten haj przypasowal mi idealnie- fajnie by bylo jeszcze kiedys to zapalic
nl x w ogromny wigor do wzrostu, torche późno zakwitła (pod koniec sierpnia) ale za to nadrobiła szybkością i byla gotowa na polowe października, kwiaty i liscie pod koniec nabieraly purpury, moc zadowalajaca bardziej w strone indica
dfxlr x ak47 ciekawy bezproblemowy w uprawie automat, moc bardzo dobra jak na af, bardzo przyjemny cytrusowo-owocowy zapach, na oucie był gotowy w 80-100 dni zależy od phena
Srednio to cos tam u Ciebie wyglada.....niestopwane <pierwsze wyciecie wstozku wzsrostu>, niepotrimowane <dolne partie powinny isc na klony albo do smietnika <kompostownika>, ciut za ciasno i na dodatek cos tam lekko liscie poparzylo...ajjjj
Wiem, że nie jest to najlepiej zrobione , już sie okreslają , to pobiorę clony , wywalę cały dół . są wysokie , za długi veg dałem , ale to przez temperaturę , nie mogłem szybciej ich przełaczyć bo by miały za zimno w nocy. teraz temperatura jest już ok i lecą od 3 stycznia na flo. przypalone sa przez brak magnezu . nie uzywam specjalnych nawozów i nie zauwazyłem że w nawozie który uzywałem nie było Ca i Mg. teraz już jest podane i poprawia się. myslę że na prostą wyjdę jakoś. nie topowałem ich bo i tak jest za ciasno. poprostu chcę wybrac matki z dużej puli i na sporej powierzchni , dlatego nie rozkrzewiam ich i nie dbam za bardzo o ilosć plonu. dzięki za krytyke , zawsze się przyda.
ps. ten kokos też dał to że porosły jak szalone , normalnie przez miesiac takie wielkie nie rosły :]
Wspaniała kolorowanka outdoor Kanibal ! Piękne rośliny, niektóre wyglądają jak indoor grown. Widać tutaj efekty dobrych genów w dobrych rękach
Wielki szacun Plantator za skalę, zróżnicowanie oraz efekty Twoich projektów, oraz oczywiście za pompowanie dobrych genów na Polskie i światowe pola by inni też mogli z tego korzystać, to jest dobra karma.
Jak tam się uporałeś z krzakami indoor bro? Najwyższe zawsze można przytrenować nawet w 3/4 kwitnienia, powinienneś być w stanie wszystko ładnie wymodelować do światła z odrobiną inwencji.
peace
PS. prosimy o więcej zdjęć genów od pana Plantatora, rozdał tego tony ale fotki puki co niewielu zamieszcza Tym co zamieszczają serdeczne dzięki i po Ich fotkach min. widać jaki potencjał jest w tych genach.
Lepto dam radę z indorem , już większa część sie określiła. kilka jeszcze czeka , ale jest kilka puźnych odmian , to normalne , dopiero 9 dni flo. ogólnie mam zamieszanie w boxie , muszę ogrzewanie zmontować , już są kaloryfery , jeszcze podpiąć się do instalacji CO :]
Co prawda to prawda Lepto , poszło tych nasion masa , a fotek naprawdę mało jest. teraz chyba będę obligować karzdego , jak chce pestki to niech daje fotki hehe
Wbijajcie na czat , juz działa , przynajmniej kilku osobom na Internet Explorerze
No ja się właśnie tego nauczyłem po rozpoczęciu CMG, że nie każdy co dostaje pestki wrzuca choćby jedną fotkę czy słowem opisze odmianę. U mnie po pierwszym puszczeniu na prawde wielu testerów, setek paczek nasion raportów jest może kilkanaście.
To jest bardzo potrzebne początkującemu breederowi by móc się pokazać a pokazać się może najlepiej poprzez rośliny jakie inni mają z jego nasion.
Następne testery od CMG będą rozdawane w ten sposób, że każdy dostanie 1-2 odmiany, tyle ile będzie w stanie na raz wysiać. Tester powinien wysiać wszyskie nasiona z paczki i dawać fotki wszystkich roślin ponumerowane. Ze 3 aktualizacje z vega i nie rzadziej niż co 2 tygodnie na kwitnieniu. Zanim ktoś też zechce zostać testerm powinien zaprezentować swoje umiejętności poprzez fotki z poprzednich upraw. Tak robi większość breederów i ta polityka zdaje się działać lepiej niż zasypywanie nasionami każdego kto zapyta...
no ja postaram się dać fotki konkretne na flo , wysiałem wszystkie odmiany co mi dałeś , tylko nie wszystkie pestki , trochę zostawiłem , i tak jest gęstwina :] napewno z tego jakieś matki na następny grow będą
Jedna z kilku dosadzonych AK47auto fotki jakoś z 07.01 i do tego robione fonem wiec jest jak jest do tego tej jednej konkretnej roślinie coś chyba zaczeło opier...lać liścia hehe na dniach cykne coś więcej bo zaczyna się robić fajnie PoZdRoWiOnKa Plant
no ja postaram się dać fotki konkretne na flo , wysiałem wszystkie odmiany co mi dałeś , tylko nie wszystkie pestki , trochę zostawiłem , i tak jest gęstwina :] napewno z tego jakieś matki na następny grow będą
Może trochę niejasno się wyraziłem, przepraszam. To była tylko taka refleksja i próba uchronienia Ciebie przed moimi błedami a nie chęc zwrócenia komuś uwagi, że źle postępuje. Gdy rozpocząłem CMG sam zwerbowałem wielu testerów, nikomu nie w żaden sposób nie narzucałem żadnych warunków, to było bardziej na zasadzie dzielenia się ziarnem i jeśli któs byłby na tyle miły by pokazać co Mu z moich nasion wyszło to byłbym rad i wielu na prawde polało miód na me serce ale jednak nie tak wiele osób jak się spodziewałem i to mi trochę skrzydła podcieło ale problemu w tym nie upatruje. Działam dalej i dalej będą darmowe nasiona CMG dla growrów, będą testery dla kolegów i może nawet ktoś klona dostanie jak wpadnę z inspekcją ale równocześnie do prowadzenia breedingu potrzeba grupy "prawdziwych testerów", Którzy mają umiejętności, warunki, dobry aparat i chęć poświęcenia chwili czasu na opis nasion jakie dostali wg. ustaleń.
Przepraszam za wchodzenie w ciemną materię u Ciebie w temacie, jak chcesz to poproszę Mod'a to przeniesie ten wątek w inne miejsce.
ja się urażony nie czuję tylko mówię że dam więcej fotek , luz Lepto , napewno będę testował , aparat mam nie głupi , tylko muszę halogena postawić zamiast hps do robienia fotek :]