ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
mai...nu stiu ce strain este dar semintele sunt din albania....chiar nici ala nu stia ca a cumparat de la un dilar si le-a gasit acolo...am mai zis asta....si cand am scris sus am scris ca 170 de grame toate 3 .....mie mi se pare ok avand in vedere ca am crescut-o cu bionat si vitaflora ptr plante cu flori si uree
1. chinezarii scumpe rau
2. se poate si 1$/W fara heatsink.
3. jdemii de watts led pentru ce? un led alb de 1W abia atinge 100lm, dar alea din china nu prea cred.. hpsu atinge si 160lm/W
4. as folosi led sa suplimentez cu lumina rece un hps, in rest nu prea vad de ce sa aleg momentan cand 400w de led(china) ajung sa coste cat un hps de 400w cu balast digital. Iar caldura degajata e cam aceeasi, ba chiar teoretic hpsu ar degaja mai putina caldura pentru ca e mai eficient desi o parte din energie este convertita in lumina infrarosie, de unde rezulta niste caldura iradianta.
Ba chiar se poate mai ieftin, 45$ 100w led cool white cu driveru asta 25$ plus un maare radiator sau un cooler cpu si niste pasta termoconductoare si ies 100w de led sub 100$.
ce faci cu leduri albe?? de fapt de ce mai iei leduri daca nu te folosesti de atuul lor, adica spectrul cat mai concentrat exact pe banda necesara plantei..
il completezi,dar il completezi mult mai ineficient
decat cu cele cu spectru scurt. eu unul nu as pune mai mult de 10% albe. si de ce sa pun cand e mai iefin sa atarn cateva neoane??
Pai, era o optiune.. S-au cam lamurit lucrurile insa.
Dar micro nu cred ca strica 70-80% leduri rosii si restul albe, e mai simplu, mai ieftin sa ai un spectru cat de cat variat decat cu jdemii de culori de leduri. O sa testez cumva niste combinatii de lungimi de unda dar cam dureaza.. un an doi.
Fratilor vreau si eu sa imi fac un mic panou de leduri. M-am gandit ca unul de max 40w ar ajunge. As vrea sa folosesc leduri de 1 w ( rosii , albe si albastre).Bugetul alocat pentru leduri este de 250 lei .
Acum sa va spun care e buba. Nu stiu de unde sa comand ledurile .
in primul rand ti-as sugera sa inlocuiesti ledurile albe de vrei sa le pui cu un neon sau poate chiar mai multe. t5-uri nu produc prea multa caldura, si nici nu ocupa spatiu.
apoi, in link-ul ala de pe ebay, cele albastre sunt mai aprope de spectrul potrivit fata de cele rosii, care sunt cu mai mult de 20 nm pe langa. ca pret nu ar fi mult, dar ai putea gasi ceva mai de firma, eventual de 3w/pc. ca sa fie mai usor cu montarea si racirea. la site-uri de unde poti lua nu am de ce sa ma bag, dar cele din tara nu prea au spectre potrivite pt. growing, cel mai probabil va trebui sa comanzi de afara.