Fratilor vreau si eu sa imi fac un mic panou de leduri. M-am gandit ca unul de max 40w ar ajunge. As vrea sa folosesc leduri de 1 w ( rosii , albe si albastre).Bugetul alocat pentru leduri este de 250 lei .
Acum sa va spun care e buba. Nu stiu de unde sa comand ledurile .
Mie doar acestea mi-au atras privirea dar nu cred k merita sa dau banii pe ele http://www.ebay.com/itm/10pcs-1W-Re...367?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c5609c17
Va rog spuneti-mi si mie de unde as putea sa cumpar niste leduri (cei care va pricepeti )
Iti recomand ledurile de 1w de pe Ebay (gasesti tot ce ai nevoie , toate lungimile de unda necesare pentru grou : Royal Blue, Blue, Red, Deep Red).
Iti recomand sa folosesti si leduri albe (6000K si 2700K) pentru completarea spectrului (asta ca sa nu mai cumperi si leduri Orange, care oricum dau prea multa lumina din spectru nefolosit de plante).
Nu iti recomand ledurile de 3W din mai multe motive :
- deviatia lungimii de unda cu temperatura e mult mai mare ;
- caldura degajata e considerabil mai mare in comparatie cu fluxul de lumina radiant ;
- controlul intensitatii curentului e mai dificil (cele de 3W merg la curenti diferiti 650, 700, 720 respectiv 750mA)
Daca vrei sa comanzi leduri mai multe, iti recomand magazinul online "SatisLED"( siteul are acelasi nume dar nu stiu daca am voie sa dau linkul aici) - taxele de shipping sunt acceptabile.
Totodata merita sa investesti si in colimatoare de plastic de 45 de grade - asta iti va creste considerabil (proportional cu patratul distantei) fluxul de lumina incident pe plante . Recomand colimatoarele concave cu carcasa alba, tot de la Satisled.
In vreo luna sau doua o sa public si eu imagini cu noul panou de 300W (real drain power) la care lucrez.
Succes !