What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Co w ogrodzie rośnie Ci??? 2009 - Polska Rulezz!!!

Mr.T

Member
mam problem, na moich NL nie widac jezcze preflowrow i zauwazylem do tego ze zaczynaja przyzolkiwac liscie, wiec mysle, ze za malo azotu, tylko czy jak teraz dam nawoz z azotem to czy to nie opozni dodatkowo kwitnienia?

kpt.G

Active member
kpt.G: Jeśli trafisz na różowe pheno jak ja trafiłem to szykuj się na ciężkie jaranko :p Super G jak dla mnie to jedna z mniej smakowych indyjek...ale w działaniu obezwładnia. SDxOGK za to jest bardzo pysznym niszczycielem płuc... Naprawdę Arsenał godny uwagi...będziemy śledzić twoje postępy:)
White Russian x Afghani... smakowo bliski SDxOGK.. również miło wspominam.

...tak, tak Silas -większość odmian gościła juz w moim ogródku :joint: mamy podobne spostrzeżenia -liczę na udanego sylwestra hyhy Pozdro !

M

Mr.TopTop

tnij barcie i nie czekaj na kukurydze, to już są miody. im szybciej wytniesz tym lepiej :)))

@mr.toptop przyjzyj sie dokladnie tym szyszką na dole, są całe zapylone i o ten problem sie rozchodzi, maja dojrzec ;]
@mr.t nie przejmuj sie mi jeszcze nic procz easy sativy nie kwitnie, zaden passion, shaman, nl, ak, ams... nawet tundra i tajga.... u mnie norma ze zakwita wszystko od wrzesnia, ams pewnie od 20 wrzesnia ;] natomiast jesli sa niedobory to trzeba je uzupelnic, zauwaz ze nawoz na flow tez ma azot, wrecz na poczatku flow jest on niezbedny do szybkiego wzrostu szyszek. jak boisz sie dac nawoz na weg, daj na flow. mysle ze nl zacznie kwitnac w polowie wrzesnia nawet jesli masz f1

Mr.T

Member
to znaczy że moge jeszcze spokojnie ładować nawóz na weg z wieksza zawartościa azotu? czy może juz zacząć na kwitnienie?

@mr.t wrzuc im sporą dawke biohumusa, on nigdy nie zaszkodzi. Dosypalbym rowniez cos dolomitu zeby wyrownac PH. Kanibal pisal ze przy tym problemie zapodal Mg + dolomit, czekamy czy pomoze. Tez borykam sie z tym problemem ale niestety nei jestem dobry w niedoborach i super sie tym nie przejmuje. Moze podlewasz jakims nawozem ktory moglby zmniejszyc ph ?

tredowaty

Member
Siema siema ładne krzaczki to i ja coś zapodam najwcześniejsza i najbardziej zlana żywiczna panna w ogrodzie :D :woohoo:
tas gg3...
picture.php

:abduct:

Mr.T

Member
w koncu postanowilem ze bede dawal jeszcze przez tydzien albo nawet dwa nawoz na weg z azotem (agrecol mineral zel do zielonych NPK 9-3-6) a potem juz prosto na kwitnienie z dolomitem i ph juz nie bede kombinowal, mysle ze sam nawoz powinien wystarczyc

hej zaloganci
w ogrodzie roslo ii pod noz poszlo
bubblelicious nr1

picture.php

picture.php

bubblelicious nr2

picture.php

picture.php

picture.php

whitewidow nr1

picture.php

picture.php

picture.php

ww nr2

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

zostaly jeszcze dwie ww i hotmix bardzo sativovy

pozdr

Somelier

Active member
Siemano! Zajebiste krzaki na polach macie a w szafach to HoHo. Polska Rządzi ! Moje kwiatki słabe porównując do waszych miałem z nimi problemy na początku ale i tak sie bardzo ciesze :woohoo: Jak wsze Early DoGi x Early skunki ?? Ja mam kilka i żaden się jeszcze nie określił to jeden z nich
Co innego purple_peace_red_erdbeeer_x_deep_chunk_erockets_danish_passion
te kwiatki mają dużo wigoru i widać ze niedługo zaczną chyba kwitnać

Mam jeszcze dwa Hot Mix pużno wysadzone ale może coś bedzie z tego

Miałem dużo więcej rodzajów pesteczek ale niestety wiekszość wpiepszyły mi ślimaki i inne gady leśne . Za wszystkie pesteczki Bardzo dziękuje. Pozdrawiam !

loko17

Member
Piękne roślinki macie! Szczególnie te co tak wam pięknie kwitną! Pozazdroscić tylko!
LocoMaroco pytanko z którego seedbanku te kwitnące cudeńka? Moje HH z dutch passion oraz early girl z sensi wysokie na 2 metry ladnie rozgałezione ale zero kwiatów ;(

B

bronek

Czesc
Na fotce najprawdopodobniej NLxCM [ale paznokcia sobie za to nie dam uciąć].
Roślinka rośnie na spocie, który miał mi dać na przyszły sezon mix nasion....niestety jak na złość rośnie tam w tej chwili 5 roślin [z ośmiu...reszta nie dotrwała] i wszystkie femki

Ale ta fotka to głównie po to by nie odchodzić od tematu hehe

Oto mój najświeższy projekt

Od lewej:
*1* nastoletnia para LR [powoli widać włosy pod pachami i na jajkach-nie mam lupy];
*2* To co jeszcze nie wywędrowało na out;
*3* WR auto i zbliżenie na "donicę"
Większość już na oucie w takich samych butlach tyle, że z poobcinanymi już całkiem uszami do transportu [mam nadzieję, że sobie radzą niezgorzej-dawno tam nie byłem]
Głównym zamysłem 3mania tych maluchów w butlach jest wyselekcjonowanie odpowiednich rodziców - hehe tzw Świadome Macierzyństwo
Rośliny rosły ok 1-2 tygodni w kubkach po jogurtach [0,4?],a później szybko przeprowadziłem je do widocznych butli.
Mam dla porównania rośliny, które nie zostały w porę przesadzone i niestety nie rosną prawie wcale.
I tu potwierdzają się spostrzeżenia kolegów: automaty trzeba wrzucać od razu do większych donic, a najlepiej do przestrzeni docelowej.
Narzuca mi się do tego pytanie:
Czy mogę zakopać łodygi przez co zwiększe jeszcze dodatkowo powierzchnię korzenia i czy liście okrywowe-te pierwsze mogę również zakopać?
Za wszelkie wskazówki z góry dzięki-jeszcze chyba nigdy się na Waszych radach nie przejechałem.
Pozdro całej zielonej komitywie...hehe większości z Was nie mogę nawet dać K+
Edit: w pokrzywowym spocie HinduKush'e zmasakrowane przez slimaki :/

loris

Member
:wave:

"wielkie boby albo harvest tu i teraz!"

w tym roku dopiero zaczalem doceniac automaty. wcale nie odstaja moca i aromatem (Viva la Grzes aka maskrator)

kto znajdzie najlmniejszego listeczka?

:yeahthats

Mr.T

Member
LocoMaroco@ te liście to ja na własnych krzakach interpretuje jako niedobór azotu, no bo co to może byc innego?

Bfc

Member
Konkretne krzaczory ludzie :woohoo: coś niesamowitego :respect:
Pałeczka domowa
picture.php

Pała nadworna
picture.php

Zapylony lekko szczycik
picture.php

Robactwo obok planta
picture.php

Pozdro