What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Discutii legate de LED-uri

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
suna interesant barele alea de cupru.. la ce raion se gasesc? sau mai bine zis la ce se folosesc?

oldboat

Member
Google placa de cupru. Cucoana nu stia la ce folosesc, doar le vindea. Eram asa suparat ca nu am dat de ele cu 2 saptamani mai devreme incat nici nu m-am mai ocupat de ele. Arata asa:

bc01.jpg

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Cu cat mai groasa, cu atat mai bine. Este ca te unge la suflet o treaba care se misca lent? :p

Aia cu magnetii inelari e misto...

Mi-am facut unul stealth , mai mare dragul .380W led pe 0.7m2

Nu vreau numic, doar ma laud :))

Cu ce leduri, cree cxb?

Salutare! Am dus la bun sfarsit treaba.

In jur de 330g dupa 3 luni.Mai mult decat multumitor.
Sunt foarte multumit de Dutch Passion. Genetica buna .

Ce cree?? Am Apollo 10, 4 lungimi de unda si le schimb cand mi se ard.
Le-am mai adaugat niste leduri de 6w alb cald luate din hypermarket.

BAfta si sa ne auzim cu bine!!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si cu ocazia zilei de 13 iunie, va anunt ca au adus marfa interesanta la Romstal. Au niste proiectoare cu LED, complete, la pret foarte bun. 50w la vreo 150 lei, 100W la 300 lei, 200W la 600 lei, as spune ca nu e rau. Ma rog, e pe acolo, dar deja au scazut preturile mult si, vorba aia, sunt de la firma serioasa. Din China, oricum...

http://www.romstal.ro/proiector-led-exterior-l70xw32xh50cm-100w-230v-lumina-rece-p51989.html

Singura ... problema, este ca au o eficienta luminoasa redusa, 60-75lm/W, in functie de model, cel de 150W parand a fi mai bun ca randament.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ha, ha, ce de-a reclama !!! SI eu care ma gandeam ca o sa ma pupati... M-am suparat, imi fac sera cu LEDuri de la Romstal :D

mike1983

Member
Ledurile din proiectoare sgur sunt chinezesti si nu de calitate cum sunt cele din seria cxb , nu cred ca se merita o investitie in aceste proiectoare.sincer.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pentru cine nu-i in stare sa puna un led pe un radiator, sau il pune pe placaj, cum a incercat un nenea aici pe forum acum ceva timp, poate or merge. Altfel, clar exista si variante mai bune.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Clar ca exista variante mult mai bune. Alea is pentru lenesi sau pentru pasionatii de placaje :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cree XHP35 HI D4-1A 1483LM 6500K LED Emitter

Cree XHP35 HI D4-1A 1483LM 6500K LED Emitter

Dupa umila mea parere acest tip de LED este cel mai potrivit pentru veg, permitand constructii extrem de simple prin alimentarea directa la o sursa stabilizata de12V . Putere maxima 13W.

Specs:

Size 3.45 x 3.45 mm
Product Options High-CRI
Maximum Drive Current 1.05 A
Maximum Power 13 W
Maximum Light Output 1833 lm
Maximum Efficacy at Binning Conditions 172 lm/W
Typical Forward Voltage 11.3 V @ 350 mA
Maximum Reverse Voltage -5 V
Viewing Angle 125 °
Maximum Junction Temperature 150 °C
Binning 85°C
ANSI (White)
3- and 5-Step EasyWhite®
Maximum ESD Withstand Voltage 8000 V (HBM per Mil-Std-883D)
Reflow Solderable Yes - JEDEC J-STD-020C-compatible
REACH-Compliant Yes
RoHS-Compliant Yes
UL-Recognized Yes - Level 4 Enclosure Consideration

Il puteti gasi aici : https://www.fasttech.com/products/1609/10028181/6170007

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Hai, ca nu e chiar umila parerea ta, si e totdeauna binevenita. Atata doar ca nu e pentru oameni cu afinitate pentru placaje :D

Chestia aia din jur e radiatorul ei, nu mai trebuie pusa pe un cooler suplimentar? Din ce e prezentat nu reiese rezistenta termica.

Nu e riscanta chestia asta, driverless? Inteleg ca are Vfd 12V la 1A? Ar fi o chestie tare economica...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Radiatorul stelar de 16 sau 20mm pe care vine montat ledul te scuteste de operatia delicata si complicata de a lipi un astfel de chip pe un eventual circuit (are 5x5mm) si ajuta si la fixarea mecanica.

Am construit recent niste sisteme de iluminat pentru acvarii cu leduri de genul asta lipite pe un radiator mai mare cu pasta siliconica si .... glue gun (cate o picatura de plastic topit de o parte si de alta a ledului pentru fixare mecanica).

Conectate direct in paralel la o sursa stabilizata de 12V (dar cu reglaz fin al tensiunii de iesire) functioneaza fara nici o problema si nu au probleme cu disiparea temperaturii.

In veg box am 8 leduri de genul asta montate pe un singur radiator cu ventilator recuparat de la un procesor Pentium 3 si produc asa de multa lumina incat vad cresteri substantiale ale plantelor in decurs de 12h incat am fost nevoit sa le mai reduc din luminozitate (~5W/led).

NU SE RECOMANDA FOLOSIREA LOR FARA RADIATOR suplimentar pentru mai mult de cateva secunde.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Trebuie sa recunosc ca atunci cand am construit primul panou cu leduri am folosit chinezarii de 1W montate pe radiatoare stelare de 20mm pe care le-am lipit cu gluegun de o placa te sticlotextolit. Am dus vreo doua growuri complete cu panoul ala (combinat cu CFL) si spre surprinderea mea nu s-a stricat nici macar un singur led. Temperatura panoului nu depasea 45C, dar ledurile consumaul ~800mW fiecare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Totusi, 0.8W pt un led de 1W este destul de mult. Mai ales fara radiator potrivit. Asta inseamna ca totusi textolitul ala prelua ceva caldura. Ceva mai multa decat un placaj, as zice. Ca am leduri spoturi cu leduri de 1W care sunt alimentate la vreo 0.5W sau chiar mai putin, si stau destul de caldute, chiar si cu miniradiatorul de il au..

Latest posts

Latest posts