What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Discutii legate de LED-uri

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@ hempfield: Si cum faci cu alimentarea de 12V, mai pui o sursa de 250W? Interesanta aia cu randamentul la jumate de putere, is curios ce randament au ledurile mele chinezesti de 100W la 50W.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acum ca ma gandesc mai bine, am niste surse stabilizate de 12v, ar fi o idee sa te copiez putin. Am unele de 250 sau chiar mai multi w, ar fi numa bune ca sa fac niste panouri de veg sau baghete pt supliment de alb in flower.. Si e si un proiect mai simplu de montat de catre un incepator in ale electonicii/ledurilor diy. Asa ca daca poti, posteaza cat mai multe info si poze despre proiect.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
@ hempfield: Si cum faci cu alimentarea de 12V, mai pui o sursa de 250W? Interesanta aia cu randamentul la jumate de putere, is curios ce randament au ledurile mele chinezesti de 100W la 50W.

Am mai multe surse de server (modificate) disponibile, cea mai mica dintre ele putand furniza 475W. Toti consumatorii din growroom sunt pe 12V (extractorul, ventilatoarele de recirculare). Voi aloca o sursa doar pentru sistemul de iluminat. Folosesc surse de 12V din motive de siguranta : sursele astea se opresc automat la cea mai mica variatie anormala a tensiunii pe iesire si au tot felul de protectii (short, over-voltage, under-voltage, high load, etc).

Acum ca ma gandesc mai bine, am niste surse stabilizate de 12v, ar fi o idee sa te copiez putin. Am unele de 250 sau chiar mai multi w, ar fi numa bune ca sa fac niste panouri de veg sau baghete pt supliment de alb in flower.. Si e si un proiect mai simplu de montat de catre un incepator in ale electonicii/ledurilor diy. Asa ca daca poti, posteaza cat mai multe info si poze despre proiect.

Astept sa-mi ajunga driverele si de indata ce au ajuns ma voi apuca de treaba si voi incerca sa documentez foto fiecare pas.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu sunt familiarizat cu sursele de server, dar 400W+ doar pe 12V suna bine si datorita protectiilor sunt o idee buna. Daca sunt si de calitate, adica nu din acelea care te curenteaza cand te simti mai bine e si mai bine. Just in case, le-as pune "-" la impamantare...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am si eu ceva surse de PC/server, dar cele care dau 350-400W pe 12V au deja 550-600W putere totala. Ar fi o optiune buna pentru cei care le au, daca trebue sa cumperi o sursa de asta costa mai mult decat drivere de led de-a gata.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sursele pe care le am eu au iesire de putere doar pe 12V, fara iesire de 5V sau 3.3V, asa ca toata puterea este disponibila pe 12V.

aldo1

Member
Salut, am posibilitatea de a lua gratis benzi de leduri, lumina pare sa fie albastra..foarte multe (poate sute) cu tot cu acea sursa sau droser sau ce o fi, legata la toate becurile adica mai direct instalatia completa, cred ca o instalatie are vreo 50 de leduri :-??
intrebarea este... pot creste cu ele de la A la Z o planta .. intr un grow box ?

Stradel

Member
banda led nu are penetrare suficienta pentru growing. ledurile acelea smd sunt de putere mica, nu au penetrare. Rezulta o lumina slaba, buna pentru clonare, dar nu pentru plante in vegetatie, cel putin nu mai mari de 2-3 sapt.

cat despre problema cu dimmingul, eu as folosi un driver per led, cu un microcontroller cu iesiri PWM, si un tranzistor. Se poate obtine dimming de la 0 la 100%. un microcontroller poate controla mai multe perechi de leduri cu drivere, in functie de cate iesiri are.
Uite aici raspunsul care il cauti
.

P

prelungitor

Daca ar fi fost asa bune benzile astea led toata lumea ar fi preferat sa dea 50-100 de lei pe astea decat sa dea 200-300 euro pe un panou led.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Banda led mai puternica de 10w pe metru n-am vazut inca. Si oricum, nu ofera penetrare suficienta pentru plante de maricele. Apoi, daca e numai albastra nu-i buna din start.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poti sa cresti plante cu si cu benzi de leduri, daca folosesti foarte multe. Din punct de vedere energetic insa nu sunt deloc eficiente, pentru ca o mare parte din puterea folosita de ele este pierduta in rezistentele de limitare a curentului (ele fiind proiectate sa mearga la tensiune constanta, nu la curent constant).
Plasandu-le la o distanta nu mai mare de 10cm de plante si modeland plantele sa creasca doar pe orizontala (SCROG, LST, multiple toping) se pot obtine rezultate mediocre (adica medii) si cu benzile cu leduri.

Avantajul lor consta in diminuarea fenomenului de ubrire, lumina cazand pe plante din foarte multe unghiuri.

aldo1

Member
Va multumesc la toti pentru raspunsuri, ramane in plan, si poate o sa cumpar o "nava spatiala de leduri" ar trebuii sa fie ok atunci :d

deocamdata raman la outdoor!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca prin nava spatiala te referi la leduri ufo, alea is de cacat, mai bine iti faci tu leduri diy.

enricco

Member
Daca alea UFO vi se par o porcarie, sa vedeti Horticoled, aviz celor care vor ceva cool si nu au ce face cu banii, arata frumos, n-am luxmetru sa masor, insa mega slow man, mega slow, si eu am pe ala care chipurile ar trebui sa fie echivalentul a 360W. Bani irositi, l-am bagat acum pe niste seminte in VEG, au 18 zile din samanta, e si un strain nou, dar frate, plantele au 5 cm inaltime si cea mai dezvoltata are 8 frunze cu lungimea de maxim 4 cm. La un HPS de 400 W, cel mai penal, deja aveau vreo 20 cm pe putin, acelas sol, aceeasi reflexie, etc
La germinat mi-a placut LED-ul, le-a scos rapid afara cu frunza in 5 zile,(puse in easy plug) dezvoltarea ulterioara insa foarte slow. Le-am transplantat deja in ghivece mai mari sa vad poate saptamana ce urmeaza se dezvolta mai mult, am vazut ca unele aveau radacini destul de lungi insa cu densitate mica.

eska

Member
http://www.gogreenleds.com/store/p2/200W_4_COB_CXB3070_Grow_Light.html

s914933965372321925_p2_i2_w640.jpeg

Last edited:

oldboat

Member
Sau iti cumperi componentele , le ansamblezi in juma de ora si iesi la juma' de pret. In afara pretului si faptul ca-ti vine prin vama, panoul este destul de bun.

Latest posts

Latest posts