ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Canalele din laterale au 20x6mm si celelalte au 10x6mm cu distanta de 8mm intre ele...
Ledurile le prind cu pasta adeziva termoconductoare..nu le prind in suruburi..
conexiunile la apa o sa fie pe placa de deasupra
Interesant design. Eu as fi facut-o mai groasa placa de jos si as fi prins ledurile in suruburi. Sigur ar fi rezultat in un contact termic mai bun, si in plus, cred ca stim cu totii ca si cele mai bune piese pot ceda. Dar asta o sa vezi tu cand incep sa se strice.
Ce tip de pasta? Ce conductivitate termica? Ai testat-o intre metale la mai multe cicluri termice? Pastele epoxi pe care le stiu eu nu le-as pune intre suprafetele lustruite a doua metale, decat asa, ca si chestie.
Pasta inca nu am cumparato..ma gandeam sa fac comanda luni....dar vad ca nu prea sunteti de acord cu pasta termica adeziva, ati testat careva si e mai slaba ca una normala?
Ar mai fi o varianta, sa montez ledurile cu suruburi si pasta normala pe capacul de sus...(ma rog nu ar mai fi capac) are 10mm grosime..dar nu stiu cat de bine ar mai raci totusi sunt 10mm grosime fata de 4mm cat a ramas la placa frezata.
Nu neaparat asta, ci rasini epoxi in general. Nu mi-au rezistat nici macar o data, si vorbim despre rasini epoxi pentru lipit metale, intre doua suprafete lucioase. Da si tu un link pe PM (nu aici) sa ma uit la ea.
Cred ca ai/am inteles gresit...eu vorbesc despre pasta termoconductoare care lipesc ledurile...
In nici un caz nu lipesc cele doua placi cu pasta..placile or sa vina cu garnitura si suruburi...
Daca te referi la leduri..pot spune ca am testat, si un led de 10w care l-am lipit cu acea pasta (una chinezeasca ) nu am reusit sa il dau jos fara sa stramb ledu...
Da, am vazut, pare o chestie valabila, ramane de vazut cum o sa se comporte cu LEDul in jos, la multe cicluri termice, dar totusi pare o chestie care va merge.
Nu, nici o secunda nu m-am gandit ca ai lipi placile cu silicon. Da, as folosi un silicon, poate din ala de chiulasa ca garnitura (desi mai bine din cauciuc daca ai cum sa o faci inelara, gen taiata din bucata mare, sau imbinata cu un loctite in taietura oblica).
L.E. Eu zic ca poti sa pui link-ul si pe forum, am crezut ca e din tara de ti-am zis de PM. Nu de alta, da mai vrea vreunul sa lipeasca pe PFL LEDurile, si sa stie cu ce. Antologica faza...
Din punctul meu de vedere 10mm de metal racit de apa racesc mai bine, si mai ales mai uniform decat 4 mm de metal racit. Dar, sunt riscuri, munca mai multa.. ca sa dai tu gauri si filet fara sa faci puncturi in placa. Eu unul as fi lasat vreo 2-3 cm intre suprafata de racire si canalele de apa, ca nu apa rece ar trebui sa raceasca ledurile, ci metalul racit de aceea apa. Iar daca moare pompa.. cu cat mai mult metal cu atat mai bine pentru viata ledurilor. Dar asta sunt sfaturi pt data viitoare mai degraba. Acusi investitia si munca is facute.
foarte scump. si un chinezism, ca toate celealte de le-ai posta pana acusi. ia-ti philips alb cald si nu vei fi nemultumit. si te costa 3-4 dolari in loc de 7 dolari pentru un spectru mult mai complet. si are si wattii reali, nu vrajeala cum e la chinezi.
Dacă ar fi să folosesc doar becuri led philips, atunci care ar trebui sa fie proportia intre becuri calde/reci ?
Și în ce regim ar trebui să mearga acestea? Mă aștept ca pt stadiul vegetativ să folosesc doar cele alb reci, pe când in stadiul de înflorire să suplimentez cu becuri alb-cald.
Zic bine sau ma însel?
diferenta e destul de mica intre cele 2 spectre. poti merge si numai pe warm white. dar poti la fel de bine sa iei cateva pt veg care sa fie cool white si restul warm white, si in flower le aprinzi pe toate. cate iei asa si cate iei asa depinde de cate iti trebuie si cum le aranjezi, incat sa fie cat mai uniform spectrul pe toata suprafata. oricum, cool white vor fi mai putine.
Daca scrie ca sunt fabricate in cehia ar trebui sa fie fabricate in cehia, daca nu cumva scrie ca sunt asamblate in cehia sau distribuite in cehia si confunzi tu. Oricum, cehia nu e neaparat o tara cu traditie in electronice/iluminat, si mai ales daca nu au un brand anume e posibil sa nu fie neaparat de cea mai buna calitate. Ar trebui sa fie mai bune decat cele no name, din china, totusi..
Acolo scrie doar că sunt fabricate in Cehia și distribuie in diferite tari dar spune doar de bec dar că sa iasa mai ieftin pot cumpăra chinezării și le asamblează doar! Nustiu ce sa cred am desfăcut becurile de 10 w și are 12 leduri smd.merci explo
Pai o sa aflati amandoi acusi. Mie, chinezariile mi-au cazut toate. Dar toate. In primul grow, nu mai tarziu.
Lohuisurile/Hepol, 2 din 10 sa zicem, dupa vreo 2 growuri, Phillips, nici unul. Ba, parca unul.
Macar un OSram si tot era mai bine, ca e firma cu traditie. Na, cum v-o fi norocul...